Citace Původně odeslal bbone
nemyslim si, ze zaruka neni. Ja nic neznicil, pokud disk nevydrzi male tuknuti, jenz pad z 10cm na dko case provazelo (cely pocal je na mekkech podperkach), tak je vadny a reklamace je opravnena.
Záruka jednoznačně padla. Např. na Seagatech je napsáno (v angličtině) že jeví-li disk známky pádu nebo přetížení nad 30G, záruka padá - a to ten konkrétní Medailist není až tak starý (max. 4 roky). Dnes sice většina disků vydrží 200G, možná i víc - ale to jen mimo provoz. Disky nejsou stavěny na to, aby se s nimi házelo nebo aby dokonce padaly za provozu. Můžeš prodejci tvrdit co chceš, jenže na tohle on neskočí - stačí, aby ten disk jedinkrát nechal rozjet a popisované zvuky jednoznačně identifikují příčinu...
ehm? Ja uz videl pady disku daleko horsi a NIKDY jsem nezazil, ze by to neprezil.
Já zas nejednou viděl, že disk chcípl i pro menší náraz (anebo měl aspoň Bčka). Ano, někdy disk vydrží neuvěřitelné, kolikrát mu ale stačí i ten pád z 10cm mimo provoz, na beďary pak velmi pravděpodobně (samozřejmě čím starší, tím choulostivější).
...mi bylo doporuceno zkusit disk na chvilku rozbehnout po noci v uzavrenem pytliku v mrazaku... No, asi to zkusim.
Toto ti nepomůže, ten disk je v kopru mechanicky, tohle někdy pomáhá např. při existenci studených spojů, atd., ale v tvém případě je to téměř vyloučeno.