Dekon: ano, tuto odpověď jsem tam taky zahlédl. Je to rozhodně přesný opak. Dovolím si tvrdit, že autor toho příspěvku je prostě totální lamka, která neumí nic nastavit, nebo viděl ADSL modemy leda tak z rychlíku. Není třeba víc dodávat![]()
Spolu s Draytek Vigor se jedná o jedny z nejlepších ADSL modemů na trhu.
EDIT: jestli myslíš výpadek spojení, jako např: přerušení elektrické energie, tak nevím. Za 2 roky, co ho používám mi elektrika ještě nespadla. Ale když vytáhnu napájecí kabel a znovu ho připojím, tak se modem normálně nastartuje. Možná po uplynutí delší doby se už sám nezapne.
1. Co se týče těch IP adres, musel bys změnit IP adresu modemu, ale nedoporučuju to. Musíš stáhnout ini soubor z modemu a v něm změnit tu IP adresu, poté ho nahrát zpět a ještě další nastavení, ale k tomu jsem se ani nedostal. Raději jsem to nechal, tak jak je.
2. Pokud budeš mít nový formware 4.3.1, je tam zjednodušena možnost DHCP serveru, kde je standartně vyplněn rozsah 192.168.1.64 - 192.168.1.253, poté ale musíš mít v nastavení sítě automatickou konfiguraci, aby ti modem přiděloval IP adresy z rozsahu.
Nebo si přidáš vlastní rozsah (ADD), zvolíš počáteční a koncovou IP adresu, můžeš si vyplnit bránu i DNS servery.
EDIT: Tak jsem zkusil "bez DHCP" nastavit si na PC IP adresu 192.168.1.68 (rozsah v modemu je standartně nastaven od 64 do 253). Bránu na 192.168.1.254 (ta je nastavená v modemu jako server) a DNS opět podle Telecomu (zobrazuje se v nastavení modemu) a vše funguje bez problému.![]()
Podotýkám, že se jedná o firmware 4.3.1.