Citace Původně odeslal MadCap
no ked ide len o prachy tak 28-80G ma cenu cca 1000kc ked ho predavas a 18-70 stoji stale 12k nova, za 6k sa da zohnat z usa (to ale nevie kazdy) takze tak cca 8 litrov je jeho hodnota, skus to zobrat z tohoto pohladu
a potom? no 28-80 je >
a) najnizsia trieda objektivu > plastak s pomalym a hlucnym fokusom
b) je uzky (28x1,5=42)
c) ma nizku hodnotu (uz spomenute)
naproti tomu 18-70 >
a) je objektiv co ma omnoho vyssiu obrazovu kvalitu
b) ma ED cleny (obrazova kvalita)
c) ma AF-S focus co je nehlucne a asi tak 4x rychlejsie ako u 28-80
d) je omnoho sirsi (18*1.5=27)
e) je znacne kvalitnejsi
nevyhoda 18-70 je akurat tak drahsi filter (67mm je drahsich ako 58mm) a vinetacia pri nizkych clonach, extremnych podmienkach a sirokych ohniskach, s tym sa ale da zit
P.S.: mal som 28-80 strelil som ho za spomenuty liter a kupil 18-70 za 6k za USA ...
No já vím že je lepší a že v tom setu je to opravdu výhodná nabídka. Jenže je to na mě fakt už brutalita dát 24000,- jenom za foťák + další minimálně 4000,- za kartu a brašnu. Kdyby se mi to nějak vrátilo, tak bych po tom hned skočil, ale jelikož je to jenom koníček...
No nic nebudu tu fňukat jak nemám peníze, na to není nikdo zvědavej. Tím jak jsi mi tu vypsal všechny ty argumenty, jsi mě asi definitivně utvrdil v tom že ještě počkám. A pokud cena setu s 18-70 nesleze pod těch 20k než je vyprodaj, tak si koupím jetej z bazaru a bude to!
Díky moc za rychlou odpověď.