Výsledky 1 až 13 z 13

Téma: paměťová propustnost X2 - katastrofa

Banned
    Vliv
    0

Standardní paměťová propustnost X2 - katastrofa

Je zajímavé, jak šílená je v praxi idea mít paměťový řadič na procesoru, AMD poté musí každý měsíc měnit revize CPU, aby pořád něco opravovalo, a pořád se mu to nedaří.

Zatímco moje stařičká deska s Intel 875 chipsetem (3 roky starý design) má Memory Read na 6800 MB/s, tak Venice 3200+ @ 260x10 na 6600 MB/s, a hypermoderní Athlon X2 4400+ @ 240x11 jen na 5800 MB/s!!!

Navíc u AMD X2 4400+ pořád nefunguje Command Rate 1T při 4 DDR modulech. Průser. Naprostý.

Řešení Intelu má být papírově horší, v praxi ovšem Intel deska jede bez problémů na efektivní FSB 1300, zatímco AMD sotva zvládá efektivní HT 1000, a navíc její integrovaný řadič stojí za starou belu, je pomalý, nezvládá mraky modulů (na Intelu jede cokoliv), a je nestabilní. A pokud mám problém, je to na výměnu procesoru za 15.000 Kč + DPH.

U AMD by si měli konečně zaplatit někoho, kdo jim udělá řadič paměti..

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

A jake je poselstvi tohoto sdeleni?
    Pripada mi to jako vykrik do tmy od uhroviteho pubertaka...
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal DeeKay
    A jake je poselstvi tohoto sdeleni?
    Pripada mi to jako vykrik do tmy od uhroviteho pubertaka...
    Chápu, kdo nechválí AMD, není hrdina POdle mého názoru je fakt, že paměťový řadič AMD je horší a horší poměrne DOST podstatná informace

Mám doma AMD i Intel, top modely, a jen upozorňuji na stále horší paměťový řadič AMD. X2 je horší než Venice a to je horší než Winchester a to je horší než libovolný Intel na paměťovou stabilitu, citlivost a propustnost.. AMD by se nad sebou mělo velice zamyslet.

A lidé, co chtějí provozovat 4x DDR moduly mají stále více důvodů jít do Intelu (stabilita, nižší cena DualCore, atd.)...

Senior Member VIP Avatar uživatele DeeKay
    Vliv
    315

Standardní

Ja mam AMD nebo Intel v pazi... v praci jedu Intel - nemam problem, doma AMD a Intel - nemam problem, takze pokud to chodi, je mi to jedno. A prijde mi. ze upozorneni ma trochu jinou formu nez tenhle prispevek...
    ale to jen tak pro poradek, ze mi tenhle thread padl do oka.

Mozna by stalo za to kontaktovat primo AMD s vecnymi pripominkami, protoze jinak vykriky ze AMD by se nad sebou melo zamyslet maji stejnou vahu jako kdyz naky opilec vyrvava na vaclavaku jak je hrozna vlada..

Mno nic tehle thread uz si nezaslouzi mou dalsi pozornost todle byla jen poznamka.
    wrxtation: Intel Q9550@3.6G, Noctua UH-12P, 4GB OCZ LV RAM, Gigabyte EP45-UD3P, Powercolor HD5850 PCS+ 1GB, 1TB WD BLACK, .64TB WD Blue, Lian-Li PC-P50B (silenced), Scythe ESI Juli@, Gilmore Headamp, Sennheiser HD580, NEC 2090UXi-BK, HP LP2065, Wacom Graphire4, Logitech G15, Logitech G5...etc, Win XP Pro
    mobile:
    Lenovo Thinkpad R61 14", C2D T7250, 2GB RAM, GMA X3100, .5TB WD Blue, Echo Indigo PCMCIA, Sennheiser PX100, Ubuntu 9.10

CUT ME AND I'D BLEED IMPERIAL BLUE...

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Chápu, kdo nechválí AMD, není hrdina Smile POdle mého názoru je fakt, že paměťový řadič AMD je horší a horší poměrne DOST podstatná informace Wink
    OMG ?! Jako snad to tu bylo receno tisickrat ze u 64ek je uplne jedno jakou mas propustnost. Chapes ty teenagere ? AMD to vi a proto se nehoni za nejvetsi propustnosti ale za kompatibilitou a jinejma vecma, napr agresivni casovani. Takze si bez brecet na jinej pisecek pze nam je kazdymu jedno esli ma o giga mensi propustnost nebo ne...

