Tak uz mi odisla druha doska od epoxu pred touto to bola 8kra2i ktora zdochla uplne rovnako. Rano som zapol komp nabehol do linuxu pustim X po 5 min zaseknutie, restart zase do X a po 10 minutach chybova hlaska, nez som ju stihol docitat zasek. Este niekolko pokusov stale to iste. Vypnem komp, vsetko prekontrolujem by ocko vsetko ok. Pustim komp nabehla len polovica pamate. Hovorim si ok mam tam jedneho transcenda(256 mb) a jeden kingston (256 mb) tak sa nemaju radi aj ked polroka ficali bez problemov. Vsetko som hodil na default, jednu pamat vyhodil, zase zasek. Pustil som memtest86+ po 10 sek. chyba za chybou, druha pamat to iste. Zasiel som do obchodu a kupil 512 mb twinmos (aj tak som chcel rozsirovat na 1gb). Po odskusani to iste len v inom kabate, doska tu a tam nenabehne alebo sa zasekava pri poste, vstupe do biosu.Ked sa nakoniec po neviem kolkom pokuse dostanem cez post a pustim Memtest86+ tak ten si veselo hadze chyby dalej aj s novym twinmosom. Cely komp som rozobral a zlozil znova a je to iba horsie uz nenabieha ani grafa tu a tam doska zapipa - zaujimave ze sa to pipanie meni bez toho ze by som cokolvek zmenil - staci vypnut a znova zapnut a pipanie sa zmeni. Clear cmos som skusal medzi prvymi vecami bezvysledne. Skusal som pci grafu trident, agpckovu atinu 9550 a gf4ti4200 tiez agp, pamate transcend (256) kingston (256) a twinmos (512). Zdroj mam fortrona FSP350-60PN a nepokladam ho za nepostacujuci vzhladom k zostave navyse mi uz vyse polroka fical s touto doskou uplne v pohode. Jedine co som nemenil je procak ten skusim az zajtra aj ked velmi silno pochybujem ze by to bolo tym. Predchadzajuca doska 8kra2i odisla obdobnym sposobom a boli na nej pouzite ine komponenty ako na terajsej 8krai ktoru som dostal ako reklamaciu tej 8kra2i. Epox u mna tymto padom definitivne skoncil a od teraz ho radim medzi "podpultovych vyrobcov" nekvalitnych suntov. Ked ju kvalitativne porovnam s mojim starym abitom kt7a-raid ktory mi dodnes bez problemov doma facha tak ma len zamrzi ze niesom doma a nemam po ruke take sympaticke kladivo na roztlkanie kamenov/epoxov.

edit: takze som ako poslednu vec pred reklamaciou som skusil vymenit procesor a doska sa zazracne rozbehla. nemohol som tomu uverit tak som skusil este iny zarucene funkcny proc a doska slapala v pohodicke aj problemy s pamatou sa stratily.bez problemov idu vsetky tri dokopy. nedokazem pochopit ako ten proc mohol odist bol to thorougbred b0 mobile 2200 taktnuty na 10*200 pri 1.6V teplota v zatazi neprekrocila 48 C nieje spaleny, ziadne olamane jadro vyzera ako ked som ho kupoval (vsak aj pojde do reklamacie) voltaz a maximalna teplota mi pride z dlhodobeho hladiska bezpecna tak preco zdochol?