D70 vs 350D jsou si funkcema velice podobné, až skoro stejné. Rozhodoval bych se spíše podle citu ke značce, designu, provedení a držení v ruce.

Co hovoří jako plus pro 350D, je 8Mpx, ale také v tom nevidím žádný extra rozdíl vůči 6Mpx. O 350D se hovoří, jako mnohem vylepšené 300D.
Někomu maličká zrcadlovka přijde vhod rozměry a váhou, ale ten rozdíl vůči těžšímu Nikkoru není tak znát. Počkej, až sebou budeš tahat více skel, to potom budeš řvát

Upozorňuju, že je to můj osobní dojem, nikomu to nevnucuju.
Grip je fantastická věc, škoda, že u D70 není, ale že bych po něm až tak toužil se říct nedá. Spíše je to tím, že jsem ještě neměl možnost si to osobně s gripem zkusit. 350D je moc malinký, měl jsem jí v ruce a osobně mi to prostě nesedělo, když jsem nasadil grip, o moc lepší to nebylo. Když jsem dal ukazováček na spoušt a uchopil rukojeť, tak mi malíček vyčníval z rukojeti. Jinak se mi nelíbí v tom stříbrném provedení, působí na mě dojmem laciného plastu. D70, ať už je v plastu mi přijde robustnější a mnohem lépe se drží. Celková práce a ovládání s D70 je mi přijemnější.

Co se týče srovnání setů D70 + 18-70 AF-S DX a 350D + 18-50, tak v kvalitou a rychlostí převažuje 18-70 AF-S DX. Je to svou cenou vynikající, velice rychlý a hojně využívaný základní objektiv. Obsahuje 3ED členy pro zminimalizování optických vad. I když jsi psal, že je to jen do začátku jeden objektiv, tak ti bude na běžné focení dlouhou dobu stačit.
Pokud bys vybíral teleobjektiv, tak buď Nikkor 70-300G (5000kč, verze s ED členy je kvalitou podobná, s cenou jsi ale už na dvojnásobku 300G, na běžné focení bohatě stačí, moc rychlí ale není). Taky je zajímavej objektiv Nikkor 55-200 AF-S DX, který právě zaujme už ultrazvukovým zaostřovacím motorem a 2ED členy. Jak to bude s kvalitou zatím moc lidí neví, ale co se zatím šušká a spekuluje, měl by být podobný, spíše o něco lepší než 70-300G. V prodejnách tuším ještě není. Měl by se objevit v brzké době a je ho cena bude cca. 9000kč.
Pokud bys dále vybíral široký objektiv, tak ti můžu doporučit vychvalovanou Tokinu ATX 12-24/4 DX. Má jí dost nikonistů a mlaskají blahem. Slušný rychlost, špičkové kvalitní provedení, perfektní optické vlastnosti. Jeden vůbec z nej objektivů, co se Tokině vydařil. Cena je cca. 13 000kč.