Stránka 25 z 36 PrvníPrvní ... 1521222324252627282935 ... PosledníPoslední
Výsledky 601 až 625 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

milanx: tenhle thread není bazar! Nepostuj to, co sem nepatří. btw: pokud jsi četl, tak víš, že jediná cesta jak to zboží dostat je ze zahraničí - většina z nás nakoupila v Izzoteku.
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Standardní

Citace Původně odeslal Locke
    proc ne ps1?

1) maly rozliseni, i na filmy je to malo
    2) maly kontrast, hnusne barvy
    3) je to pomerne pomaly, opet nevhodne na rychle filmy
    4) pouzitelna uhlopricka je diky mizernym parametrum 4-5x mensi nez u lcd.

Projekto s ps1 je levnejsi jen o rozdil lcd-ps1. Coz muze byt tak 3-4k a za tento rozdil dostane clovek zcela nesrovnatelnou kvalitu. Nechapu, proc nekdo vyrabi defakto v praxi nepouzitelnou vec. Ostatne vetsina lidi, co si udelala ps1 pak pochopila a presla na poradny lcd. Ale proc si nechat od nekoho poradit, ze....to se clovek nejprve musi spalit.
    Zas to neprehanej, mam to doma postaveny a tak strasne jak to popisujes to neni. Ne vsichni potrebuji uhlopricku 3m a velkou bednu v pokoji. Taky pochybuju ze projektor z 15" a vys zavesis na strop, coz se me povedlo.

Standardní

Asi půl roku provozuji projektor bez nejmenších problémů,ale před
    měsíce jsem rozdělil fresnel na dva díly tak jako ostatní.Teď bych si
    ale nejradši nafackoval.Nevidím v tom žádné výhody.Po stranách se mi objevily kroužky spůsobené zřejmě nevystředěním obou polovin
    čočky a o čištění drážek radši nebudu mluvit.Je to hrůza.Takže
    proč vlastně půlit fresnel ? Když ho naplácnu na display dojdu ke stejnému
    výsledku i když není půlený.

Standardní

Mo, krouzky vznikaji, pokud je spatna vzdalenost fresnelu od monitoru, skus je dat trosku dal.

Standardní

TAk sem se rozhodl, ze si ten LCD projektor taky vyrobim. ZAtim se rozhodujou pro LCD panel. Vsichni zde pisou, ze kvalitnejsi je 15"LCD, nez mensi panely, ale ja nevim, jestli budu mit dostatek prostoru na zobrazeni z tak velkeho monitoru... Proto se ptam zkusenejsich, jak to je s tou velikosti obrazu, jestli se to da nejak zaostrit, kdyz to dam moc blizko zobrazovaci steny (abych tak zmencil obraz a nemel polovinu na strope )
    Diky za radu...

Standardní

No jo.Stačilo posunout fresnel o centimetr dál a kroužky zmizely
    díky Locke.Ale stejně,proč to půlit ?

Standardní

rindosh: pokud misto 2 fresnelu koupis 3 dost tim zmensis velikost bedny, tu samotnou bych pro 15" delal z hliniku ale zalezi jak si zrucny
    jak to je se vzdalenosti od projektoru a projekcni velikosti zjsitis tady:
    http://home.arcor.de/seb.m/ls/Neuer%20Ordner%20(5)/DIY-Berechnungen.htm
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Standardní

2xen: taky bych nechal ty fresnely vcelku, kvuli prachu atd, ale jde o to že hodlám projektor zavěsit pod strop a tím pádem nebude objektiv ve středu plátna, bude to promítat šejdrem pod úhlem cca 12° takže mi nic jiného nezbude než je rozpůlit a mezi ně dát lcd, jinak bych měl lichoběžníkový obraz. tak budu moct hýbat oběma fresnely nezávisle na sobě. fresnelka mezi lcd a výbojkou bude rovnoběžná s lcd a ta mezi lcd a objektivem zase rovnoběžná s plátnem, tím se provede keystone korekce, přesně jak je to na tom obrázku (bod 2.) tady

Standardní

Citace Původně odeslal Rindosh
    Proto se ptam zkusenejsich, jak to je s tou velikosti obrazu, jestli se to da nejak zaostrit, kdyz to dam moc blizko zobrazovaci steny (abych tak zmencil obraz a nemel polovinu na strope )
    Diky za radu...
    Jezis marja, proc by jako neslo? Prave proto se objektiv dela posuvny.

