Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: zoltrix TV genie a kabelovka UPC

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní zoltrix TV genie a kabelovka UPC

zdravím...

mám tv kartu zoltrix tv genie a mám takový problémek...

když je karta připojená na standartní anténu na střeše, tak není v ničem žádný problém, ale když ji připojím na kabelovku od UPC tak obraz je v pořádku, ale zvuk šíleně chrastí, praská a málokdy mu jde rozumět...

ovladače jsem vyzkoušel originál i alternativní (pro Bt87, software originál, atv2000 i dscaler a dělá to pořád...

nevíte v čem by mohl být problém? já bych to asi viděl na hardwarovou chybu...

thx
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Standardní Re: zoltrix TV genie a kabelovka UPC

Citace Původně odeslal sAd
    zdravím...

mám tv kartu zoltrix tv genie a mám takový problémek...

když je karta připojená na standartní anténu na střeše, tak není v ničem žádný problém, ale když ji připojím na kabelovku od UPC tak obraz je v pořádku, ale zvuk šíleně chrastí, praská a málokdy mu jde rozumět...

ovladače jsem vyzkoušel originál i alternativní (pro Bt87, software originál, atv2000 i dscaler a dělá to pořád...

nevíte v čem by mohl být problém? já bych to asi viděl na hardwarovou chybu...

thx
    Problem je jednoduchej a to v tom, ze stejne jako skoro vsechny kabelovky, tak ta "tvoje" vysila asi i ceskou produkci programu v norme PAL BG (tzv. zapadni norma), kde je nosna zvukova frekvence posunuta. Na normalni antene to chytas v PAL DK (nase "vychodni" norma).
    Podivej se poradne na kartu, zda je na ni zaskrtnuto, PAL BG i DK, pokud ano, tak pak pouzij original driver a nainstaluj si treba Fly TV 2000 a zde si u jednotlivejch programu muzes sam zvolit, zda je chces v BG nebo DK.
    Pokud mas na karte jenom DK (nasi normu) pak ji na kabelovce "zvukove" nerozchodis. Existuje samozrejme moznost na kartu nechat BG dodelat, ale cena bude srovnatelna s nakupem novy obdobny karty.
    Takze pokud je karta jen v provedeni DK (pro cechy - coz ty prvni bejvaly) pak je to problem, musis bud koupit jinou nebo ji neprovozovat na kabelovce.
    A i kdyby na karte nebylo zaskrtnuto BG, pak bych se pokusil o instalaci Fly TV 2000 a vyzkouset rucni prepnuti normy u jednotlivejch programu (neznamena to, ze kdyz to na karte neni napsany, tak ze tam BGcko neni, tedy to chce vyzkouset.
    Mel jsem Zoltrixa taky a ten muj mel obe normy. A jeste technicka - ac jsem se s tim babral dlouho, tak pres referencni BT8xx drivery jsem nezprovoznil radio ani ve Fly ani pres origo aplikaci, pres original drivery (v systemu se zobrazuji u multimedii jako Ax neco), mi bezela pres Fly 2000 v pohode, radio se sice spoustelo, ale frekvecne byla nekam posunuta, takze v raozsahu cca. 87.5 MHz - 108MHz nic nebylo, pres original aplikaci na radio (takovoutu tu vosklivou) to bezelo OK a bez problemu.
    Pokud mas tedy verzi s radiem a stejnou jako ja...
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Senior Member Avatar uživatele sAd
    Vliv
    268

Standardní

je tam zaškrtnuté PAL DK a PAL I a je to verze bez radia...

ale vyzkousim a uvidim...

btw. jakym zpusobem se dodelavaji ty normy... se meni cely tuner? ze bych to treba nejak dobastlil
    YUKI > HP 6710b > Intel Core 2 Duo Mobile T7250 2 GHz > 2×1024 MB Nanya DDR2, 667 MHz > intel X25-M G2 80 GB SSD > dokovací stanice HP 2008 120W > LCD HP LP2275w
    SORA > Intel Little Falls 2 > Intel Atom 330 1,6 GHz > 1×2048 MB Corsair DDR2, 667 MHz > Samsung SpinPoint F1 HD322HJ 320 GB
    ERI > Nokia 700 > Belle FP1

Standardní

Pal D/K, I je prave specifikace pro "vychodni" evropskou normu, nicmene u tehle karet ikdyz to na ni neni napsany nidky nevis
    Otestoval bych prepinani normy na kabelovce pres ten Fly TV a pak by se videlo.
    Jak je konkretne na tomle tuneru narocny dodelani BG normy nevim, nic hroznyho to asi nebude, kdysi kdyz se sem vozily televize, videa atd. to byla nutnost "dodelavky" DK, nicmene jak je to narocny a co je tomu vse potreba skutecne nevim, chce to nejakyho audio/video/elektro odbornika
    Dell E6400 (P8400, 4GB RAM, 500GB 7.2k, NVidia Quadro NVS 160M, Wifi, BT, DVDRW, LED WXGA+)
    Dell XPS 1330 Red (T7300, 2GB RAM, 160 GB 7.2k, NVidia GeForce 8400M GS, Wifi, BT, LED WXGA, DVDRW)
    IBM T42 (Dothan M745, 1.5GB RAM, 160GB 5.4k, R9600, Wifi, BT, SXGA+, DVDRW)
    Nikon D90 + MB-D80, Nikon18-200VR, Nikon 80-200/f2.8, Nikon SB-900, Lowepro, Tenba, Kata, ...
    http://www.atty.cz/ - Pražský e-shop a prodejní kancelář e-cigaret

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání