Díky, za rady... Tady v tom se absolutně nevyznám, takže netuším co je upnp... DC bych chtěl používat. Co to znamená, že DC by bylo aktivní? Ten SMC7204BRB vypadá dobře, ale stojí 2100,- + pošta, což nevadí, ale raději bych to koupil osobně v Brně, respektive v CC, abych si objednal k tomu ještě něco... A ještě jeden blbej dotaz - jakej je rozdíl mezi Annex A a Annex B?
EDIT: Aha, tak už to vím, viz živě:
Český Telecom v první vlně instaloval ADSL přípojky ve standardu Annex A a nyní je dělá jen ve standardu Annex B. Je zbytečné vysvětlovat technologické rozdíly mezi oběma standardy, podstatné je, že modemy nejsou kompatibilní. Co podporuje Annex A, nepojede na Annex B a obráceně. Existuje sice pár obojživelných modemů, nejsou ale nějak časté. V praxi to tedy bude znamenat, že si budete muset nechat přepnout linku z Annex A na Annex B. To, zda máte linku typu A nebo B, by vám mohl pomoci zjistit váš poskytovatel ADSL, v praxi to zjistíte jednoduše. Nový modem se na staré lince nedokáže domluvit s ústřednou.
EDIT2: Pochopil jsem to správně, že je jedno jestli koupím Annex A nebo B? řinejhorším si nechám přepnout linku? Jak dlouho to trvá a stojí to něco?
EDIT3: Co říkáte na tady ten
http://wwww.cybex.cz/Produkt.aspx?Ty...cut=SMC-335439 ?
EDIT4: Tak jsem si to předtím nepřečetl celý, a teďka jsem zjistil jak to je s tím Annexem, pokud si to pořídím teď, tak budu mít rovnou Annex B, pokud jsem si ADSL pořídil dřív, tak budu mít Annex A a budu muset požádat o přepnutí, což je zadarmo, ale trvá to dlouho. Čili já nemám problém...