Citace Původně odeslal .::Richmond::.
Citace Původně odeslal tiktak
No pokud je neco bezdotykovyho, nemuze to produkovat prakticky zadnej hluk, ale jedinej a prakticky neresitelnej problem bude vzdycky aerodinamickej hluk proudiciho vzuchu bud z lopatek a taky narazu na pasivni cast chladice, jinak verim tomu, ze pokud maj dobre navrzeny lopatky, tak ty nizko otackovy mene vykonejsi varianty budou skoro neslysitelny...
ja teda jeste nevidel tichyho sunona
aby to nedopadlo jako s TMD vetraky taky slibovali nizsi hluk, vetsi airflow (a ja jim to sezral) a nakonec se mi ten smejd valel v supliku... nevim nevim, ale radsi zustanu u osvedcenych znacek a az nebude stahat vzduch tak jdu na vodu nebo peltiera
precti si to co jsem napsal jeste jednou
zalezi totiz na tom, co ten hluk vydava, pokud to jsou loziska, neni co resit - to je spatne. Nicmene u magnetickyho zapouzdreni loziska, kde by nemela cast staticka a cast rotujici bejt prakticky ve styku (skutecne to jaksi levituje na proti sobe nastavenych polech magnetu), tak tam by taky nemel byt vytvaren hluk.
Nicmene realita muze byt jina a hlavne jde o ten aerodinamicky hluk vzduchu z lopatek, pripadne to, ze je hnan na pasivni chladic a to pusobi hluk.
Chtelo by to proste mit v ruce nejakej tenhle kousek a vyzkouset to

Imho ja jsem mel Sunonu taky hodne, jak s kluznejma tak valivejma loziskama a taky nebyl ani jeden z nich tichej, no , ale treba konecne prekvapej