Výsledky 1 až 8 z 8

Téma: Mrznutie compu pri inštalácii PCI USB 2.0 karty vo WindowsXP

Standardní Mrznutie compu pri inštalácii PCI USB 2.0 karty vo WindowsXP

Zdravím.
    Kúpil som si PCI USB kartu a chcel ju normálne používať. Po vložení karty a nabootovaní WinXP mi ju systém detekuje a snaží sa automaticky nainštalovať ovládač. Asi o 10 sekúnd, sa snaží nájsť ovládač a potom úplne zamrzne. Neviem ako tento proces zastaviť a nainštalovať ju ručne, lebo sa to pustí vždy po spustení Win.
    Skúšal som 2 rôzne karty s rôznymi čipsetmi (NEC a VIA) a druhú kartu som skúsil na mojom compe aj v Linuxe, tam funguje bez problémov, bolo nainštalovaná bez toho, aby som si niečo všimol a kopírovanie z flash disku je okolo 5 MB/s. Teda pretaktovaním CPU alebo zbernice to nebude, ale konfiguráciou Win. Skúsil som spustiť Win aj v Safe móde, ale to trvalo tak dlho, že som to zrušil.
    Inak comp mi beží úplne v pohode, vírus ani spyware nemám, a celkovo s výkonom som spokojný...
    Pls, poraďte
    Teclast F6 Pro, HP Probook 470 G0

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    266

Standardní

Mam pocit ze USB 2.0 jede az od SP1..

Standardní

Mám SP2 a všetky dostupné aktualizácie zo stránky MS Update.
    Podarilo sa mi tú VIA kartu už rozbehať, po výmene slotov, ale vždy len do reštartu. Potom už comp nenabootuje a treba kartu vybrať. A často sa stáva, že chvíľu po nainštalovaní comp zamrzne, keď sa už zdá, že všetko je OK.

Standardní

Zistil som zaujímavú skutočnosť.
    Ak pripojím zvukovku na repráky, comp mi z času na čas na niekoľko sekúnd zmrzne, potom zase odmrzne, ak repráky odpojím, všetko je ok.
    Problém je v tom, že USB karta si vždy zoberie rovnaké IRQ ako zvukovka, aj keď v BIOSe zakážem IRQ pre USB... proste úplný bordel... Inak aj vo Windoze karta funguje pomerne normálne, kopírovanie na USB disky ide, až na tie konflikty...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    314

Standardní

Zkoušels tu kartu dát do jinýho PCI slotu?
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

Áno, skúšal som asi všetky sloty a skoro všetky kombinácie kariet... Proste bez zvukovky funguje normálne a ani za boha neviem ako to v BIOSe nastaviť, aby si každá zobrala iné IRQ

Terorista karabínový mince Avatar uživatele PiT
    Vliv
    300

Standardní

Skus v BIOSe vypnut Delayed Transaction a Passive Release.

http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=66666&start=15
    And down we go again, under the relentless wawes, into the arms of calm breakers, into bayou of forgotten dreams
    Like sand slipping through my fingers, nothing ever lasts, ever will

Standardní

Tak Passive Release som tam ani nenašiel, ale vypol som všetko s Delayed, a nepomohlo, comp zmrzne. Pozeral som aj ten thread, ale myslím si, že moja doska podporuje PCI 2.2... inak by karta nechodila vôbec... Pravdepodobne bude treba nastaviť v BIOSe niečo manuálne, ale neviem ako. Mám Specov modifikovaný BIOS pre KT7A...

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání