Stránka 2 z 2 PrvníPrvní 12
Výsledky 26 až 36 z 36

Téma: Blesk a počítač vytuhnul.

Standardní re:

(TO mISHA) jedna otazka od lamky, line-interactive UPSka od APC (tedy ta klasicka, ktera se pouziva nejcasteji) proti blesku muze ochranit? (i za cenu toho, ze sama odejde). Moc jsem to z vasi diskuze nepochopil .
    War. War never changes.

Standardní

line-interactive > zalezi ako sa zadari inak obecne to nie je 100% ochrana ...
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

Citace Původně odeslal MadCap
    line-interactive > zalezi ako sa zadari inak obecne to nie je 100% ochrana ...
    Ako sa zadari = vyroba? aktualni vlastnosti blesku? trosku konkretneji pls )

Mno jak jsem vycetl, tak 100%ni ochrana neni nic
    War. War never changes.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    359

Standardní

bohuzel 100% ochrana opravdu neni nic pokud jsi pripojen k vnejsi siti. tudiz ani tyto upsky. je to proste nejlepe kombinovat spolecne s vicestupnovou ochranou a pro vstup ven pouzit optiku ( tam je zas problem s izolacnima vrstvama, pac se musi dodrzet ohnivzdorne limity atd. ).

jako samostatna ochrana proti blesku > no muzes mit ten pocit, ze jsi pro to udelal, co slo
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    bohuzel 100% ochrana opravdu neni nic pokud jsi pripojen k vnejsi siti. tudiz ani tyto upsky. je to proste nejlepe kombinovat spolecne s vicestupnovou ochranou a pro vstup ven pouzit optiku ( tam je zas problem s izolacnima vrstvama, pac se musi dodrzet ohnivzdorne limity atd. ).

jako samostatna ochrana proti blesku > no muzes mit ten pocit, ze jsi pro to udelal, co slo
    Oooo, dekuji sahibe, odted budu spat klidne
    War. War never changes.

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    359

Standardní

uff. takovou hrubku ... uplne se stydim. takze jsem to musel opravit. rozhodne uz ji nehledejte

ja nejsem sahib, rozhodne nejsem odbornik pres elektricke zabezpeceni. faktem je, ze pokud nestavis barak a nenechas si dle navrhu vlastniho ci ciziho udelat komplet novou elektriku, tak to stejnak nema cenu vic resit.

a jelikoz riziko, ze uhodi blesk prave tak, aby vam to neco odprasklo je minimalni, tak bych se zameril spis na upravu kvality napeti a ochrane vuci vypadkum. to prvni zvladnou jenom ty nejlepsi ups, to druhe zvladne vpodstate jakakoliv ups ( a je to take nejcastejsi problem ).
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Standardní

ja teda nevim co tu konkretne myslite elektrickou aurou (terminus technikus o asi nebude ) ale ja bych jako nejvetsi problem videl EMP puls vono je asi uz jedno(co se tyka elektroniky) jestli blesk prdne do hromosvodu(to tak uchrani barak pred vyhorenim) a nebo do pokoje-emp udela svy

Standardní

Citace Původně odeslal roverider
    ja teda nevim co tu konkretne myslite elektrickou aurou (terminus technikus o asi nebude ) ale ja bych jako nejvetsi problem videl EMP puls vono je asi uz jedno(co se tyka elektroniky) jestli blesk prdne do hromosvodu(to tak uchrani barak pred vyhorenim) a nebo do pokoje-emp udela svy
    Nesmis zapomenout ze blesk jde i primo skrz dum. Velka cast energie jde pres hromosvod ale neco jde skrz zdi a pod. Takze dovnitr se dostane.
    Athlon64 3000+ Winchester @2,6GHz 1.55v, DFI LANPARTY NF4 Ultra D, Sapphire Radeon X1950GT @PRO 620/720mhz, 2X Kingmax 512Mb/DDR433 CL 2,5,Hitachi Deskstar T7K250 250Gb 7200ot 8Mb/cache SATA II, HDD Samsung SpinPoint 80Gb 7200ot 8Mb/cache ATA133, DVD +-R/RW HP dvd640i LightScribe rom16x +16x -8x rw4x, Creative Sound Blaster Audigy @Audigy 2 ZS + Creative Inspire P5800, 19" CRT Belinea 106060, Logitech MX518, MP3 Creative Zen Nano 512MB, PC is Watercooled
    NIKDY NIC NEKUPUJTE u spol. DAMELLO (spol, holding, ...)

Senior Member Avatar uživatele Perfect_
    Věk
    37
    Vliv
    274

Standardní

No já jen dodám můj zážitek s bleskem, jednou jsem potřeboval nutně něco narýsovat v CADu do školy a byla bouřka, takže jsem pc nevypl, ačkoli jsem měl docela strach. Půl hoďky tedy rýsuju a najednou slyším na střeše ránu (bydlíme pod půdou) a najednou monitor začal úplně brutálně světle modře zářit nebo spíš jako by tím něco projelo, asi jen tak na 1s, ale osvětlilo to celou místnost. Nic se nespálilo, monitor i pc jsou naprosto v klidu... Takže díky za to . Při bouřce už radši pc vypínám, ale nevyndávám z elektriky, teďka jste mě tady docela znejistily...
    pc i5, etc.
    ntb i5, etc.

Member Avatar uživatele NMS
    Věk
    48
    Vliv
    260

Standardní

Taky se přidám - před 12 rokama nám taky jeden takovej šmejd vletěl do baráku. Teda ne přímo, ale prásklo to rozestavěné čističky vedle (nechápu jak to, kousek máme cca 60m kostelní věž, která všechno uchytá ...).
    Odešlo všechno, co bylo zapnuté v síti - tehdy radiobudík a TV zesilovač (PC přežilo - AT zdroj ). Tak si říkám, že dneska by to dopadlo podstatně hůř ...
    C2D E6550 | GB P35-DS3R | Geil 2x1GB DDRII 667 | X1800GTO | Barča 320GB SATA 7200.10 | SH-S183L | Philips 170S
    Pokud se někomu něco nelíbí, nechť mi *** políbí, nebo použije reputaci, teď
    se už ani podepisovat nemusí ...

Member
    Vliv
    266

Standardní

Citace Původně odeslal basik
    nam jednou rizlo primo do radovky ... jeste to pro jistotu preskocilo na druhou radu baraku ... takze asi ve dvaceti domacnostech vyhorely televize, videa, hifiny atd ... ale nechapu, ze to nic neudelalo kompu krom odpaleny sitovky
    Na tyhle veci by mel byt dodoavatel elktriny pojistenej. V tomhle pripade by s epodle me jednalo o reklamaci vuci nemu...zvlast prokazatelny, ze vam nedodal kvalitu kterou ze smlouvy dodat mel, je fakt, ze se to stalo tolika lidem.
    AMD Barton 2500+(1,4V)@210*10,5(1,65V), ABIT AN7, A-Data DDR 2x256MB 400MHz, Hercules AIW RADEON 9800se>9800Pro 128 MB, Hercules DIGIFIRE7.1,HDD HITACHI 180GXP-120GB 8MB, CD-RW SONY 40x, DVD TOSHIBA 52x, 3R System Air Black, Q-TEC 450W, UPS:APC CyberFort 500VA, SMC Barricade 7004VBR V2, 4x 10/100 Switch, Genius SW-5.1 HT, OS: WIN XP Prof EN SP1

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání