Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: Rušivý škvrčení v reprákách noťasu

Standardní Rušivý škvrčení v reprákách noťasu

Zdar, mám nově danou PCMCIA kartu v noťasu, T-Mobile, umí to WLAN, telefonovat, ale hlavně mám přes to net. Jenže při jakékoli aktivitě mi začne škvrčet v reprácích (klasické elmag rušení které se indukuje v drátech). Na Stolním kompu se to dá vyřešit vypnutím repráků (jako odpojení proudu) ale na notbuku? Klasické softwarové vypnutí je bez šance a nepomáhá ani ztlumení na regulaci (poťáku). Asi by pomohlo je nějak úplně odpojit, ale jak? Kuchat noťas je blbost, bo to bych pak byl bez zvuku úplně. Jo ještě, na té kartě je malá výsuvná a výklopná anténka, když jí sklopím, trochu to pomože, ale zpomalí to net, a jak ji zasunu, ztiší se to úplně, ale jsem pak bez netu (nebo to má možná 2-3 kB). Celkem si nevím rady, bo sem to sehnal, že budu mít mobilní net, ale toto je trochu dost blbe. Asi to bude nějáká blbost, musí to být nějak řešené, ale nevím jak na to. Prosím poraďte. Dík

Standardní

už to tu bylo... a neexistuje řešení.... mobilní vlny ruší repro a nic to nedokáže vypnout! Snad jen zda se dá k té PCMCIA kartě dokoupit a připojit externí anténa...

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

a neslo by vymenit kabliky k reprackum za stinene
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Hmm, nejaky duvod proc je tento dotaz v sitich ?
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

no je fakt, ze toto je zraly na zvuk, ci Ostatni hardware.

Kazdopadne, pokud je moznost pripojeni ext anteny, tak tak ucin, jinak by se to muselo resit stinenim v bude indukce(tedy repracky ci kabely k nim), a to jak si psal, je vyloucene, tak neni ani co moc resit. pomoc moc neni.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

No jo, stíněné kabely, mám obavu, že jak to rozeberu...A stejně jesi je to spojené plošňákem (nevím sice jak přesňe, ale možnost tu je) tak to neodstíním. Tu externí anténu zkusím, vývod na ní sice přímo není, ale nějak by to možná mohle jít. Jinak mi jeden borec říkal, ať si těsně před těma reprákama vyvedu vypínač a vypnu je natvrdo...Ještě nevím jak to zrobím. Jo a s tím, že sem to dal původně do sítí, sem myslel, že když to dělá při připojení na net... Ale mi je to šumafuk

Standardní

Omlouvám se předem, pokud se pletu, nemám notebook, takže to nemůžu vyzkoušet. Ale: neodpojí se reproduktory při připojení sluchátek? Pak by stačilo zastrčit do sluchátkového výstupu jack 3,5 mm a je vystaráno.

Standardní

Jo repráky se sice odpojí, ale to škvrčení se indukuje na vodičích za tím. Kdyby to takhle fungovalo, stačilo by je prostě ztlumit na poťáku. To by ten jack musel být těsně u repráků. A já ho mám na druhé straně

Senior Member Avatar uživatele Strby
    Vliv
    274

Standardní

nevim jak jses technickej zdatnej ale repraky k pcb natvrdo pripajeny urcite nebudou bude tam nejakej konekturek...
    ja bych vymenil ty kablik predejdes tim dalsim problemum ktere by mohli vzniknout (wifi, BT) uz jsem zazil na starem ntb ze toto skvrceni zpusoboval dokonce infra port
    my friend on the road: IBM R61 + Octavia Combi TDI

Standardní

Jo repráky se sice odpojí, ale to škvrčení se indukuje na vodičích za tím. Kdyby to takhle fungovalo, stačilo by je prostě ztlumit na poťáku.

Ne tak úplně. Mezi poťákem a reproduktorem je ještě zesilovač a právě do obvodů toho zesilovače se rušení indukuje. Zdá se mi málo pravděpodobný, že by se do vedení, zatíženého 4 nebo 8 Ohmy se naindukovalo tak velký napětí, že by to ten reproduktor vybudilo. I když možná, pokud je tam piezo a ne dynamickej měnič , tak by to asi možný bylo.

Senior Member VIP Avatar uživatele Arteee
    Vliv
    292

Standardní

Citace Původně odeslal mmmartin
    Ne tak úplně. Mezi poťákem a reproduktorem je ještě zesilovač a právě do obvodů toho zesilovače se rušení indukuje. ...
    jj, presne, u zesilovace vetsinou je nejvetsi problem chladic(zalezi na konstrukci IO, ale vetsina IO zesilovacu nema na kostre zem). Tady sic asi chladic moc nebude, ale plocha tam je. Piezo se do ntb moc nedavaji, je tam vzdy nejaky 8ohm chrastitko(praxe, kuchal jsem compaq, toshiba, ibm).

wifi nema takovy vykon... na parabole/situ snad nesmi bejt vykon vetsi nez 15mW ... ne kecam, ale v dobe kdy jsem wifi chtel realizovat, tak jsem si to zjistil, a ctu do docela hlida... Takze jestli na maly antence bude 7mW, tak uz je to moc. Takze zalezi na zesilovaci, jaky ma zesileni, a celkouvou plochu vnejsi indukce, a v jakem smeru lezi....

Takze pokud neches stourat do MB notasu(jako ze tam bude ten zesilovac), tak je asi schudne reseni ta ext antena.
    BA95 positive
    Jen mrtví poznají konec války. Platón

Standardní

coto je za blbost ten bordel od WIFI se indukuje do vstupu zesilovače a ne do vývodů k repro protože je tam tak nízká impedance že to je prostě nemožné tohle je holt bolest moderních vysoce inegrovaných zařízení třeba známý má inegrovanou zvukárnu a když na to píchnu 2*200Wzes a citlivejma bednama tak je slyšet každé roztočení mechanik a činnost disku
    mě se soundblasterem 128PCI se nic takového neděje

Standardní

Wifi zvuk nerusi ale GSM ano.
    1: Asus P2B 1.10 • Celeron 1100@1364/1.8V • 512MB SDRAM • Samsung SP1213N+WD AC28400 • Toshiba XM-6402B+SD-M1212 • PowerColor AR2L Radeon 9100 64MB • 3C900-Combo • Bt848A • ASB-3940UA • AWE-64 • DTK PTP-3007 • VisionMaster 405 • Umax UC630 • Star LC24-200 Colour 2: PCPartner TXB820DS • Cyrix MII PR300/1.8V • 256MB SDRAM • 2xSamsung HD400LD+IT8212F • Accesstek CW4001 • LS-120 • Mystique 4MB • Millennium II 4MB • 3C509 • CMI8329A+Dream MIDI • ADI ProVista E44 • SyncMaster 203B Notebook: DTK FortisPro TOP-5A • P166MMX/1.8V • 80MB EDO • Hitachi 5K80 40GB • 12,1" TFT Router: A-Trend ATC-1425B • i486DX 50@33/5V • 48MB FPM • WD AC14300 • UMC UM9003F • HP PC LAN 16/TP+ Car: Mazda 323P BA • Z5 1489ccm, 65kW@5500rpm, 134Nm@4000rpm

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání