Citace Původně odeslal lcdc
No prave to nebude nejake profesionalne studio, bude to len pre nasu kapelku, aby sme neplatili min. 200,-Sk/hod nejakemu cloveku, co sa do toho ani poriadne nevyzna(neviem, ci ste uz nahravali v nejakom Sk studiu, ale tie zvuky su dost podobne a hrncovy efekt je priam neodstranitelny )...

Soft by som pouzil vyhradne free, aby sme to mohli aj prezentovat, nechcem mat nejake problemy so zakonom...

Takze do uvahy pripada nejake Audacity a podobne softy(necham si poradit, len teraz som sa s tym zacal zaoberat pod linuxom).

Myslim, ze na neprofesionalne nahravanie bude A64 postacovat uplne, neviem, ci bude stacit 1GB RAM(mne to doma staci v pohode, ale nahravam len jednu stopu naraz...).

Tento komp bude len pre vlastne pouzitie(nasli sme sponzora, ale nie neobmedzene... ). Ak budeme chciet nahrat nieco seriozne, tak to nechame na odbornikov(ale neviem, ci na Sk...)

Zvukovku M-Audio nepoznam, ale idem to popozerat, pozriem to aj na ebay, tam sa to bude dat zohnat mozno lacnejsie...

Zatial diki
Kamosova kapela ma tiez domace studio. Nahravuju naraz az 8 stop a zelezo: Intel Celeron 1GHz, aktualne uz vymenene za 1GHz Pentium III na ASUS CUS2L, s 256MB RAM a zvukovka je Guillemot Maxi Stusio ISIS niekedy z roku 1998, kedy kupili posledny dostupny kus v Europe, konkretne v CR. Takze neviem-neviem ci ti A64 s 1GB RAM bude stacit na tu jednu stopu... Len aby ste boli v obraze, na tomto kompe nahrali svoje prve album, ktore teraz nedavno krstili. Na to ze je to domace studio nema to chybu, az ten spev (pouzili zly typ mikrofonu). Ohladom SW: casto je mozne kupit zvukovku aj so softverom za dobre prachy

P.S. Aky soft je mozne pouzit pod linuxom s nizkou latency? Este som v zivote nepocul nic o softoch tejto kategorie pod Linux.