Citace Původně odeslal Check
zalezi co tam budes mit za chladic na prociku, jestli nejaky heatpipe co teplo vyvadi do pasivu relativne vysoko nad desku tak dej do zadu tu 120 a udelej tunel treba z papiru na tu 120
ja mam tedka u staryho chiefteca midle v zadu vyrizlou diru pro 92mm a z vetraku mam tunel na pasiv od prociku, tedy ze ten zadni vetrak vysava pasiv, usetril sem dva vetraky v case

pokud to udelas takhle tak muzes investovat vic penez do jednoho vetraku nez nakupovat vic spatne umistenejch (ja sem si tim prosel)

davat vetraky do bocnice je imho zbytecny, max 1 nasavaci ke grafarne podle toho jestli hreje...
k diskum si dej tak aby ti disk vzdy ofukoval vetrak - 1vetrak/2disky

tzn vetraky: 1x 120mm 1x zdroj 1x disk 1x grafarna

ani se moc neboj ze ti bude hrat deska jenom je potreba dat pasivy vsude kde to hreje a to hlavne hooodne velky na chipset a ozkousej si ktere vykonove tranzistory ti hrejou a na ne dej taky pasiv, me to ustalilo napeti na prociku...
Na procesoru mam Zalmana, viz. podpis, takze foukani nekam vysoko se moc nekona. Grafika take viz. podpis a ta uz hreje docela slusne, takze jeji ofukovani by od veci byt nemuselo. Teplotu desky jsem nezkoumal, ale tam IMO neni problem, na NB se da s klidem udrzet ruka. Kazdopadne diky za rady, o te zadni 120ce jeste popremyslim, precijen, mam tam zdroj, ktery taky neco protahne ven.

Citace Původně odeslal Rudi
jednoznačne sa prikláňam k názoru, že radšej homemade windtunnel (ja na to používam PET flaše) privádzajúci čerstvý vzduch tam, kde ho treba, než to "precpať" ventilátormi (samozrejme nexus stoja za tie prachy), lebo aj tie najtichšie vo väčšom počte majú svoj základný prah hlučnosti.
inak, ak chceš porovnanie účinnosti a vhodné riešenia optim.chladenia - solídne recenzie nájdeš na www.silentpcreview.com
PET flaska zni jako dobry napad . Uz jste dohromady tri, kteri mi radi, abych si zaridil cirkulaci po svem, takze to vypada, ze to bude to nejlepsi. Holt popadnout svoje spanily rucky a modlit se, aby to vyslo .

Jinak se chci pozeptat, nekdo vyse psal, ze by mohl byt problem s 90mm vetrackama VS 92mm diry, co s tim?