Citace Původně odeslal M4Y0
Aj Vam sa zda ze pri taktovani na DFickach LP sa deje az prilis vela cudnych veci? Doska je sice poriadne vykonna ma nepreberne nastavenia, ale ako sa mi zda ma brutalne "hviezdne maniere".. Napriklad ked nieco nastavim v BIOSe resetne sa komp.. prejdu POST testy takj zastane komp.. a caka na nejaky Backup CMOS.. a niekedy to nevypise a vtedy sa komp resetne.. aj 3-4 krat..a potom ide ako by sa nic nedialo.. Alebo mi zvykne sam zhadzovat napatie ramiek.. alebo multiplikator si sama nastavi na 5x... dam tam HTT 300MHz a kukam v CPUZ ze ide iba 1,5GHz.. Cudne sa mi zdaju aj teploty CPU.. ked po starte nabehnem v biose do PC HEalth tak ma cpu aj 37C ked potom som vo Win tak ITE Smart guardian hlasi 32-33C.. alebo skace teplota po skokoch.. napriklad z 34 na 38 a spat.. cudne je aj to ze Cpu mi s 9x ide max na 300HTT.. to da nejak 2,7 pri 1,6V.. ale ked znizim nasobic na 8 tak mam maximum HTT niekde cze 350MHz.. to da 2800MHz+.. pri 1,67 ... nastavenie ramiek je priblizne rovnake..idu niekde okolo 230Mhz 2,5-3-3-6-1T.. @ 3,1V.. preco je medzi dvoma nasobicmi taky velky rozdiel.. az 100Mhz.. normale to vyzera tak akoby doske viac chutila vyssia HTT..

Zatial som ani pri vysokych napatiach aj HTT frekvenciach tj 1,8V chip 1,5Ldt a 1,7V procik + 3,1V Ramky.. na 350HTT nemal ani najmensi problem so zvukovkou.. aj ked som sa snazil dostat vyssie tak som zakazal zvukovku ako mozny "spomalovac" tak som tym nic nedosiahol.. proste 352MHz HTT mi ide az do Windowsu.. a 353MHz HTT mi uz aniu nenabehne poriadne.. pocitac piska vselijako..len nie zdravo.. 2-3x sa resetne a ide vsetko na default.. alebo aj nie..

Sprvu som mal problem s vyssimi HTT ked som mal SATAII disk na 2 konektore... ked som ho prelozil do 3 tak to zacalo byt OK.. inak v BIOSe su tie PHY alebo co to je vymenene?.. ked dam disable SATA PHY 1/2..a disk mam v sata 3 na doske..tak ho nenajde.. Inak sa mi uz raz stalo ze pri HTT 250 (nic moc..) mi nejako prestal detekovat disk..nepomohlo ani nastavit HTT nizsie.. az CCMOS pomohol..

...to su mi veci... aj vam sa nieco podobne deje?
ty vole ja nedavno mylsl na to same.... fakt jsme si rikal ze to je hodne dobra deska ale dejou se ohromne podivne veci LOL