Stránka 1 z 4 1234 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 82

Téma: LCD na Hry?

Standardní LCD na Hry?

Pročítám to tady už nějakou dobu a nemůžu najít odpověď na jednoduchou otázku. Jaký LCD koupit chci-li to na hry? Asi je tam potřeba nízká odezva, jestli to pročítám správně, tak porovnání s CRT by mělo být: Frekvence=1/čas (je to doba odezvy?). Když to takhle spočítám, tak při 12ms je to 83,333Hz což by mělo stačit, ale někde jsem se dočetl v nějakém testu, že LCD při hraní například UT je silně rozmazané a požitek ze hry je mizerný. A navíc co jsem se dočetl o odezvách byvají často jiné v obchodě a jiné na webu výrobce .
    PC: CPU: Core i5 760@3,6GHz MB:MSI P55A-G55 RAM: 2x4GB DDR3 Kingston blue, POWER: Corsair 650W CASE: Akasa infinity, VGA: HD6950@6970@920MHz/5500MHz, SSD vertex 2 60GB, Auzentech X-Fi Bravura + Onkyo HTX-22HD, 3x22 Acer" fullHD
    NAS: CPU: Celeron (Conroe-l) 1,8GHz, 2GB RAM DDR3, 6x1500GB samsung (65W)
    Notebook: Lenovo ideapad S205 (AMD E-350)

Standardní

Jsi totalne mimo. Doporucuji si o tom neco precist. Na tomshw, nebo i tady na foru je dost podkladu. V zadnem pripade nelze pocitat stylem 1/12ms.....

Standardní

Myslel jsem, že je to špatně, proto jsem to tady napsal, aby mě někdo opravil. Nevíte někdo o nějakém testu 19" LCD panelů pokud možno v češtině?
    PC: CPU: Core i5 760@3,6GHz MB:MSI P55A-G55 RAM: 2x4GB DDR3 Kingston blue, POWER: Corsair 650W CASE: Akasa infinity, VGA: HD6950@6970@920MHz/5500MHz, SSD vertex 2 60GB, Auzentech X-Fi Bravura + Onkyo HTX-22HD, 3x22 Acer" fullHD

Standardní

Ja mam Eizo L778, ktere ma PVA2 panel s odezvou udajne 12ms (mimochodem PVA2 je dneska asi jedina rozumna volba - barvy, odezva, uhly), ale porizoval jsem ho s jasnym cilem - kvuli celodenni praci s textem a obcas na upravu fotek. Kvuli hram bych si LCD nikdy neporizoval. Jiste, hrat se na tom da taky, ale CISTE SUBJEKTIVNE A MYMA OCIMA - proste to porad maze + cerna nikdy nebude cerna. Sbohem tmave 3D gamesy a "svetylko ve tme" pri nocnim hrani Doomu 3. LCD, ktere by nemazalo a umelo cernou jeste nevyrobili a ani nevyrobi. Protoze to proste nejde, na ploche panely bude potreba zkombinovat vice technologii nebo prijit s technologii jinou. Nehlede k tomu, ze pri refreshi 60Hz (pres DVI me dal nepusti) a vypnute vertikalni sychronizaci je u vetsiny 3D enginu videt dost neprijemny tearing, ktery byl na CRT pri 100Hz zanedbatelny. Jinak proti LCD nic nemam - i projektor mam LCD, ale podle me LCD proste na rychle akcni hry nema.

PS: Vubec nepochybuju o tom, ze se tu najde spousta lidi, kteri budou tvrdit, ze LCD je na hry davno dobre, ze pisu bludy atd., ale ja jsem proste narocnej a vady LCD technologie vidim. Stejne jako vidim vady CRT - proto mam na praci LCD...

EDIT:
    Koukni sem:
    http://www.xbitlabs.com/articles/oth...lcd-guide.html
    Je tam o LCD rozebrano skoro vsechno.
    Počítače šetří práci, čas a peníze... Vážně tomu někdo věří?
    Intel C2D @3.6GHz, GTX280, RAM: 2GB, HDD: 2TB

Standardní

DVI ma pusti na 75Hz uplne v pohode (6600GT) inak to dost pomaha, vyskusaj si to hodit na analog (pri vacsine panelov a grafickych to neni poznat vs. dvi)
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Standardní

Tak nějak jsem si to myslel, akorát jsem to potřeboval od někoho slyšet. Mám hrozný monitor (ADI MicroScan 15" údajně má zvládat 1280x1024, sice tam to rozlišení dám, ale kvalita je hrozná, ten monitor je rozmazaný už při 800x600) a potřebuji koupit něco jiného. Přišel jsem do styku s LCD Acer 17" s odezvou 20ms a hrozně se mi zalíbylo, vůbec mě z toho nebolely oči atd., zkoušel jsem na tom hrat Diablo II a to šlo celkem v pohodě. Nic jiného nemám bohužel možnost zkusit aproto se ptám tady. Dík moc za radu, asi si koupim nějaké CRT, nebo to LCD ještě nějak otestuju sám.

Standardní

Osobne bych si koupil repasly profi monitor, tedka se da sehnat do 4k trinitronova 21" sony/ibm/dell....a pockal na ty nove nano trubickove panely.

Junior Member
    Vliv
    255

Standardní

Já i brácha máme Samsung SyncMaster 174T a můžu jedině doporučit. Má odezvu 12ms a ani na jednom monitoru neni vadny bod! Hraju rychlé hry(Quake3,UT2004,CSS.....) a nic rozmazanýho sem na nem nikdy nevidel.

Senior Member Avatar uživatele pYr0
    Věk
    36
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    Ja mam Eizo L778, ktere ma PVA2 panel s odezvou udajne 12ms (mimochodem PVA2 je dneska asi jedina rozumna volba - barvy, odezva, uhly), ale porizoval jsem ho s jasnym cilem - kvuli celodenni praci s textem a obcas na upravu fotek. Kvuli hram bych si LCD nikdy neporizoval. Jiste, hrat se na tom da taky, ale CISTE SUBJEKTIVNE A MYMA OCIMA - proste to porad maze + cerna nikdy nebude cerna. Sbohem tmave 3D gamesy a "svetylko ve tme" pri nocnim hrani Doomu 3. LCD, ktere by nemazalo a umelo cernou jeste nevyrobili a ani nevyrobi. Protoze to proste nejde, na ploche panely bude potreba zkombinovat vice technologii nebo prijit s technologii jinou. Nehlede k tomu, ze pri refreshi 60Hz (pres DVI me dal nepusti) a vypnute vertikalni sychronizaci je u vetsiny 3D enginu videt dost neprijemny tearing, ktery byl na CRT pri 100Hz zanedbatelny. Jinak proti LCD nic nemam - i projektor mam LCD, ale podle me LCD proste na rychle akcni hry nema.

PS: Vubec nepochybuju o tom, ze se tu najde spousta lidi, kteri budou tvrdit, ze LCD je na hry davno dobre, ze pisu bludy atd., ale ja jsem proste narocnej a vady LCD technologie vidim. Stejne jako vidim vady CRT - proto mam na praci LCD...

EDIT:
    Koukni sem:
    http://www.xbitlabs.com/articles/oth...lcd-guide.html
    Je tam o LCD rozebrano skoro vsechno.
    Je na case to tu trochu vyviest z temnoty lebo sa na to nemozem pozerat

To ze neexistuje ziadne LCD pre hry nie je pravda. Co su nove 8 ms panely s TN+Film obrazovkou (teda panel s horsimi poz. uhly a a ditheringom ale zaroven najpredavanejsie panele) su absolutne v pohode a na odbornych weboch ako Tomshardware ,Anandtech, XbitLabs a mnoho dalsich tieto LCD v hrach hodnotia ze su bez akychkolvek ghost efektov a obrazom su identicke s CRT. Su to LCD ako Samsung 913,Hyundai LD90+ ci BenQ 93S7+, Kupou jedneho z tychto monitorov nebudes sklamany co sa tyce hier.

PePo: No lenze tvoje EIZO ma PVA obrazovku a to znamena ze s latenciou v tmavych hrach sa deje toto http://www.xbitlabs.com/articles/oth...-guide_26.html
    Tych papirovich 12ms nehovori NIC.
    Co je videt na grafu u toho Samsungu je typicke pre kazde LCD s MVA alebo PVA obrazovkou. Akorat na tvojom Eize v trochu mensej miere lebo je 12ms ale stale je to zufale oproti napr. BenQ 937S+
    http://graphics.tomshardware.com/dis...15/lcd-11.html
    coz je LCD s TN+Film obrazovkou. Takze tvoje PVA Eizo nemozes porovnavat s kazdym inym panelem a uz vobec ne s panelem TN+Film.

Ja sam sem vlastnikem 17 palcoveho BenQ FP71E+ coz je prvy vyrobeny 8 ms LCD a vela som sa bal ked som prechadzal z 19 CRT ze nebude barvami dobry a ze sa na nom nebudu dat seriozne pozerat filmy a v hrach bude ghostovat. Ale ako som ho kupil tak po tyzdni testovania som prisiel na to ze moje obavy boli zbytocne. Za dobu co mam toto LCD som spozoroval fakt len velmi male vady ktore nijak nemozu prekazat 90% uzivatelov.
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

Standardní

2pYr0:
    Jenze jestli sis nevsiml, tak to Eizo ma novejsi verzi PVA, navic s elektronickym urychlovanim preklapeni krystalu mezi problematickymi prechody (podobne to ma panel Fujitsu-Siemens P19-2), takze ten graf z xbitlabs uz na nej jaxi neplati. Jinak te muzu ujistit, ze TN panelu mi tu uz proslo mraky (lidi to skutecne hodne kupuji) a osobne bych ho nechtel ani zadarmo. Strasne uhly pohledu - staci se pohnout nahoru dolu a jas jde uplne mimo (typicke pro TN) a cim tzv. "rychlejsi" odezva, tim jsou uhly horsi (PVA toto nedelaji) + mizerne barevne podani kvuli ditheringu a omezene palete. A odezva 8ms? Ja jsem tam ten blur oproti CRT proste vsude videl a prakticky stejny jako na tom Eizu. Nevim, mozna jsem exot, ale me to mazani pri plynulych pohybech nedela pri gamesach dobre a LCD od CRT v tomto bezpecne rozeznam. Stejne tak tvuj BenQ jsem tu nedavno mel a nicim z rady obdobnych TN ksuntu nevybocoval. Nicmene jak sam spravne pises, valne vetsine lidi to uplne staci, nebot jsou v tomto v podstate docela nenarocni, ale na me to prosim nezkousej...

Senior Member Avatar uživatele NazQul
    Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Na hry jednoznacne repas 21ka. za cenu do 4k sezenes naopr IBM p260.. Pokud ti nejde o misto na stole nebo mobilitu ale o kvalitu obrazu a velikost tak neni imho co resit..

Standardní

hele proste je to asi tak ze si to prineses domu budes zkouset vsechny mozny hry kazdy maznuti te nasere a za tejden uz na tom budes hrat a ani si toho nevsimnes
    AMD Athlon XP 1700+ @ 2000+ (1466/1665) , Tt Volcano 7+ , Sunon 80mm/3000 5-12V (4x), Soltek SL-75DRV4, Kingmax 256 MB DDR300, Creative SB Live 5.1, Seagate Barracuda II 15.3 GB ATA 66, Western Digital Caviar 1.6 GB, Hercules Radeon 8500LE 275/275, Teac 32x, Aopen H600A

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Citace Původně odeslal Nicx
    hele proste je to asi tak ze si to prineses domu budes zkouset vsechny mozny hry kazdy maznuti te nasere a za tejden uz na tom budes hrat a ani si toho nevsimnes
    Kamos si na to stezuje porad i po pul roce hrani ET na tom LCD..

Věk
    36
    Vliv
    282

Standardní

Citace Původně odeslal PePo
    2pYr0:
    Jenze jestli sis nevsiml, tak to Eizo ma novejsi verzi PVA, navic s elektronickym urychlovanim preklapeni krystalu mezi problematickymi prechody (podobne to ma panel Fujitsu-Siemens P19-2), takze ten graf z xbitlabs uz na nej jaxi neplati. Jinak te muzu ujistit, ze TN panelu mi tu uz proslo mraky (lidi to skutecne hodne kupuji) a osobne bych ho nechtel ani zadarmo. Strasne uhly pohledu - staci se pohnout nahoru dolu a jas jde uplne mimo (typicke pro TN) a cim tzv. "rychlejsi" odezva, tim jsou uhly horsi (PVA toto nedelaji) + mizerne barevne podani kvuli ditheringu a omezene palete. A odezva 8ms? Ja jsem tam ten blur oproti CRT proste vsude videl a prakticky stejny jako na tom Eizu. Nevim, mozna jsem exot, ale me to mazani pri plynulych pohybech nedela pri gamesach dobre a LCD od CRT v tomto bezpecne rozeznam. Stejne tak tvuj BenQ jsem tu nedavno mel a nicim z rady obdobnych TN ksuntu nevybocoval. Nicmene jak sam spravne pises, valne vetsine lidi to uplne staci, nebot jsou v tomto v podstate docela nenarocni, ale na me to prosim nezkousej...
    Jo o tom "Overdrive technology" (ale kazdy vyrobca to vola nejak inak) viem. Nemyslim si ze by to byl nejaky extra urychlovak kazdopadne to neni spatny napad a hodne to pomoze. Naviac to vraj zhorsuje barevne podani oproti starsim PVA panelum. Inak to ze LCD TN+Film maju blbe pozorovacie uhly vela ludom nevadi protoze na LCD sa pozeraju iba z predu (ako ja). Co sa tyce rychlosti tak nemozem pochopit co ti tam proboha maze. Nech sa na ten obraz pozeram jak chcem , tam proste NIC NEMAZE. Testoval sem to hlavne na NFS Underground, UT 2004 a FlatOut. A ani na tych weboch som nevidel ze by nekdo pisal ze to maze
    X2 6000+@3420Mhz(228x15)1.45V,BOX+Windtunnel,MSI K9A2 Platinium V2, 2x2GB A-DATA Vitesta 4-4-4-12, Gainward 4870 790/1063, Corsair 750W TXEU
    Acer Travelmate 4102WLMi: Centrino 1.73Ghz, 1.25GB RAM, ATI X700, 120GB Samsung, Debian lenny

Standardní

2pYr0:
    Vis ale me nezajima, co se pise "na tych weboch", me zajima to, co vidim. Kdybych se ridil vsemi hlubokymi pravdami z webu (a to ZEJMENA ohledne LCD), tak bych skoncil s nejakou TN tragedii a ted bych si zduvodnoval, jak je to vlastne skvele. No a pokud testujes mazani v NFSU nebo jinych autech, tak se skutecne nemame dal o cem bavit - zkus hadat proc.
    PS: Jestli to mazani nevidis ani v UT2004, tak to ti gratuluju. Ja jsem ho na tom BenQu videl, uz kdyz jsem tahal dialogy po plose a jezdil kurzorem...

Věk
    36
    Vliv
    282

Standardní

No a pokud testujes mazani v NFSU nebo jinych autech, tak se skutecne nemame dal o cem bavit - zkus hadat proc.
    No a vcem bych to jako mnel testovat ? Bavime sa o hrach predsa. Najlepsie otestujes odozvu v rychlych dynamickych scenach a ne v pexeso. Jestli toto popieras tak sa fakt nemame o cem dal bavit.

Jestli to mazani nevidis ani v UT2004, tak to ti gratuluju. Ja jsem ho na tom BenQu videl, uz kdyz jsem tahal dialogy po plose a jezdil kurzorem...
    Tahani dialogu po plose je ale ina kategoria. Tam je to mazani zatial na kazdom LCD. Ale to sa neprejavuje v hrach (a jestli ano tak to ludske oko len takzko zaznamena na zlozitych texturach a objektoch). Aby sa dialogy jemne nerozmazavali, to LCD by muselo byt 1 ms. A to sa asi len tazko podari, snad s prichodom novej technologie.

Vis ale me nezajima, co se pise "na tych weboch", me zajima to, co vidim.
    Mno ja som tym narazal na to, ze jaktoze ty skuseny gamery a testery tam nic nevidia ale ty ano? Krapet divne ne? Neco na tom asi bude.

Standardní

2pYr0:
    O umelem rozmazavani v NFSU (motion blur) jsi jeste neslysel? A ze je sakra rozdil v pohybu sceny ve 3D dopredu a v plynulych otackach do stran ti taky asi uniklo - to je totiz z hlediska odezvy prakticky totez, jako ty pohyby dialogu po plose....

Ja porad nechapu, o cem me jako chces presvedcovat? Kdyz nevidis v gamesach rozdil mezi LCD a CRT, tak to bud rad, ja ti to preju. Ale prosim nevnucuj to me - ja proste gamesy na LCD nerad (a zdaleka ne sam), duvody jsem uz rozebral dostatecne a nehodlam se nedostatky teto pripos.rane technologie omezovat... No nic, preju hodne zabavy s TN panelem...

Standardní

Ja se v tom tolik nevyznam, ale podle me ani na mem 16ms LCD zadne smouhy nejsou,ani pri CS , ani zadni kamosi si toho nevsimli. A kdysi jsem slysel ze pod 20ms to uz je v pohode.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