Standardní

tak tohle snad bude k veci - nebude nekdo ted objednavat veci z izzotecu nebo od nekud jinud - potreboval bych fresnelky a objektiv
    Barton2500+(@11*210),2*512DDR400 ,LeadtekGF6800le(12pip,@415/912),hdd Samsung SP1213N 120GB

Standardní

to je skoro este min k veci --> nakupni poradna?
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Standardní 135mm triplet

mam smutnou zpravu pro ty, co objednavali 135mm triplet s ohniskem 500mm a k tomu dva 330mmFL fresnely.
    v patek mi prislo po vice nez trech mesicich zbozi z Diycompany (nikomu nedoporučuju) podle jejich návodu i návodu
    http://usuarios.lycos.es/diyeitor17/
    by to mělo fungovat s fresnely FL330mm.

http://www.diyprojectorcompany.com/p...cdc674ff0365d7

problem je v tom, ze pomoci techto fresnelu nelze osvitit cela plocha 17"LCD, mozna ani 15"LCD tak, aby soustredene svetlo z fresnelu dopadalo do objektivu. toho by se podle zmineneho navodu melo docilit tim, ze se fresnely posunou mimo ohnisko smerem k vybojce. ono to tak funguje, akorat cim je vice fresnel mimo jeho ohnisko, tim vice se zacinaji zaoblovat rohy, kterymi jeste svetlo projde. a tak se osvetlena plocha zmensuje. castecne si lze pomoci tim, ze se fresnel prohne jako luk, to vsak pomuze jen castecne a na 17" to nestaci ani nahodou. (fresnely FL330mm samozrejme funguji s objektivy, ktere maji ohnisko 330+-80mm)

resi to pomerne cerstva diskuse, kde se nabidl majitel 3dlense ze vyrobi fresnel FL600mm primo na miru objektivu FL500mm. bohuzel se bude zase cekat nez se vyrobi forma atd.

http://www.diyaudio.com/forums/showt...0&pagenumber=7

totalne me nasrali, protoze zamerne mlzi skutecnost, ze je treba na objektiv s vetsi ohniskovou vzdalenosti adekvatni fresnel.

timto nabizim k odprodeji fresnely 390x390mm, FL330FL mam jich 7, 1ks za 500,-

Standardní Re: 135mm triplet

Citace Původně odeslal dd
    mam smutnou zpravu pro ty, co objednavali 135mm triplet s ohniskem 500mm a k tomu dva 330mmFL fresnely.
    v patek mi prislo po vice nez trech mesicich zbozi z Diycompany (nikomu nedoporučuju) ...
    ...
    Jsem jeden z tech co prostrednictvim tebe objednali od Diycompany. Nastesti teda ten levnejsi objektiv s fl=327 Takze doufam, ze budu mit mensi problemy. I kdyz s temi tmavymi rohy jsi me mirne vydesil. Asi teda budu muset zapomenout na 17'' No jestli se mi to podari nejak postavit, tak bych mozna nejaky ten fresnel 330 bral, bo jsem si objednal 330 a 220 a nevim zda ten 220 bude vyhovovat.
    P.S. Az mi posles ty veci z DIY, tak mi napis mail...

Nesel by ten problem co mas resit nejakou korekci toho objektivu?

Standardní

Citace Původně odeslal ybz3ek
    Citace Původně odeslal dd
    v patek mi prislo po vice nez trech mesicich zbozi z Diycompany (nikomu nedoporučuju) ...
    ...
    Jsem jeden z tech co prostrednictvim tebe objednali od Diycompany. Nastesti teda ten levnejsi objektiv s fl=327 Takze doufam, ze budu mit mensi problemy. I kdyz s temi tmavymi rohy jsi me mirne vydesil. Asi teda budu muset zapomenout na 17'' No jestli se mi to podari nejak postavit, tak bych mozna nejaky ten fresnel 330 bral, bo jsem si objednal 330 a 220 a nevim zda ten 220 bude vyhovovat.
    P.S. Az mi posles ty veci z DIY, tak mi napis mail...

