Na natazeni lanka na 100% zadny stavebni povoleni netreba. Stavebni povoleni se vydava na stavby, coz lanko jak znamo neni. Navic se to tyka staveb trvale spojenych se zemi (=> ne napr kadibudky a pod, pokud to nema trebas zaklady).
Co se tejce vedeni obecne, je treba mit souhlas majitele pozemku pres ktery vedeni povede + vedit, ze tam nevede nic jinyho a pokud jo, tak se dohodnout jeste s majiteli toho co tam uz je (zjisti se na klatastru). Kupodivu predevsi ve vsich je casto majitelem pozemku prave jeden ze sousedu (a to i kdyz je to trebas "silnice"). Na druhou stranu nekdy se zjisti, ze se vlastne nevi komu to patri a pripadne se vi, ze tam "neco" vede, ale nevi se co a kudy, jelikoz plynarna, vodarna, ... postavila svoje vedeni taky bez povoleni.
Do fasady si muze kdokoli davat cokoli, pokud nejde o pamatkove chraneny objekt, pripadne pokud nehrozi naruseni statiky.
Jinak ja ma taky zkusenost (ne jednu) s urednikama a prave diky ty skusenosti je muj nazor takovej, ze je lepsi reseni neoznamovat nic. Taky jsem mel tyhle snahy, dojit, pozadat, vysvetlit co a jak. Zatim se mi vzycky dostalo odpovedi jako ze "z duvodu bezpecnosti ... bla bla bla" nelze. Je mi jasny, ze kdybych tam utrousil obalku z nakejma kaprikama, ze by slo vsechno, trebas i stavet na sousedove pozemku (taky zkusenost, tentokrat zprostredkovana).
Dyk si spousta lidi postavi barak bez povoleni a misto aby jim to naridili zbourat, tak jim to povoleni daj dodatecne.

Odpověď s citací