Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Nastavenie spravy farieb

Standardní Nastavenie spravy farieb

Zdravim, pokusam sa na mojom LCD nastavit spravu farieb a chcel by som vediet, ci je toto moje laicke nastavenie spravne.
    Stiahol som si zo stranok Eiza ICC profil pre moj typ monitora pri nastaveni:
    FineContrast Mode--- Custom
    Color Temperature---- 6500K
    Gamma--------------- 2.2
    Monitor teda nastavim na tieto hodnoty a dam do color managementu Windows pridat profil

Otazne je ale, ci spravne nastavujem farby v Coreli a Photoshope.

Dalsia moja otazka smeruje na sRGB, ako mam nastavit spravu farieb a ICC, ak prepnem monitor na sRGB?

Mozno sa pokusam robit uplne zvratene veci , ktore su uplnou prasacinou, ale s farbami som si doma nikdy tazku hlavu nerobil, lebo to nebolo potrebne, ale teraz by som si to rad nastavil poriadne. Je mi jasne, ze HW sondu nic nenahradi, ale na moje pouzitie musi stacit aj SW riesenie.

Dakujem aj za podnety na clanky, ktore sa tymto zaoberaju. (google pouzit viem, ale nic pre laikov som nenasiel)
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Monitor na sRGB neprepnes. sRGB je vnitrni barevnej prostor, kterej pouziva software. Ale musis to jeste sladit s nejakym vstupnim zarizenim (fotak, skener) a tiskarnou. Je fakt ze se sondou by to bylo o necem jinym, ale i bez ni se da, jenom mozna bude potreba doladit manualne barvy na tom monitoru - bila by mela vypadat pokud mozno stejne jako papir na kterej tisknes. V tom Photoshopu jeste prepni CMYK do Euroscale Coated, SWOP se pouziva v USA.
    Intel Core 2 Duo E6750 @ ?? GHz, ASUS Rampage Formula, 4x1GB Kingston HyperX DDR2, WD Raptor 740 ADFD, Seagate Barracuda 7200.10 320GB, GAINWARD Bliss 8800GT Golden Sample, SB Audigy2 ZS Platinum + DTT 2200, Plextor PX-130A, SAMSUNG SH-203D, DELL P1130 21", Razer DeathAdder.

Standardní

Preco by som neprepol? Ved to ma normalne v menu. A obraz je na 95% identicky s tym, co som teraz nastavil cez custom nastavenie.
    S tlaciarnou ani skenerom to zosuladovat nepotrebujem.
    Dik za radu ohladom Photoshopu, prehodim to, hoci aj tak v CMYK nerobim, ale nikdy nehovor nikdy.
    To ostatne som urobil dobre?
    AMD Athlon 1700XP+@2400XP+ DUT3C JIUHB default VCore, MB Epox 8k9a, Arctic Cooling Copper Silent TC, 256MB DDR266 Apacer CL2, HDD Hitachi DeskStar 250GB PATA, Sapphire ATI 9100 64MB, TEAC CDW58E, EIZO L568 @ DVI, 2x audio zostava

Standardní

Ked tak nad tym rozmyslam: Ak necham profil aplikovany aj vo Windows a navyse ho zapnem aj v Coreli a Photoshope, to asi nie je dobre...

Na grafika.cz som v clankoch nic nenasiel, tam je to plne reklamy na platene tutorialy za tazke tisice. Vie mi pomoct niekto tu?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání