jeste jsem tam doplnil neco, aby to nevypadalo tak prehlizive.

neni to tim, ze bych ohrnoval nos. bohuzel jen musim rici, ze jsem mel 2 levne objektivy v ruce a to co z nich lezlo byla silenost.

ovsem zase na druhou stranu je nutne si rici, jestli je nutne si kupovat profi ( i kdyz postarsi ) fotoaparat kvuli fotkam 10x15! verim tomu, ze nejakou evf zrcadlovku bys za podobnou cenu sehnal take ( a objektiv relativne slusny bys mel v cene - trebas canon powershot pro1 ).

btw za 4500 nesezenes dobry bazar, ver tomu. hodne sem prolezal ( a jeste prolezam ) bazary kvuli vhodnym nakupum.

opravdu radeji vem ten setak za litr!

EDIT: jen tak pro info, potreboval jsem relativni sirokac. tak jsem cetl opevujici prispevky na adresu tokiny 19-35/3.5-4.5 no pro ukazku se podivej, co z toho lezlo vzorek je to vyrez z prostredku fotky a neni nijak upravovan ( cena 5999 novy a bez slunecni clony ). mimoto jsem zjistil, ze siroky konec az tolik nepotrebuju ( trebas casem poridim neco na pokusy ), ale ze delsi konec by byl lepsi delsi ( to je veta ). takze jsem risknul sigmu 20-40/2.8 a musim rici, ze to je parada. za 12k muze krasne konkurovat memu dalsimu typu canon 17-40/4L ( za 23k ).

EDIT2: a take pak poznas, jaka je parada mit po celem rozsahu pokud je to zoom stejnou svetelnost

EDIT3: navic mi stale z tvych prispevku prijde, ze nemas poneti o cenach objektivu a tom, co chces fotit ( jsou rapidni rozdily v cenach u objektivu odchylujicich se od zakladniho 28-80 rozsahu a to na jakoukoliv stranu )!