Citace Původně odeslal PePo
2pYr0:
Jenze jestli sis nevsiml, tak to Eizo ma novejsi verzi PVA, navic s elektronickym urychlovanim preklapeni krystalu mezi problematickymi prechody (podobne to ma panel Fujitsu-Siemens P19-2), takze ten graf z xbitlabs uz na nej jaxi neplati. Jinak te muzu ujistit, ze TN panelu mi tu uz proslo mraky (lidi to skutecne hodne kupuji) a osobne bych ho nechtel ani zadarmo. Strasne uhly pohledu - staci se pohnout nahoru dolu a jas jde uplne mimo (typicke pro TN) a cim tzv. "rychlejsi" odezva, tim jsou uhly horsi (PVA toto nedelaji) + mizerne barevne podani kvuli ditheringu a omezene palete. A odezva 8ms? Ja jsem tam ten blur oproti CRT proste vsude videl a prakticky stejny jako na tom Eizu. Nevim, mozna jsem exot, ale me to mazani pri plynulych pohybech nedela pri gamesach dobre a LCD od CRT v tomto bezpecne rozeznam. Stejne tak tvuj BenQ jsem tu nedavno mel a nicim z rady obdobnych TN ksuntu nevybocoval. Nicmene jak sam spravne pises, valne vetsine lidi to uplne staci, nebot jsou v tomto v podstate docela nenarocni, ale na me to prosim nezkousej...
Jo o tom "Overdrive technology" (ale kazdy vyrobca to vola nejak inak) viem. Nemyslim si ze by to byl nejaky extra urychlovak kazdopadne to neni spatny napad a hodne to pomoze. Naviac to vraj zhorsuje barevne podani oproti starsim PVA panelum. Inak to ze LCD TN+Film maju blbe pozorovacie uhly vela ludom nevadi protoze na LCD sa pozeraju iba z predu (ako ja). Co sa tyce rychlosti tak nemozem pochopit co ti tam proboha maze. Nech sa na ten obraz pozeram jak chcem , tam proste NIC NEMAZE. Testoval sem to hlavne na NFS Underground, UT 2004 a FlatOut. A ani na tych weboch som nevidel ze by nekdo pisal ze to maze