Nesel by ten problem co mas resit nejakou korekci toho objektivu?
    já doufám že problém není ve fresnelech, ale v tom 135mm tripletu (který měl být podle diycompany "up to 17 lcd", což není ). jak jsem se dočetl tak ten objektiv má 24° plný úhel (12° od osy chcete-li), pod kterým vidí. jenomže na pokrytí 17" lcd by měl být tento úhel dvojnásobný, takže celá věda bude v tom upravit ten objektiv tak, aby se zvýšil tento úhel a tím i ohnisková vzdálenost, jako to provedl diyethor http://usuarios.lycos.es/diyeitor17/ a pár dalších, kterým kombinace 135mm tripletu se 2 kusy 330 fl 395*395 fresnelu + 17" lcd po úpravě funguje. neupravený objektiv pokryje zhruba to 12" lcd, což koresponduje s diyprojectorcompany a s mými dosavadními testy(tím že mystifikují zákazníky na..... xxx lidí včetně mě ).

toto je můj názor, až švagr upraví ten objektiv tak budu chytřejší. doufám že to bude co nejdříve a že se to povede, až to nějak zkutíme tak dám vědět jak to dopadlo. jinak bych měl na prodej 3ks 330fl 395*395mm fresnelů a čekat x měsíců na to až se tady http://www.3dlens.com/enter.html?tar...snel_Lens.html objeví ty 550mm fl fresnely.

Standardní

vcera jsem zkousel k fresnelum FL330mm dat objektiv (D=80mm, FL=300) z kopirky. funguje dobre, promitne to i 17"lcd

jak jsem psal v prispevku vyse, je to jednoznacne problem ohniska fresnelu, protoze pri pokusu
    (klasicke podsvicene LCD z pocitace jsem promital pres objektiv D=135mm, FL500mm na zed, a obraz byl uplne v pohode, obektiv by zvladl promitnout i vetsi plochu. objektiv je cast z nejakeho hvezdarskeho dalekohledu, takze ma pro nejaky uhel fov nejake minimalni zkresleni garantovane vyrobcem pro tato ucely, ale nam staci i zkresleni pri vetsich uhlech, ktere je pro promitani na zed zanedbatelne)

podle
    to nefunguje, /construction/ druhy obr. nema urcite ohnisko 330mm

kdyz to napisu jednoduse, tak
    1) je-li zdroj svetla presne v ohnisku fresnelu, tak tak to funguje presne tak jak ma, tj udela to soustredeny laminarni paprsek, ktey ma plochu jako fresnel. (fresnel se sam o sobe prohyba, takze je treba jej prilepit na sklo)
    2) druhy fresnel z tento paprsek soustredi analogicky do sveho ohniska (330mm) a po cele draze paprsku jsou patrne ostre rohy fresnelu (az do druheho hniska muzeme sledovat na papire promitnuty ctverecek)
    3) objektiv umisteny do tohoto ohniska promita dobre to, co je prosvetlene fresnely, podsviceli je na cele lose perfektne stejne, zadne tmave rohy.

problem nastava v okamziku, kdy se posunou fresnely mimo ohnisko viz.
    cim je fresnel vic mimo ohnisko, tim vic se zacinaji zaoblovat rohy fresnelu (zraci se z nich svetlo a stred je vyrazneji osvetleny) coz nechceme. castecne se to da kompenzovat prohnutim fresnelu, ale pouze castecne. (pro 15"lcd a objektivy kolem 300FL to staci)

u objektivu D=135mm a FL500mm lze po jeho rozebrani castecne zoomovat pohybem prostredni rozptylky ale jen castecne, do meznich hodnot cocek. FL300mm z toho nejde vymackout. ja typuju ze se to muze pohybovat tak nejak kolem 420mm-600mm mozna i vic, ale urcite ne min.
    kvuli uporadani mojeho obyvaku a predpokladane ůpozici projektoru a platna ptrebuju FL500mm, tkaze musim zmenit fresnel, ne objektiv.

dneska mi odepsala jedna z firem, kterou jsem poptaval ohledne fresnelu s FL600mm. bohuzel chteji $150/kus (jsou to nejake vysoce presne fresnely, ty my nepotrebujeme) jestli nekdo vite o nejake levnejsi firme, ktera by to dokazala brzy dodat, dejte vedet.
    David

Standardní

prave mi odepsali z 3dlense, fresnely s vetsim ohniskem budou koncem cervence.

New item size is 320 x 400mm with focus 550mm
    Please come back our online shop www.3dlens.com/enter.html on the end of July.

Sales division
    http://www.3Dlens.com

david

Standardní

Nejak mi neni jasne, o co jde. Vzdyt je prece samozrejme, ze objektiv s ohniskou vzdalenosti co ja vim 500, nemuze fungovat s fresnelem co ma 300.
    Nebo to chapu blbe a ty fresnely jsou blby?

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

chapes blbe, ohniskova vzdalenost fresnelu ti ovlivni maximalne rozmery bedny s projektorem. Vetsi vzdalenost => logicky vetsi (delsi) bedna. Druha vec je, ze delsi ohnislo = mensi skresleni (a taky nejspis vetsi fresnel).

Co se tejce objektivu, tam ohniskem ovlivnis jak moc daleko/blizko muzes projektor dat, aby to bylo koukatelny. Pokud mam jeste spravnou predstavu (precijen uz nakej patek nejsem ve skole ) tak cim kratsi ohnisko objektivu, tim bliz ke zdi ho muzes dat (udela ti na stejnou vzdalenost vetsi obraz).
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

zavyslost ohniskova vzdalenosti, vzdalenost objektiv platno, uhlopricka obrazu
    pochopis snadno (ï ja to pochopil ) z tedle vzorcu:

tam de zrejme o to ze uhel jakym dopadaji krajni paprsky do objektivu je prilis velky a paprsek nedopadne na cocku, nebo dopada na nejakou krajni oblast, ktera pak obraz deformuje, cocky sou zkratka prilis male, nebo je tam nejake sninitko ktere vadi

Standardní

cely problem je v tom, ze podle tech prodejcu se da menit ohnisko fresnelu bliz k objektivu tim, ze se umisti zdroj svetla mimo ohnisko fresnelu bliz k vybojce. viz.
    na planku je krasne vyznacena jak to ma fungovat. ohniska jednotlivych fresnelu jsou tenkou cernou carou (33cm). kdyz se se da zdraj mimo ohnisko (zlute kolecko) posun ohniska je vyznacen cerchovanou carou, nejdrive cervenou a potom zelenou.

ono to tak i ve zkutecnosti funguje, problem je vsak v tom, ze cim vic je to mimo ohnisko, tim narusta zkresleni fresnelu - zmensuje se plocha, ktera je osvicena. podle tohoto planku by se mi podarilo osvitit tak 13"LCD a to jeste s tmavymi rohy.

Jezevec to chape dobre, jen plati jeste jedna podminka, a to je ze vzdalenost mezi objektivem a lcd je vlastně ognisková vzdálenost objektivu (když je promitany obraz stejne velky na zdi jako na lcd(1:1)), potom minimalnim posunem objektivu se to zaostruje na ruzne vzdalenosti od zdi.
    aby byl obraz rovnomerne prosvetleny, tak musi ohnisko fresnelu blize k obektivu byt primo ve stredu tohoto obektivu, nebo za nim tak, aby kdyz se da pred obektiv papir, byl obraz pres skoro cekou plochu cocky objektivu. (corner to corner)

david

Standardní DVI vstup

Zdravim zaujmalo by ma ci ked pouzijem monitor ktory ma DVI vstup budem mock k nemu priamo pripojit dvd prehravac ktory ma DVI výstup ? Napriklad Samsung. Za odpoved vopred dik.

Standardní

kdyz ma ten prehravac dvi vystup tak je to samozrejme mozne a nevidim v tom zadny problem, elektronika v lcd zustane tak jak je

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Také chci stavět DIY LCD Projektor

Po váhání zhruba od podzimu jsme se s kamarádem rozhodli, že do toho přece jen půjdeme. Při rozhodování nám moc pomohla tato diskuse. Ale přece jen váháme, zda místo 15" displeje (rozhodně ne míň) nejít při stávajících cenách rovnou do 17" (rozdíl nyní v ceně u nového LCD jen cca 10-15%). Poraďte kdo s tím máte zkušenosti a stavěli jste na 17". Podaří se nám sehnat rozumně velké fresnely?

Standardní

velikost je vicemene stejna, problem bude bych rek hlavne s tim kde sehnat objektiv a fresnelky viz david
    pokud to sezenes tak neni co resit (a mas penize)

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Nevíte někdo jak je to s FFC problémem u těchto 17" LCD

Z aktuální nabídky 17" LCD se mi nabízí:
    ACER AL1711, 450:1, 260cd, 16ms, bez DVI, cca 5900 s DPH
    BenQ T705 500:1, 250cd/m2 13ms, bez DVI, cca 6200 s DPH
    BenQ FP737s-D 450:1, 260cd/m2, 4/12ms, s DVI, cca 6700 s DPH.

Máte s nimi někdo nějaké zkušenosti jak jdou kuchnout a zda nebudou problémy s FFC? Asi bych dal přednost tomu s DVI.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)

Pravidla přispívání