Citace Původně odeslal termix
Omfg, prej zdevastovat komponenty?! Jak muzes brat v potaz nejaky prihlouply cidlo, jako smerodatnej udaj, pro nejaky odvareni komponentu nebo ze je to hodne? To neni vicemene srovnatelny ani mezi mezi kusama, resp. jednotlivejma modelama mobo, natoz mezi znackama a to vubec vynecham moznost spatneho nasazeni chladice, apod. - ja to vidim na error mezi pocitacovou typovaci periferii a odkladacim prostorem na sedaciho ustroji! Taky zalezi co je za cidlo v socketu, resp. jest-li a jakej pritlak ma vuci CPU, kazdopadne dokud se bavime jen o nejaky hodnote co si vycetl v BIOSu, je to uplne onicem, alespon si mohl doplnit kolik mas v CASE, kdyz uz nic jinyho. Ja bych jeste chvilku pockal, bejt tebou, kdyz Vam vypnou ustredni topeni, aspon bude cim pritopit, kdyztak!?
Zle nasadeny chladic?
Da sa nasadit zle bez mechanickeho poskodenia procesora?
Mysli ze tuhost spony je dostatocna.
Bo na pasive z dola mam odtlacok procu(proste to co mas napisane na jadre)
Mozno je to aj nekvalitou pasivu.

Inak podobny prblem ma niekto tu.
http://www.computing.net/cpus/wwwboard/forum/4280.html

teplota v case
otvorena 33
zatvorena 43
Inak je vnutry dost horuco.
Zdroj je 300w dtk je P4/AMD certifikovany!!

Skrinka je DTK ma zdroj nad coolerom
Cize middle tower.
Mam nepretaktovane , nezvysene voltaze proste nic.
Vsetko na default

inak jaq môzem brat do uvahy nejake prihluple cidlo?
Ono to nieje tak ze som mrkol do biosu a povedal si jeziiis to je teplota ihned idem napisat na oc forum nech ziskam nejake posty.
Ono je to vec pomocou kt sa da porovnavat.
Somazrejme ze by bolo vhodne zobrat externe tepelne cidlo a zmerat to na tejto mb a zmerat to pripadne aj na inych.
Ale stve ma to preto ze to nieje dobre pre spolahlive fungovanie komponentov a ja naozaj nemam zaujem za rok kupovat zasa nove.

Pasiv na procaku horucy full load na nom neudrzim dlhodobo ruku.
Graf karta zhavy - pamate na default troska zhave , asi ako okolny vzduch v skrinke
GPU -au popalil som sa -ale to je asi u G4 bezna zalezitost.
CDROm a HDD -asi okolna teplota v case

Termix mas zavrety case?
Schvalne skus 1 hod burnu potom pridi otvor case a skus teploty komponentov a zisti teplotu v CASE
Som zvedavy na tvoj odhad