Standardní

AMD neslibovalo 4 ramky pri 1T takze newim v cem je problem a to ze ma venice horsi prostupnost nez winnie a X2 ma jeste horsi nez venice neni nic novyho . . .
    Proud of being a google user

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal NazQul
    OMG ?! Jako snad to tu bylo receno tisickrat ze u 64ek je uplne jedno jakou mas propustnost. Chapes ty teenagere ? AMD to vi a proto se nehoni za nejvetsi propustnosti ale za kompatibilitou a jinejma vecma, napr agresivni casovani. Takze si bez brecet na jinej pisecek pze nam je kazdymu jedno esli ma o giga mensi propustnost nebo ne...
    Ahoj idote, chápu toho 1000% více než ty, a mám prachy třeba i na X2 4400+, a ty ne ) Hehe.. A proto nejsem fanatické AMD prase jako ty.

Líbí se ti takováto mluva? Já nejsem zrovna její příznivce, ale když už si někdo začíná..

Banned
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal elemeNt
    AMD neslibovalo 4 ramky pri 1T takze newim v cem je problem a to ze ma venice horsi prostupnost nez winnie a X2 ma jeste horsi nez venice neni nic novyho . . .
    Ale jo, neříkej mi ale, že lidé čekají zhoršení, to rozhodně ne, v první fázi AMD fanatici opěvovali integrovaný řadič, protože mám mít lepší propustnost, a dnes, když se ukázalo že jej AMD neumí udělat, tak zase opěvují AMD, že na tom řadiči až tak nezáleží.

Proč si nepřiznat, že AMD to v této oblasti pěkně po.ralo?

Standardní

uf uf, asi bychom se nekteri meli zamyslet jestli ma vubec cenu si porizovat pocitac , neni lepsi si poridit napriklad pracku takovej by byl raj na zemi
    5D;550D; 17-40/4;50/1,8 II;100/2;Tamron 28-75/2,8; Biometar 85/2,8; Flektogon 50/4; Speedligt 430EX; Metz 30BCT4; Olympus OM4T,50/1.4,28/2.8; Minolta Himatic-F; Praktica MTL 5; Smena 8M Lubitel2; Belfoca 6x9 :) (to v avataru je bajkovej poezing matrix, jen kdyby nekdo nepoznal;))
    http://vincblack.deviantart.com/

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Citace Původně odeslal l0phreak
    Citace Původně odeslal NazQul
    Ahoj idote, chápu toho 1000% více než ty, a mám prachy třeba i na X2 4400+, a ty ne ) Hehe.. A proto nejsem fanatické AMD prase jako ty.

Líbí se ti takováto mluva? Já nejsem zrovna její příznivce, ale když už si někdo začíná..
    kdybych te nazval idiotem tak se pousmeju ale ja to neudelal.. tohle uz je na rank...

Bulharský mafián mince Avatar uživatele Zilla
    Vliv
    301

Standardní

K celemu tomuto threadu a jeho autorovi mam jen jedine:
    BLBOST neni vysadou, blbost boli - bohuzel vsak vetsinou ty ostatni...
    Stipendium peccati mors est
    Si peccasse negamus, fallimur, et nulla est in nobis veritas

Přesto, že bouře nad jezerem věští blízkost konce, pohyb nebes je plný síly!

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

chapu, ze nekdo proste nebude jiny, ale verim tomu, ze ostatni se dokazou chovat s nadhledem a nezaujate. tzn teenagera beru v tomto smyslu jako popich vuci odpurci teto socialni skupiny. ale idi.ota akceptovat nebudu. dotycni necht si to preberou jak chteji. ale dalsi akce podobneho druhu nebude bez odezvy
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Senior Member minceVIP Avatar uživatele GABO
    Věk
    46
    Vliv
    333

Standardní

Ja to bez odozvy nenecham, takze uzivatel l0phreak sa moze tesit na nieco pekne. Nas tu vobec nezaujimaju tvoje nadavky, tvoj prijem, to ci si mozes, alebo nemozes dovolit dual core. Vela toho ohladom tvojho threadu povedal Deekay. Proste si to prehnal a reakciu mozes cakat do vecera.
    Blue Alien II. Intel E5200 . NOCTUA NH-U12 . GAP35-DS3 . 2x2GB Mushkin 1066 . Galaxy 6800GT/256 . Seagate ES2 250GB x 2 . Seasonic S12-380 . Chieftec Dragon modrý . HP LP2475W
    Domáce na vode Intel E8400 @ 4.65 GHz . D-tek V2 . GAX38-DS4 . EK EK-NB/SB5 + Mosfet GA X38 . 2x2GB Mushkin 1066 . Gigabyte 8800GTS/512 . EK 8800GTS . 500GB . Seasonic S12-500W . Lian Li PC-V1010A - Silver . SONY SDM-HS75P . Black Ice GT 360 + Laing Ultra + Swiftech Mcres
    HTPC Xtreamer s chladením od Michala

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání