Neznate nekdo cesky monitoring serveru neco jako http://www.mralert.com/ ?
Neznate nekdo cesky monitoring serveru neco jako http://www.mralert.com/ ?
AMD Thorton 2200+, 256MB DDR 400MHz,WD 80GB 800JB, LiteON 17\", GeForce 2 MX 400
Genius SW-5.1 Home Theater, Genius ColorPage - Vivid 4, Kabelový Modem 2 Mbs
Server: Celeron 0,455 Ghz, RAM 320MB, WD 10GB, Gigabyte GA-6BX7, Linux
Koukám že tady mám hodně starý počítač, ale je to hezká nostalgie :) Než bych dneska vypsal všechny svoje PC tak by to zabralo hodně místa :)
primo stranky neznam, ale to bude asi proto, ze kazdy cesky kutil si to udela sam.... Ja sem se tim ridil, kdysi jsem pouzival ServerAlive, ale pak po prechodu na linux, jsem zbastlil vlastni page s podobnejma vecma, staci ti nekde hosting jinde, a nejaky program, co vytvari ruzny statistiky(coz u linuxu neni problem).
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Co je to u tebe monitoring? Staci ti dostupnost pocitace (ping)? Nebo chces statistiky prenesenych dat, vyuziti pameti,prihlasenych uzivatelu, zaplneni disku, teplot, monitoring bezicich sluzeb? V zasade, pokud chces linux (i kdyz casto lze i na windows), tak www.rrdtool.org a sekci RRDWorld.
PC: AMD Athlon XP 2000+ | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB DDR RAM | 320GB PATA Hitachi DeskStar | DVD-RW Nec 3520A | ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, zpomaleny 120mm vetrak | ADI E75 | OS Debian sid
NB: IBM Thinkpad T41 - P-M 1.6GHz | 1GB RAM | 40GB disk | display 1024x768 | OS Debian sid
Staci jen statistika dostupnosti (i kdyz by bylo dobry monitor zakladnich sluzeb jako web, ftp, mail)
Jo ten salive je dobrej ale je jen na wokna a hlavni problem monitorovat vlastni serveri snim nejde jedine mit na IGW ale to stejne je neobjektivny kdyz vypadne inetkonetk akze jedine monitorovaci server do jiny servrovny ale zase az takovej prepich, nebo to dat na nejakej dobrej hosting jedine vlastni aplikace, ale radsi bych vyuzil nejaky sluzby, ze by v CR neexistovala zadna sluzba jako mralert.com ? Ani komercni placena? to se mne neche verit prece neco takovyho musime mit.
I kdyz se mne tozatim nepovedlo najit uz jsem stim stravil peknej par hodin a nic. (Teda par jsem nasel, ale to neni menreni bylo to na webuzdarma a dost pochibny mereni to bych napsal za 2 minuty ale neco kvalitnyho a spolehliviho hlavne by tomnelo bezet nekde na 99,9999% dostupnosti i kdyz zase kdyz vypadne ten monitor tak to tak nezkreslivysledky pokud se vypne a nemneri dostupnost ale prece jen pokudtoje nekde na wz a bezi to 10% casu![]()
AMD Thorton 2200+, 256MB DDR 400MHz,WD 80GB 800JB, LiteON 17\", GeForce 2 MX 400
Koukám že tady mám hodně starý počítač, ale je to hezká nostalgie :) Než bych dneska vypsal všechny svoje PC tak by to zabralo hodně místa :)
Toje jediny mnereni ktery jsem nasel v CR
http://mereni.webzdarma.cz/
koukam tet to dali na nejaky kybl soft
http://mereni.kyblsoft.cz/
ale stejne to uz je lepsi mit vlastni hostign nedke zplacenej treba ignum a tam tomit i kdyz nez sito sam psat a kupoat hosting radsi bych nejako takovo sluzbu vyuzil i placenou.
Nevite nekdo onecem takovyim na CZ internetu?
Vim ze se otom psalo na lupe a ze tobyl navrh pro lupu aby toudelal ale nic neudelali.
Jo tak mne napada otazka jesli nekdo nezavisle mneri ceske webhostingy protoze pokud sito mneri sami hosteri tak vysledky muzou bejt trosku zaokrohlene ze.
Proc, k cemu? Je snad jen povesti hostingu, aby udaval korektni a seriozni informace, asi tezko bude svzm zakaknikum tvrdit, ze vse na 25tce bezelo OK, kdyz me client hlasi, ze server neodpivida, a ping mi taky nesel, ne...preciPůvodně odeslal Martyr-M
Kazdej hosting ma udelany monitoring, to je dnes nepsana norma
Je moc pekne se podivat na monitoring trebas pipni, ty opravdu nekecaj a za nic se nestydi, pac ty vypadky jsou nekdy k popukani(zvlaste mail frame).
Jo a btw, salive sam sebe merit umel, alespon sem se meril, uploadoval na web a z jineho serveru pripravoval stranku o souhrnem infu, kdyz nebyly stat, vedel jsem, ze zuchnul server nebo inet, ale to uz pro me nemelo prakticky vyznam.
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Jo tak toje priklad ignumu nejde monitoring (nechci kritizovat jejich sluzby protoze jsou dobry sice drahy ale dobry)
Ale jak ma bejt objektivny vysledek kdyz jim nejde monitoring
27.6.2005 - 15:40
http://www.ignum.cz/index.php?typ=wbh_vypadky_stav
![]()
Tak jsem zacal premyslit ze si ten monitoring zajistim sam.
Koukla jsem na monitoring jsou SW www.mrtg.com - asi nejlepsi
ale musi bezet perl a tak je neco ciste v PHP? nevite uz nejaky hotovi aplikaci na monitoring v nejakym jazyku PHP, ASP, NET, JAVA?
rrdtool.org, sekce RRDWorld, nebo treba muj oblibeny SICM
PC: AMD Athlon XP 2000+ | MB Soltek SL75DRV-2 | 1GB DDR RAM | 320GB PATA Hitachi DeskStar | DVD-RW Nec 3520A | ATI 9800 128MB | SoundBlaster Live 5.1 | TV+FM tuner Genius Video Wonder III Pro | bedna YeongYang YY-5601, zpomaleny 120mm vetrak | ADI E75 | OS Debian sid
NB: IBM Thinkpad T41 - P-M 1.6GHz | 1GB RAM | 40GB disk | display 1024x768 | OS Debian sid
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)