Rainbow - nemyslim si, ze zaruka neni. Ja nic neznicil, pokud disk nevydrzi male tuknuti, jenz pad z 10cm na dko case provazelo (cely pocal je na mekkech podperkach), tak je vadny a reklamace je opravnena.
Nemam tam zadny warez, ale jde mi o to, ze jsem na spravovani a lepsich prekladech titlku co jsem tam mel stravil radove MESICE a ze mam o ne tedka kdyli vadnemu disku a pitome gumicce prijit, to se mi VUBEC nelibi...

Arnold__Rimmer - vypadalo to kolem 6k. Kdyby byli certifikovani Maxtorem, tak bych ani neprisel o zaruku. Ted je to 6k + disk a to uz jsem na vazkach...

laho - a vis, ze nevim? Asi ne. Asi rupla prvni ta vepredu, disk se naklonil a visel na zabelech + zadni gumicce a jak rupla zadni, tak si tuknul zadkem o case. To jsem slysel a ledka na serveru se rozsvitila, tak jsem nelenil a vyrazil a... zjistil ze obe gumky jsou ruple...
Tedka jsem tam dale silnejsi gumky, podlozku mekko, aby az bude padat, tak aby to bylo do mekkeho a 80G Seagate disk. Prozatim.

peta303 - ehm? Ja uz videl pady disku daleko horsi a NIKDY jsem nezazil, ze by to neprezil. Za provozu je tam tusim 50-100G a za klidu 3000G co ma prezit.
Poznmka pod carou, clovek prezije negativni G jen do 15 a pozitivni kolem 30G pri spesl treningu a obleku - a samo jen velmi kratkodobe. Vypadky barevneho videni nad 15G do plusu jsou normalni a pres 20G byla vetsinou black-out (uplny vypadek videni, provazeny krvacenim z oci...) ...

iPoK Xpert - souhlas s tim padem, ze je to bleska. S disky se ve velkoskladech i na psote haze uplne normalne...
Ano, to upevneni nebylo bezpecne, ale bylo zcela tiche. A navic podobne upevneni pouzivaji i komercni firmy, takze nevidim duvod, proc by se disk mel "znicit" vibracemi
Myslim, ze se tady v tomhle silne mylis.
Ad utilita - k cemu mi bude, kdyz se disk nenahlasi pocalu? Jako - vubec. Pipa to a kvici (odkdy maji disky repro?! ...ze by to slo z mainboardu?!) ale tim to take konci

PS. jeste mi bylo doporuceno zkusit disk na chvilku rozbehnout po noci v uzavrenem pytliku v mrazaku...
No, asi to zkusim. Ma nekdo podobne zkusenosti?