Citace Původně odeslal almanil
    Ja se v tom tolik nevyznam, ale podle me ani na mem 16ms LCD zadne smouhy nejsou,ani pri CS , ani zadni kamosi si toho nevsimli. A kdysi jsem slysel ze pod 20ms to uz je v pohode.
    Njn, v tom je právě ten problém, každej máme jiný oči a někdo to tam vidí, jinej ne. Řekl bych že nemá smysl se tady pořád hádat. Jo jinak eště sem nepotkal LCD u kterýho by se mi líbilo co ukazuje, já pořád vidim že se to rozmazává a většinou to má i divný barvy....samozřejmě mluvím o LCDčkách za rozumný peníze, nějaký profi sou na tom možná jinak.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Standardní

me by mozna ani netrapilo to ze panel predelava barvu ty 8ms jako spis ze ja hejbnu mysi a teprv za 8ms uvidim vysledek meho pocinu, k tomu si pripoctete 150ms odezvu cloveka, 50ms net, par ms co si bere pocet hz vs fps, a neco taky ta mys
    vysledek muze byt v kritickych pripadech az nechutny, proto si myslim ze kdyz opravdu hrajete nejak lip fps hry tak nemuzete sahnout po lcd, kazda ms je tam draha
    + dalsi nevyhoda tech 8ms ze sou dodelany zkrouhnutim barev, takze v nekterych hrach ani neuvidim pixely ktery potrebuju videt, coz je zasadni problem
    az budou panely pod 4ms s aspon 16bit barvama a rozumnejma zobrazovacima ohlava tak se muzem zacit bavit a pouzitelnosti na lepsi hrani
    lcd samozrejme na pohodove hrani klidne doporucuju, ale to ej pro lidi co nepoznaj rozdil mezi 60/100 fps a hz
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Věk
    41
    Vliv
    264

Standardní

Citace Původně odeslal Peca-on-line
    Citace Původně odeslal almanil
    Njn, v tom je právě ten problém, každej máme jiný oči a někdo to tam vidí, jinej ne. Řekl bych že nemá smysl se tady pořád hádat. Jo jinak eště sem nepotkal LCD u kterýho by se mi líbilo co ukazuje, já pořád vidim že se to rozmazává a většinou to má i divný barvy....samozřejmě mluvím o LCDčkách za rozumný peníze, nějaký profi sou na tom možná jinak.
    Nejsou, mel sem moznost testovat nejlepsi 19ku LCD od Eiza a proste smouhy pri rychlym pohyb u atd.. Podani barev nevim, nemel sem v tu chvili s cim porovnat

Standardní

Tak teď nevim co mám dělat
    Podívám se po těch 8ms s TN a zhodnotím jestli jsou přijatelné úhly pohledu rozmazávání atp.

Standardní

nez se zacnes divat po 8 ms TNkach vezmi svuj komp a zajed v praze do eizoshopu vyzkouset poradne ty urychleny pva panely, teprve potom jdi na ty TN aby jsi pak ve vysledku nebyl zklamany nejde preci jen o odezvu
    AMD Athlon XP 1700+ @ 2000+ (1466/1665) , Tt Volcano 7+ , Sunon 80mm/3000 5-12V (4x), Soltek SL-75DRV4, Kingmax 256 MB DDR300, Creative SB Live 5.1, Seagate Barracuda II 15.3 GB ATA 66, Western Digital Caviar 1.6 GB, Hercules Radeon 8500LE 275/275, Teac 32x, Aopen H600A

Standardní

LCD na hry nikdy nebude... mel jsem moznost testovat 12ms samsunga na hrach jako Quake3, UT2003 atp a bylo to uplne o nicem. Chapu ze je ted LCD v mode a na bezne hrani to opravdu staci, ale pokud nekdo hraje 3D akcni hry trosku na urovni tak se k LCDcku ani nepriblizujte! Neni nad vysokoherzovy CRTcko !
    DooM III PC: AMD X2 6400 [16x210] 3360 MHz, standard Vcore 1,35 + cooling Zalman 9500Cu 1200ot. --> 32/47C !!! MSI | 6GB DDR800 Corsair CL4 | MSI 7950GT 512MB[xxx/xxx | Celkem 2TB | Chieftec 560W | Case:Tuning AOpen H700A + ZALMAN ZM-MFC1 - 6xFan 80x80 | 3DMark 2001SE: xxxxx Marks | Win7 Ultimate 64bit | Notebook IBM ThinkPad X31 | www: http://www.fataldoom.bloguje.cz/ | Record: Abit KG-7 Noname DDR266 133@172 Opteron146@3050 MHz

Standardní

Podle meho at si kazdy u kamose nebo v obchode jestli to doboli zahrat nejakou hru, protoze vubec nezalezi na tom na jake urovni kdo hraje, ale nevim na cem, proste nekdo to vidi nekdo ne . A to jak uplne lamky tak ultraSkilleri.

One more turn, one more turn, one more turn .....

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání