Stránka 23 z 36 PrvníPrvní ... 1319202122232425262733 ... PosledníPoslední
Výsledky 551 až 575 z 897

Téma: Postavte si vlastný LCD projektor

Standardní

Hmm, koukam, ze je tady zase par lidi mimo. Ono se bohuzel neda koupit libovolne lcd, jinak si clovek koleduje o problemy. Ale to by si totiz nekdo musel precist cely thread, aby byl v obraze. Ono je nejsnazsi na blbe otazka davat blbe odpovedi.

2zdendy: A ty nebud linej a poradne si projdi tento topic, byl tady seznam i nejake osobni zkusenosti s dobre rozebratelnymi monitory. Je jasne, ze se musis pokusit koupit to co je overene bez FFC problemu, cokoliv jineho je loterie, ktera muze zkoncit spatne.

Vazne mam posledni dobou plny zuby tehle naprosto nesamostatnych a nesvepravnych lidi, kteri se vzdycky vyroji jak houby po desti a chteji po ostatnich, aby nekdo resil jejich lenost a neschopnost. Veskere DIY projekty jsou hlavne o schopnosti improvizace a kazdy si to udela podle svych moznosti. Fakt nechapu, jak lidi, co nejsou schopny procist par topicu, chteji stavet projektor.
    Ja kdyz jsem se poprve dozvedel o stavbe projektoru, tak jsem prolezl spousty for a precetl tuny textu. A pote jsem v podstate vubec nepotreboval klast zadne dotazy, protoze to vsechno bylo 10x vyreseno/zodpovezeno. Ovsem tenhle postup zrejme vetsine nevoni, doufaji, ze je nekdo bude vodit za rucicku.

Standardní

Locke: Copy that
    Mods: mohl by se někdo ujmout tohoto threadu? Co odešel PeterM tak se to tady pěkně zaprasilo. Chtělo by to pročistit...
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Moderátor Avatar uživatele wong
    Věk
    42
    Vliv
    310

Standardní

zacinam taky uvazovat o stavbe projektoru (ale spis neco levnejsiho )

myslite, ze tohle muze k necemu byt?
    http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke.../P6151296_.JPG
    http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke.../P6151297_.JPG

je to beze svetla - ted sem tam hodil jenom na zkousku malou lampicku

PS: toho bordelu okolo si nevsimejte

Standardní

wong: Imho ano, mrkni na link z mého podpisu
    QuadCore Q6600, GF 8800GT....workstation
    DualCore PentiumD 805 (2.66GHz@3.4GHz), Asus P5P800se,2x512 MB DDR400, DVB-T Jetway PCI tuner, 2x LCD Benq FP71E+ on Leadtek Winfast A350XT. Watercooling
    Notebook: IBM T22, 512MB RAM

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal wong
    zacinam taky uvazovat o stavbe projektoru (ale spis neco levnejsiho )

myslite, ze tohle muze k necemu byt?
    http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke.../P6151296_.JPG
    http://www.stud.fit.vutbr.cz/~xburke.../P6151297_.JPG

je to beze svetla - ted sem tam hodil jenom na zkousku malou lampicku

PS: toho bordelu okolo si nevsimejte

Ja som mal k dispozícii cely projektor, ale nepoužil som nakoniec z neho nič. Totiž vôbec ho k stavbe netreba jedine ak chceš stavať LCD projektor z použitím zrkadla. Ja som sa rozhodol pre klasiku, jednoduchšiu verziu bez zrkadla a myslím že sa mi to podarilo.
    Intel Pentium D 2.66GHz 533 MHz FSB 2x1MB L2 Cache 2 x 1Gb/800MHz DDR2-Dual ASRock 4CoreDual-VSTA 1066FSB GeFORCE 6800 WD 250GB HDD SATA2 - MAXTOR 6Y 160GB 7200 rpm HABU-Razer PRECISION TOSHIBA DVD-ROM SD-R5112 - H2H - hack firmware EPSON GT-7000/Photo/USB Scanner LCD NEC MultiSync 1760NX BlackSilver AVerTV Box5 Live 1024x768 CANNON 350D + TAMRON AF 70-300mm F/4-5,6 + SOLIGOR 30DA- PANASONIC FZ-10 ( 12 X OPTICAL ZOOM-MOIS )

Standardní

Moc to tady nepatří ale mám peoblem s NB je tam prasklá zářivka a scháním funkční.Vy co jste stavěli projektor z 15" LCD ji jistě máte doma a mohli by jste mi pomoct s tím že by jste mi ji za rozumný peníz prodali.

cpu.takt@seznam.cz

http://oc4um.murder.cz/viewtopic.php...421236340f0547

Ozvěte se někdo určitě se domluvíme ICQ 246307019

Standardní

premyslim o stavbe psoniho projektoru, zajimala by me moznost pouziti halogenu (stavby), ten ma ale svetlo do zluta - VADI TO?
    videl sem ze lezlo z halogenu bile svetlo, ale to melo za halogenem takovou namodralou oblast ktera to svetlo doladila
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Standardní

Jsem ve fazi rozhodovani mezi stavbou z 15" ci 17". Penize neresim protoze puvodne jsem uvazoval o komercnim dataku a ted,s diy projektorem, jsem s cenou vzdy o hodne niz ale!.... kdyz uz do toho nejakou korunu dam chci opravdu Supr obraz! Proto se chci zeptat: S fotek to neni vzdy 100% videt, ale mam pocit ze rohy jsou vetsinou mazle a tmave. Tmavost se da predpokladam resit(lampa, dobrej reflektor atd) ale ty rozmazané rohy?... selskym rozumeh hadam ze je to zpusobeno chromatickymi a zobrazovacimi vadami objektivu. Takze kdyz koupim 17ku mam vetsi plochu co musim tim objektivem pokryt->dostavam se na oktaje cocek->degradace obrazu. Nebo se mylim? Nevite, zda-li nabizene objektivy maji rezervu i pro zminovanou 17ku, nebo vyhoda ve vyssim rozliseni 17" monitoru bude krute vykoupena degradaci rohu obrazu?
    dik za radu
    AMD Athlon 1800+,Ati Radeon 9700pro, Asus A7V8X,Kingston 1GB DDR 333 L2.5,Baracuda V 200Gb 8Mb cache, SoundBlaster Live 1024,Logitech MX1000,Wacom tablet

Standardní

Pokud neresis prachy, tak si skus koupit to 15" uxwga 1920*1200. Vyjde na 715 dolaru i s controllerem a pro stavbu projektoru je to to nejlepsi. Navic budes mit projektor hdtv ready....

Standardní

no na monitor sem se neptal v nem uz mam jasno ale zajimaji me ty rohy!
    2)co se ,,zarovek" tyce nekdo tu psal ze Phillips HPI-T Plus 400W neblika pri pruchodu nulou v 50Hz siti. Ma zde nekdo tu OSRAMKU HQI-TS 400W/D FL2 a blika mu? Ja bych se k ni radeji klonil pac ma lepsi teplotu a o 2tis lm vic. Ale jestli blika tak to radsi phlillipse....
    dik
    AMD Athlon 1800+,Ati Radeon 9700pro, Asus A7V8X,Kingston 1GB DDR 333 L2.5,Baracuda V 200Gb 8Mb cache, SoundBlaster Live 1024,Logitech MX1000,Wacom tablet

Standardní

k těm rohům: dělá to objektiv když má malý úhel fov (field of wiev). je to plocha kterou objektiv pokryje. objektiv na 17" jedine triplet 135mm od diycompany, diyethor ho používá se 17" lcd a má obraz ostrý z rohu do rohu http://usuarios.lycos.es/diyeitor17/ (pro ty co neznají). ale ten objektiv upravil posunem jednotlivých čoček a tím zvýšil fov úhel a i ohniskovou vzdálenost. ten objektiv mám taky doma a čekám už jen na fresnely, taky ho budu upravovat, celkem snadno lze vytvořit mechanismus na doostření a i zoom (zvetšení/zmenšení obrazu při zachování ostrosti).

k tomu 15,4 wuxga lcd: má MALÝ kontrast! rozlišení není vše, podle mě rozliško 1280x1024 co mají 17" lcd která jsou běžně k dostání je naprosto dostatečné (a standardní) rozlišení, taky HDTV ready. navíc dnešní 17" mají kontrast až 1000:1 a dobré odezvy. a takový detail, jestli si někdo myslí že to 15,4 lcd je velké jak 15" lcd (teda o 0,4" větší) tak se asi nedíval na to pdf s rozměrama, ta 15,4 lcd je totiž široké jak 17" lcd, takže fresnely jedině 395, 310ky nestačí.

peace

Standardní

Ja jsem take rozhodnuty pro tu 17ku. Na forech toho ale o nich moc neni, tak doufam, ze nebudu jeden z tech prukopniku co zjisti, ze tudy cesta nevede Co se 17" a vic tyce, tak je k mani zajimavy set https://secure.lumenlab.com/shop/product.php?id=5 jen ta cena je vyssi. Takze jestli ta uprava 135 jak pise Haniz je snadna, bude asi lepsi volbou. To Haniz: od koho jsi si objednal fresnelky a jaky typ?
    Z monitoru bych rad volil ACER AL1722hm -700:1,dvi,8ms jen nevim zda-li je vhodnym kandidatem(fcc atd). Mate-li nekdo zkusenost, nebo dokonce list vhodnych monitoru bylo by supr ho zverejnit.

Standardní

2haniz: Kontrast bohate staci, projektory se zacaly delat v dobe, kdy 200:1 bylo normal, 400:1 je povazovano za naprosty luxus. Navim zatim o nikom, kdo by mel projektor z 1000:1 a nemyslim si, ze uz by to melo nejak vyrazne lepsi vysledky.

Jinak koukam, ze ten clovek taky prisel na to, ze se vyplati fresnelky trosku prohnout:

http://usuarios.lycos.es/diyeitor17/...%20sistema.jpg

Standardní

no je to čistě můj názor že u lcd projektoru záleží hlavně na kontrastu, podle mě čím větší kontrast tím černější černá a bělejší bílá. jinak ty hodnoty uváděné výrobcem jsou tak trochu vycucané z prstu, ve skutečnosti jsou ty hodnoty tak čtvrtinové, podle toho co jsem se dočetl na pctuningu http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=21499
    mimochodem výborný článek, každopádně se asi shodneme že od kvality lcd se odvíjí kvalita výsledné projekce, a ty lcd s kontrastem mají zatím nejpokročilejší technologii co se týče kontrastu, úhlů pohledu (při použití na projektor nepodstatné) a taky jsem se dočetl že lcd s m-pva technologií (typycky každý co má úhly pohledu kolem 180° a vysokým kontrastem kolem 1000:1) LÉPE PROPOUŠTĚJÍ SVĚTLO a z toho plyne vyšší svítivost, což taky naměříli v tom článku, a to je hodně důležité při stavbě projektoru, takže co se týče lcd mám jasno http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30417 jde prý vpoho rozebrat, no fcc problem a má bytelné kablíky. fujitsu-siemens dělá navíc s odezvou 13ms oproti 25 u hp, ale kdoví jak je to s fcc (kdyby někdo věděl ať to tu někde hodí, ten by byl ideální), takže hp je jistota.

shrnuto: projektor co chci já vyjde na 20k , ale podle mě to stojí za ty prachy, skládám to z co nejlepších dílů protože chci max. kvalitu, žádné kompromisy. navíc 17" lcd stojí od 6 tisíc a to hp stojí 9, takže celkovou cenu to už moc nezvedne.

Standardní

Jo, s tim zcela souhlasim. Kompromisy se nevyplaci.

Standardní

Proc je lepsi fresnelky ohnout?

Standardní

Mno, kdyz jsem experimentalne fresnelky prohnul, tak ta blize zarovce dala po ohnuti vetsi homogenitu osvetleni (tedy rohy byly vyrazne svetlejsi, jinak byvaji zpravidla tmavsi) a prohnuti fresnelky blize objektivu davalo lepsi ostrost rohu a okraju. Normalne jsou rohy trosku mazle. Na filmy je to sumak, ale na projekci cele plochy je ten vysledek o tolik lepsi, ze to rozhodne za to stoji.....
    Ale to uz jsem tady v toto threadu psal....

Standardní

Citace Původně odeslal Haniz
    no je to čistě můj názor že u lcd projektoru záleží hlavně na kontrastu, podle mě čím větší kontrast tím černější černá a bělejší bílá. jinak ty hodnoty uváděné výrobcem jsou tak trochu vycucané z prstu, ve skutečnosti jsou ty hodnoty tak čtvrtinové, podle toho co jsem se dočetl na pctuningu http://www.pctuning.cz/Default.aspx?...=2&ArtId=21499
    mimochodem výborný článek, každopádně se asi shodneme že od kvality lcd se odvíjí kvalita výsledné projekce, a ty lcd s kontrastem mají zatím nejpokročilejší technologii co se týče kontrastu, úhlů pohledu (při použití na projektor nepodstatné) a taky jsem se dočetl že lcd s m-pva technologií (typycky každý co má úhly pohledu kolem 180° a vysokým kontrastem kolem 1000:1) LÉPE PROPOUŠTĚJÍ SVĚTLO a z toho plyne vyšší svítivost, což taky naměříli v tom článku, a to je hodně důležité při stavbě projektoru, takže co se týče lcd mám jasno http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=30417 jde prý vpoho rozebrat, no fcc problem a má bytelné kablíky. fujitsu-siemens dělá navíc s odezvou 13ms oproti 25 u hp, ale kdoví jak je to s fcc (kdyby někdo věděl ať to tu někde hodí, ten by byl ideální), takže hp je jistota.

shrnuto: projektor co chci já vyjde na 20k , ale podle mě to stojí za ty prachy, skládám to z co nejlepších dílů protože chci max. kvalitu, žádné kompromisy. navíc 17" lcd stojí od 6 tisíc a to hp stojí 9, takže celkovou cenu to už moc nezvedne.
    Hoj

no stavim presne to co ty. Cekam uz jen na fresnely hadam ze mame i stejneho objednavatele.
    Skladam PC a davm lidem LCD(nejlepsi moznost jak otestovat). Testoval jsem uz tri a mezi nima i to HP s 1000:1 tech 25 ms je dost. Bylo videt ze nekdy obraz nestihal. Takove mazle duchy. Trebas pri rychle scene atd. Jinak podani barev super.
    Celkem by me zajimal fujitsu-siemens ma 1000:1 a 13 ms pokud se mi nepodari ho nekomu vnutit tak zatim asi volim HP L1740 ma sice 500:1 ale ma lepsi odezvu. Myslim ze 12 ms ci tak nejak.
    Tezko ric co bude lespi nejradeji bych chtel ten fujitsu-siemens ale co ffc? Pokud neco najdes dej vedet.

Zatim
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Standardní

Citace Původně odeslal Tornado
    no na monitor sem se neptal v nem uz mam jasno ale zajimaji me ty rohy!
    2)co se ,,zarovek" tyce nekdo tu psal ze Phillips HPI-T Plus 400W neblika pri pruchodu nulou v 50Hz siti. Ma zde nekdo tu OSRAMKU HQI-TS 400W/D FL2 a blika mu? Ja bych se k ni radeji klonil pac ma lepsi teplotu a o 2tis lm vic. Ale jestli blika tak to radsi phlillipse....
    dik
    Mam ji doma a zatim spokojeny za dne mi osviti cely pokuj a dost brutalne. Objednaval jsem ji z Plzne(nekde tu je odkaz) se vsim vsudy. Patice mely drahe ale celkem fuk. Je to dobra volba.
    Rozhodne mi neblika....
    AMD64 3500+, MSI K8N SLI, DDR 2x512MB/400Mhz, 6800GT ....

Standardní diiiky

tak som to konecne precital cele (skoro 5hod. aj s niektorymi linkami) http://www.venton.wz.cz/index.html chlape klobuk dole

uz som aj mal v plane kupit daky lacnejsi "profi" ale cena a zivotnost lampy ma odradzala. tak diik moc za toto session a fsetkym co to dotiahli do konca a pochvalili sa . idem do toho, dufam ze sa mi to tiez podarii.

akurat jedna vecicka ma trocha stve a to je spotreba tejto bediinky dost brutal : lampa 4OOW + ventilatory + balast + pc (dvd)
    kolko je to televizorov

Standardní

tak projektory do 100k co sem koukal zbezne maj 150-200w zarovku + neco projektor a maj 1500-3000lumenu
    Athlon64 2800+ @CC TT SonicTower(120mm), 2x Kingmax 512 433ddr cl. 2.5(Cu+Al), Soltek SL-K8AN2E-GR (Al vsude), MSI Diamond 6600 @ 560/1160 (moded Schooner), Samsung P160gb Sata, powered on Chieftec (120mm), zdroj Chieftec 360W moded--> 120mm, IBM ThinkVision 17", MS IO, Icemat, Technics SU-V4X repas, DIY Seas L18RNX/P+27TBFC/G

Standardní

Citace Původně odeslal check
    tak projektory do 100k co sem koukal zbezne maj 150-200w zarovku + neco projektor a maj 1500-3000lumenu
    Jenze ji dokazou podstatne lepe vyuzit. Odhaduji, ze u klasickeho die se vyuzije tak 20%. Rada lidi zkousela ruzne konstrukce reflektoru, ale pak nastava problem s chlazenim (tedy presne jako u tech profi, proto to ma tak malou zivotnost..).

Nejlepsi jsou reflektory v tomto duchu (do toho spolecneho ohniska se pak da rozptylka):

http://screens.endor.cz/project/r30.JPG

Ale je problem to udelat + pak chladit.

Standardní

ja bych spis rek ze do 7" je nejlepsi primy osvit a vyzkouset reflektory
    nad 7" uz jednodussi reflektor + fresnelka pred lcd

chci se este zeptat, dou fresnelky zmensit, bez toho aby se pak teplem deformovaly....
    myslim ty co se prodavaj: http://www.unioptik.cz/

a vyresil uz nekdo deformaci obrazu pokud neni obraz promitan rovnobezne?
    nejake napady ty byly ale nic definitivniho
    http://home.arcor.de/seb.m/ls/Neuer%20Ordner%20(5)/DIY-Berechnungen.htm
    funguje to?

Standardní

Citace Původně odeslal check
    ja bych spis rek ze do 7" je nejlepsi primy osvit a vyzkouset reflektory
    nad 7" uz jednodussi reflektor + fresnelka pred lcd
    No to je ale blabol. Bez fresnelek se neobejdes.

Standardní

kde v unioptics jsou nekde nejaky fresnelky? sem je tam nikde nenasel
    Barton2500+(@11*210),2*512DDR400 ,LeadtekGF6800le(12pip,@415/912),hdd Samsung SP1213N 120GB

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 2 uživatelů. (0 registrovaných a 2 anonymních)

Pravidla přispívání