Je mozne nainstalovat debian na pocitac kde je jiz win XP? Chci tam mit oba systemy
Je mozne nainstalovat debian na pocitac kde je jiz win XP? Chci tam mit oba systemy
no jasne, staci jen mit/udelat pro nej partition.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
takze partision magicem rozdelim disk nebo to umi debian sam? Linux vubec neznam, ale chci se jej naucit
aha, tak jestli to je tak, tak doporucuju se ridit prvnim bodem toho threadu > http://4um.ocguru.cz/viewtopic.php?t=33485 <
Protoze linuxem pri nevedomosti muzes napachat vic skod nez uzitku, nebo bych sahl po jine distribuci, ktera je pro zacatecniky vhodnejsi(mandrake, nyni uz mandriva), coz debian zrovna neni(nemluvim jen o instalaci, ale chod jako takovy).
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Ano, obecne se tvrdi, ze mandrake je pro zacatecniky lepsi. Z toho duvodu jsem na nem zacal. Ale dovolim si tvrdit, ze me to spise odradilo. Nedavno jsem zkusil Slackware linux a ten mi vyhovuje daleko lepe, ackoli jsem zacatecnik. Jinak mozna by nebylo od veci vyzkouset nejakou live distribuci, pokud si nejsi zrovna jisty v zachazeni s partitionama.
Ja zacal taky na slackware a mohu potvrdit, ze se clovek tak nauci linux rychleji a lepe nez s MDK, ktere je skoro jako windows![]()
Mac Mini
k tomuto nazoru se pridavam.... predtim jsem mel red hat 7.3 (chvilku a jeste jsem to moc nepouzival) a porad to bylo takovy divny... clovek proste nevidel vyhodu, tak jsem mel porad wokna...Původně odeslal lukasp
pak jsem zkusil slackware (byl tam narocnejsi zacatek) a ted jsem hrozne rad, ze jsem s nim zacal...
Nejaky to Jabko a nejakej ten Nikoooon + fitpc2 s FreeBSD :)
na zacatek je dobry nainstalovat si gentoo. s pomoci gentoo handbook to zvladne i zacatecnik a bude se trochu orientovat
kdyz si nekdo nainstaluje MDK, RH apod. a pak mu jako radu dam, ze si ma zeditovat konfiguracni soubor, tak nevi jak. to se nikomu kdo si nainstaloval gentoo rozhodne nestane![]()
připojuji se k wongovi dříve jsem měl naistalovaný MDK, FC3 a teď mám GENTOO.... dřív jsem všechno všude hledal a nevěděl co kde mám editovat.... v hanbooku a na gentoo.wiki je vše dobře popsané a vysvětlené co jak a kde změnit/přidatDocela rychle se naučíš vše používat hlavně shell..... a ne strčit do mechaniky CD/DVD a klikat -> install a pak hledat konfigurační soubory....
Testnul bych nějaké liveCD a pak bych nainstaloval gentoo (pokud máš solidný připojení k netu) teda pokud chceš mít nové verze programů![]()
Software is like SEX,
it's better, when it's FREE!
by Linus Torvalds
PC:AMD Barton 2500+@3200+ 1,75V locked|ACC rev2|Soltek SL-K600-C|2x512MB DDR433 CL2.5|Saegate80GB 2MB cache ATA/133 + Samsung250GB 8MB cache ATA/133|ATi Saphire R9600XT 537/640|Acer LCD 20" AL2016W 16:10|DVD LG4120|Genius Home Theatre 5.1|Logitech Click@Mouse|dolby keyboard|3R-System case soft moded|TV Tuner Leadtek Winfast DTV1000T|Gentoo 2005.1|KDE 3.5 sometimes switch to WinXP
Work NB: HP nw8000 + Qtek8310
Souhlas, Gentoo je nejprehlednejsi distro ktery znam.
A) dokonaly popis instalace krok za krokem.
B) zduvodneni co je k cemu dobre, proc to nainstalovat a jak to nastavit
C) system oprimalizovany presne pro potreby daneho uzivatele. Opravdu se vyplati pred instalaci kazdeho SW se podivat na jeho zavislosti a hlavne na USE parametry a vybrat jen ty, ktere jsou treba. Nenainstaluje se pak zbytecne tuna bordelu.
Kuprikladu na systemu z kteryho ted pisu nemam crona, jelikoz ho nanic nepotrebuju. Pres to se ve vetsine ditster standartne nainstali.
D) pro pokrocilejsi je tu moznost nastavit ruzne nestandartni optimalizace pro prekladac => v nekterych, predevsim narocnejsich aplikacich, podstatny narust vykonu proti nejake defaultni kompilaci pro x86 CPU.
E) vyrobit vlastni balicek pokud je k dispozici zdrojak je otazka nekolika minut => lze naprosto bezproblemove do systemu zakomponovat veci, ktere standartne Gentoo nezna (narozdil od bordelu ktery vetsinou vznikne u jinych dister).
F) zadne prechody na nove verze, system je tak aktualni, jak casto se o nej uzivatel stara.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
hmm, a to se dozvim ted kdyz sem sosnul a nainstalil FC4 a byl sem spokojeny, ze narozdil od MDK docela pekne funguje...![]()
ASUS P4P800E • Intel P4 2.4GHz •WinFast A7600 GT TDH • 2x512MB RAM PQI 400MHz dual channel • Seagate ST3200826AS + Seagate ST380011A + Seagate ST340016A • SB Audigy 4 • 19'' LCD ViewSonic VX920 • Logitech MX500
muzu nabootovat z diskety a nainstalovat linux ze site? Mam win XP
muzes (ale asi nebude jedna), lepsi je z CDcka-hledej netinstall cd.
http://www.debian.org/CD/netinst/
Parasite lost, AKA the Girlfriend Mission:The Socka Project sleeps, lets use (her :) Durex! 1GHz in some soltek stuff, Ati rage 128, etc.. (it\'s noisy)
IMB Thinkpad R31: celer 1.2GHz, 384M RAM, 60GB 5400rpm hitachi, i810 8MB onboard (na praci to staci ;)
[pro archivni ucely] janina overclockerska poradna (.tar.gz, 1.1MB, otevrete si index.html v browseru podporujicim javascript a frames)
nemam CD. bez CD to nejde?
neporadil by mi nekdo pres ICQ? Nedari se mi to naistalovat
De to, potrebujes nabootit a rozjet sit, tot vse. Jen se ti bude sosat docela dost MB dat. A pokud nemas CD, co takhle si ji poridit ? Pripadne vyhrabnout nekde ? dyk obyc CD stoji 300 nova.
IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami. -- Francois La Rochefoucauld
Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)