Výsledky 1 až 4 z 4

Téma: Malér s LCD Prestigio P171 :-(

Standardní Malér s LCD Prestigio P171 :-(

Tak jsem mámě koupil k narozeninám dárek, a to uvedený monitor. Kdybych věděl, do jakého mě to dostane průseru, tak jsem se na to vykašlal

V PC má starou grafickou kartu nVidia Riva TNT2 Pro, nebo tak nějak se to jmenuje. A monitor prostě do normálních Win XP nenaběhne, to hlásí "Video Mode Not Supported". Samozřejmě jsem dle manuálu nastavil podporovanou, jako např. 1024x768 při 60 Hz, ale prostě nenaběhne.

Jinak funguje, do stavu nouze naběhne bez problému. Nedokážu si to vysvětlit. Manuál říká, že při tomto hlášení se má zkontrolovat signální kabel, ten je ale OK, monitor normálně funguje.

V první řadě mě tedy napadly dvě možná, ale bohužel nemilá řešení:
    1) nová grafická karta
    2) reinstall Win, ale to fakt nechci!!!!!!!!!

Nevíte někdo, jak bych to mohl vyřešit bez změny hardwaru? Myslíte, že problém může být v grafické kartě a nevyhovujících ovladačích? Nejdou na ni totiž ani dát Detonatory 77.72. Díky

Standardní

Hmmm.... asi to je ten pripad kedy mas nastavene vacsie rozlisenie ako monitor podporuje, ale mne sa to prejavovalo len ciernou obrazovkou. Zbavil som sa toho tym, ze som si musel pozicat monitor s vacsim rozlysenim a zmenit to z 1600 x 1200 na 1024 x 768. Inac XPcka nechceli nabehnut. Vo Win 98SE stacilo ist do safe modu a tam odstranit monitor alebo VGA driver, ak to slo.

Standardní

Zkus při startu windows mačkat F8 a v nabídce vybrat "pouze režim VGA". Naběhne to v 640x480 a potom změň rozlišení.
    Lenovo X200 | Lenovo Ultrabase | Sennheiser HD 595 | Fujitsu Siemens P19-2 Black | Logitech Internet Navigation Keyboard | Logitech VX Revolution

Standardní

A zkontroluj si, jestli nemas ve woknech natvrdo zapnuty nejaky zvysovac refreshe (napr. na 100Hz pres ovladace, RefreshLock, ReForce apod.). To potom sice rucne nastavis 60Hz, ale automaticky se to prepne na vyssi refresh a LCD to neutahne. Kazdopadne bych to nevidel jako problem, jestli monitor normalne ukazuje pri bootu - nevidim duvod kupovat grafiku nebo snad preinstalovavat wokna (naco smarja...), to bude proste nastavenim desktopu.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání