Vaše zkušenosti,názory,posřehy,spokojenost(?).Je ten soft v retailu hodně potřeba?
Chci si ji pořídit,v TS Bohemce ji mají za bezva peníz,ale bez SW,pouze s drivery.Vyplatí se to?
Vaše zkušenosti,názory,posřehy,spokojenost(?).Je ten soft v retailu hodně potřeba?
Chci si ji pořídit,v TS Bohemce ji mají za bezva peníz,ale bez SW,pouze s drivery.Vyplatí se to?
PC: Intel C2D E8400 | Thermalright Ultra 120 eXtreme + 12 cm Noctua | ASUS Formula Maximus | 4 GB Patriot Viper 800 MHz PC6400 CL4-4-4-12 | Sapphire Radeon HD 4770 512 MB | Velociaptor 300 GB + Samsung HD501LJ (500 GB) + Samsung F4 EcoGreen 2 TB + HP Media pocket drive 160 GB | Creative Audigy 2 Platinum eX | NEC ND-3540A |case HP + PSU 700W | 21" Samsung 214T | Logitech MX 3100
NTB: ASUS Eee 1000H black
Tohle je spis vhodnejsi dat do globalni nakupni poradny > http://4um.ocguru.cz/viewforum.php?f=48
mozna tam se dockas odpovedi spis![]()
BA95 positive
Jen mrtví poznají konec války. Platón
Nevim jestli mam FUll nebo retail (mam bilou krabici bez obrazku) ale jedinej soft co jsem tam mel byl driver s utilitama + mediasource. Nic dalsiho (DVD Audio Sampler, Hry, Programky).
Je tam vse co potrebujes, aby jsi vse co na karte rozjel. Jestli davaj k full verzi jeste nejaky programy, tak ty pro normalni provoz potreba nejsou.
A pokud bys neco takoveho potreboval, tak se da sehnat na netu.
Muzes jinak klidne nainstalovat drivery z Audigy 2ZS Platinum nebo z AUDIGY 4 Pro
http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=45004
http://www.driverheaven.net/showthre...5&page=1&pp=15
nebo udelat mix
nainstalovat YouP PAX drivers a doinstalovat utility z CD (pak uz samozrejme bez driveru)
nebo jen KPXdrivery, ale pak je ti ta externi krabice nanic
(image CD na Audigy 4 ted stahuju pres eMULE - jinak to nejde), to uz jsem zjistil)
minusy tehle karty oproti A2 ZS jsou
horsi prevodnik na subwoofer a center (coz tolik nevadi, pokud mas digital repro tak to nevadi vubec)
trosku horsi odstup sumu o 2dB SNR (nepoznas)
neumi 7.1, umi jen max 6.1
vyhody
externi krabice
dalkac
2 Firewire
hafo dalsich vstupu
softwarove lze predelat na Audigy 4Pro (zatim jsem osobne nezkousel, viz odkazy na driverheaven)
jinak jsi me nasral s tou cenou, ja kartu vcera koupil za 2150 s DPH na TS ji maji za 1880,-
(mel jsem audigy 2ZS)
Tak promiň,já už to víckrát neudělám...Původně odeslal Totter
![]()
Včera jsem si ji tam zabookoval s tím,že v pondělí si ji vezmu.
Repro( a ještě k tomu digitální) zatím tak kvalitní nehrozí,mám 2+2.1,ale do budoucna se to může hodit,zvlášť za tuhle cenu.
Externí krabice paráda,aspoň to má větší potenciál na připojení všeho možného.Jinak to balení bude stejné,co maš ty,tedy FULL,ale ne RETAIL.
S těmi všemožnými drivery to je zatím pro mě španělská vesnice,mám obyč. 7-letý Live! a doposud mi stačil,ale já do toho nějak proniknu.![]()
Ale moc díky za erudovanou odpověď![]()
PC: Intel C2D E8400 | Thermalright Ultra 120 eXtreme + 12 cm Noctua | ASUS Formula Maximus | 4 GB Patriot Viper 800 MHz PC6400 CL4-4-4-12 | Sapphire Radeon HD 4770 512 MB | Velociaptor 300 GB + Samsung HD501LJ (500 GB) + Samsung F4 EcoGreen 2 TB + HP Media pocket drive 160 GB | Creative Audigy 2 Platinum eX | NEC ND-3540A |case HP + PSU 700W | 21" Samsung 214T | Logitech MX 3100
Díky,ale Totterova odpověď mi v podstatě stači...Původně odeslal Arteee
![]()
Já už jsem byl v celku rozhodnutý,jen jsem si chtěl něco ověřit...
Ja som asi pred mesiacom nakupoval vo velkom (8ks)akciove A2 platinum Ex v bulkovych krabiciach, rozdiel medzi retailom je len vprilozenom SW inak tma vsetko je.
Vychadzajuc s tejto recenzie http://www.digit-life.com/articles2/...ve-audigy2-zs/ som ale zistil ze obsahuje prvky A2 ZS rady. Najocividnejsim je prilozene dialkove ovladanie - RM1500 ani to velke Rm-1000 co bolo u A2. Dalej layout karty zodpoveda tumo pre A2 ZS - rovnako rozlozene suciastky, aj konektory na analog/digital prepojenie s mechanikou su tam.
Vychadzajuc s rozdielov spomenutych v recenzii - procesor ma oznacenie prislusiace obycajnej A2, spomenuty sigmatelacky chip si uz nepamatam, ale matne tusim ze sa lisil len v poslednom 4cisli.
Takze sice nemam A2 ZS na 1:1 porovnanie ale je mozne ze moja karta ma dosku z A2 ZS a len chip je A2kovy. Predpokladam ze ta lacna ponuka sa bude tykat tych istych kariet. Inak funguje uplne v pohode, len pre ludi neznajucich creativacke drivery treba povedat ze nech si pripravia stastie alebo trpezlivost pri instalaciiale o tom tu je thread o konfilktoch irq
BTW Kupoval som za necelych 2400Sk s DPH za kus![]()
Já se kdyžtak chlácholím tím,že dneska je to asi nejlepší kauf v poměru cena/výkon, je to tak?
Muzes plz hodit link na tu TS bohemku primo na tu zvukovku ?
vubec to tam nemuzu najit, ani v ceniku
Mně došel mail,třeba to nikde jinde neinzerují...Zkus třeba nějaké "Akce" nebo "Výprodeje" na jejich e-shopu.Jinak to stojí 1500 a něco bez DPHPůvodně odeslal NazQul
EDIT-tak mi to nedalo a našel jsem ti to (jak jinak než search) http://interlink.tsbohemia.cz/defaul...em&stiid=30953
Celkem brutalni cena..Sice sem chtel setrit na repraky (z-5500) ale tohle by se k nim asi hodilo vic nez SB 5.1 PLayer co ? Esli ma cenu upgradovat z toho co mam..
EDIT: Myslite ze este zlevni ? Esli do toho jit hned, dokud to je![]()
Já bych neváhal,takové akce jsou většinou maloobjemové a ani později bys nemusel mít tak dobrou cenu.Původně odeslal NazQul
Já tak napřáklad loni provařil supernabídku Alzasoftu,který dával Olympus C750UZ s Nokií 3510 za nějakých 13000,-Tak jsem si říkal,že je čas,že to bude ještě levnější,ale oni ho pak přestali dělat a cena šla dokonce spíš zase nahoru,navíc byl už problém ho sehnat.Tak ho mám za 14500,- bez telefonu a to jsem ještě byl rád...![]()
podla mna to je len dopredaj zo zasob creativu, mali asi moc starych cipov z A2 tak to capli na dosky z A2 ZS (ktovie ktore zo suciastok su este z A2 verzie) a predavaju ako OEM/valuePůvodně odeslal NazQul
takze rada znie .. ak je takato hybridna verzia ber kym bude![]()
Ahoj, tak ja uz tuto kartu mam a muzu napsat nejake postrehy)
1. Dival jsem se na recenzi na strance http://www.digit-life.com/articles2/...ve-audigy2-zs/ a karta se opravdu podoba spise A2 ZS platinum nez karte A2 Platinum Ex (nevyndaval jsem ji uz z pocitace, pouze jsem zjistil pritomnost 2 cernejch konektoru, ktery by na platinum Ex byt nemely.
2. Dalkovy ovladac dodavanej ke karte je stejnej jako pro A2 ZS platinum.
To by mohlo znamenat, ze alespon nektere casti nebo cela karta je shodna s A2 ZS platinum (lisi se pouze prevodniky, podporou 7.1 a revizi chipu (prakticky ten samej) a omezeni se deje pouze softwarove. Hlavni prinos by byl pouze pokud by karta mela stejny prevodniky jako A2 ZS platinum.
3. Originalni drivery nejsou prakticky pouzitelne pro jine repro nez pro creative (mam podezreni, ze uz maj v robe zabudovanej equalizer naladenej na repro creative). Jak se to projevuje? Napr. na mem repru z-680 jsou naprosto prehuleny bassy a to i kdyz jsou na reprakach nastaveny na minimum. Pozn. Delaj to snad vsechny zvukovky od creative.
4. S nainstalovanim driveru neni zadny problem, pokud mate nekdo problemy pouzijte pred instalec DriverCleaner a restart. (Problem s instalaci driveru vznika tak, kdyz menite ruzny drivery pro creative zvukovky. Napr. kdyz na A2 nainstalujete drivery z A4 a pak chcete zpet nainstalovat drivery z A2, muze nejaka cast driveru zustat ve win. Pak se zvukovka tvari dal jako A4 a drivery z A2 nainstalovat nejdou - pouzijete DriverCleaner a melo by to jit v pohode, dalsi moznost je compatabylity path ctcomp.exe - http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=45004)
5. Na kartu jsem pouzil drivery YouP PAX drivers z http://www.driverheaven.net/showthre...5&page=1&pp=15. Jsou to modnuty drivery pro A4. Myslim, ze je odstranenej nebo upravenej defaultni equalizer (mnohem lepsi zvuk, ale asi zrejme jen u lidi co nemaj repro creative). Hlavni vyhoda techto driveru je to, ze s nima bezproblemu fungujou vsechny utility od creative (mixer, equlizer, EAX atd). Nainstalijete tyto drivery a pak normalne vlozite originalni CD a doinstalujete vse mimo driveru a melo by to jet. Problem je v tom, ze to snad vydajaj nejaci dementi) skoro se neda zjistit ktera verze je posledni. Podle toho co jsem zjistil, tak nejnovejsi verze by mela byt YouP-PAX-A4v1.02.
6. S dalkacem bez problemu funguje soft od A2 ZS, mediasource 2 (ma navic cmss2 atd. , ale hnusnejsi OSD - mozna se zmeni updatem z webu), dalsi vyhody softu z A2 ZS je instalace THX console, equalizeru atd. (Aby chodil Equalizer, je potreba nainstalovat Equalizer patch - http://www.driverheaven.net/showthread.php?t=45004 )
7. S dalkacem mi nefunguje soft dodavanej k A4 (funguje pouze volume a mute) a to ani po instalaci patche, kterej by to mel resit (pokud to nekumu jde, tak at kdyztak napise jak postupoval - http://www.driverheaven.net/showthre...5&page=1&pp=15)
Instaloval jsem soft pro audigy4 s nazvem Audigy4Pro-YpoauxP.iso (mel by to snad byt orig nemenej soft z A4), mozna, ze u novejsi verze PAX-NewYear2005 (tenhle uz by snad mel byt nejak modnutej, rozdil nevim, jak jsem psal vydavaj to nejaci dementi) - http://file2.mydrivers.com/sound/PAX-NewYear2005.rar) by to mohlo jit.
Cau Tomas
2 Totter-dobrá práce,tímto jsi nám méně znalým věcí hodně pomohl!
(mam Audigy 2 Ex platinum)
Dalsi zjisteni :)
a) poseldni drivery od YouP nebo jak se ten manik jmenuje jsou zrejme YouP-PAX-A4v1.02
b) posledni patchnuty balik (original CD od creative, ktery jde nainstalovat i na jiny karty nez ke kterym je prodavany) je zrejme Audigy4Pro-YpoauxP.iso (jedna se zrejme o orig balik dodavanej ke Audigy 4, pouze upravenej aby sel nainstalovat na jiny karty, zrejme programem ctcomp.exe)
c) pokud chcete stahnout Audigy4Pro-YpoauxP.iso mate prakticky jedinou sanci pres emule nebo pomoci nejakyho downloaderu (mass downloader), ktery stahuje vice vlaken najednou, takze zrychluje prenos
(bez downloaderu jsem stahoval asi 5kb/s a nim asi 50kb/s)
d) mam nainstaleny drivery YouP-PAX-A4v1.02 s kompletnim balikem Audigy4Pro-YpoauxP.iso bez orig driveru a postrehy jsou. Lepsi zvuk nez orig drivery. Min bassu (s orig driverama jsem mel totalne prehuleny bassy na z-680, prakticky se nedaly poslouchat mp3). Jsou daleko zretelnejsi vysky, tim padem i lepsi lokalizace ve 3D (hry, ac3 filmiky)
==> poprve mi kolem hlavy pri vybuchu letel kus skla)
e) balik YouP-PAX-A4v1.02 se rozbaluje na C:\ cesta zmenit nejde. Pokud nemate disk C:\ jako ja musite pouzit flasku nebo neco jinyho na co se da zapisovat a priradit tomu pismenko C:\
f)pri nainstalovani Audigy4Pro-YpoauxP.iso nejde po spusteni THX console surrounmixer ani speakersetup, je potreba nainstalovat patch A4-patch (ten se mi podarilo stahnout jedine z emule - zadnej http odkaz nefungoval
g)po instalaci updatu na dalkove ovladani, mi zacne aplikace hazet chybu (takze pomuze jedine reinstal ovladacu), zrejme to je problem ceskejch win
h)podpora dalakce nic moc (funguje pouze volume, mute) a pres mediasource jeste CMSS, EAX atd.
toto mel resit update, kterej me zpusobi, ze pak nechodi nic)
i)pri pouziti externiho dekoderu pro AC3 je navic nutno prepnou vystup v audigy konzoli (soucasti YouP-PAX-A4v1.02) na "44.1kHz only stereo", originalni drivery toto delaj automacky, je to zrejme bug
PS: Doporucuju zkusit drivery YouP-PAX-A4v1.02 (chodi s nima normalne kompletni balik od creative, pouze nainstalujete jiny drivery tzn. jde vam EAX, CMSS atd. To treba s KX driverama nejde. Kvalitu zvuku bych videl hodne podobne)
Ja ju mám tiež, keď bola za takú dobrú cenu...
Mám síce repro od Creative, ale hudobne som hluchý ako poleno - takže nejaké prebudené basy som nepozoroval. Osobne ich mám nastavené niekde v okolí dolnej tretiny.
Nahodil som tam YouPax NewYear2005, ale driver som musel dať originál od Creativu (teraz mám ich nejakú betu, rieši sa to tuším v ovládačoch) - rozdiel som nepozoroval. A museli tam ísť preto, že TV karta (Leadtek/BT878A) bola bez zvuku, pokiaľ sa táto A2ka tvárila ako A2ZS. Keďže 7.1 repro nemám a ani sa naň zatiaľ nechystám, tak je mi to jedno...
Oproti starej SB Live sa zrýchlili hry a aj ten zvuk v nich je lepší... Aj napriek tomu, že som tam už mal vylepšenie na A2ZS cez nejaký ten YouPax NewYear...
Čo som zistil, je jeden problém: ak je spustená TV app od Leadteku a zároveň sa kopíruje z CD/DVD na HDD, tak zmena hlasitosti na diaľkovom od zvukovky spôsobí modrú smrť... Zmena hlasitosti na diaľkovom k TV karte funguje bez takehoto problému. Ale je to takmer nepodstatná vec, možno bude chyba niekde v nastavení, ale nechce sa mi to riešiť...
i5 2500K, Asus Maximus IV Gene Z, 16GB DDR3 1600 Corsair Vengeance, Gigabyte GTX480, Intel 320 160GB + 3,64TB HDD by 4xWD, LG GH22LS30, Creative Inspire T5400, Enermax Pro82+ 620W, LCD Philips 240PW, watercooled
Under construction: C2Q 6600 (OC ~3GHz=334x9), Asus Maximus II Gene, 4x2GB DDR1066 Kingston HyperX, NVidia Asus 280GTX
Tak dneska jsem si ji taky donesl domů,ale stačil jsem ji jen zapojit,pak jsem mazal do práce.Víc postřehů dodám po víkendu.
2 Totter-co je to "emule"?![]()
Ahoj Emule je programek na stohovani dat od dalsich uzivatelu. Neco jako kazaa. Mozna i emule funguje na siti kazaa, ale to fakt nevim. Kazdopadne, kdyz si nainstalujes emule a budes v nem chtit treba stahovat patchnuty CD na audigy (450MB), tak postup bude takovy, ze zadas jmeno souboru, kterej chces stahovat, emule ti najde ty klienty ktere maji uvedeny soubor na disku a na tvuj pokyn ho zacne stahovat. Vtip je v tom, ze to emule stahuje po castech od vice lidi najednou, takze rapidne stoupa rychlost stahovani treba az 10x. Takze pomoci emule to stahujes od lidi co maj emule nebo podobnej klient peer-to-peer.Původně odeslal Tomas
Pokud treba nejdes to co potrebujes na internetu a download je prilis pomaly (napr 2kb/s) a ty stahujes napr 400MB soubor, tak doporucuju nainstalovat nejaky download klient. Napriklad mass downloader. Funguje na podobnem principu jako emule. Navaze napr 10 spojeni se serverem kde je pozadovany file, kazde spojeni stahuje jinou cast pozadovaneho fileu. Stazene casti se po stazeni spoji ve vysledny soubor, rychlost je pak 10x vyssi. Dalsi vec co downloadery umi je to, ze pokud pri stahovani dojde k vypadku pocitace (proud, nejde sit, vypnuti poce atd.) umi po opetovnem nahozeni systemu navazat stahovani, takze se jiz nic nemusi stahovat znovu. Toto vse ale musi byt podporovano na strane serveru (uz to snad ale umej vsecky).
Ahoj a prijemnej lov driveru na audigy na netu. Me to trvalo 6 hodin, nez jsem je shromazdil.
Lidi a co tam máte za dálkový ovladač?Já dostal RM-1500, který je na stránkách Creative vyobrazen s Audigy 2ZS/4 ( http://images.creative.com/iss/image...gy4pro_pdt.jpg ) a nefunguje mi-dioda na I/O boxu signalizuje příjem,ale to je tak všechno.V Mediadource jsou na výběr 3 ovladače: iR2000, RM-1000 a RM-900.
Legrační je,že ač ten ovladač napájí knoflíková baterie,tak jsem (asi jako bonus)dostal i 2 AAA baterky!
Nestras zitra si pro ni jedu![]()
Dalkac je stejnej jako u Audigy 4. Je to RM-1500. Urcite by ti melo fungovat v kazdem pripade alespon volume. Me funguje bez problemu, dalsi fce fungujou podle toho jakej nainstalujes soft.
Zatím pouze orig. drivery od Creative!V mediasource dám sice "Enable RC",ale i tak se nic neděje...Původně odeslal Totter
![]()
Tak je to domaSuprove zabaleny, ty dve AAA baterky se mi hodej do mp3ky tak proc ne, ze ? Jediny co me fakt nastvalo je ze ta zvukovka chce napajeni.. grrr fakt jako tahat kably az dolu k PCIkum..
Což o to, zvukovka se obejde, ale ten externí box je třeba z něčeho napájetPůvodně odeslal NazQul
![]()
ntb: HP EliteBook 8460p i7-2640M | 8GB RAM | 120GB SSD + 500GB HDD | ATi HD6470 | 14" HD+ | W7 PRO
home: HP Docking Station | HP L2045W | WD 500GB Scorpio Blue USB box
work: HP Docking Station | HP L2445W
audio: Epiphone G-400 SG + Sounder Telecaster | E-MU 0202 | Cambridge Audio Azur 340R | Wharfedale Diamond 9.2 | Magnat Betasub 20A | Sennheiser HD555
hmm a to je prave vtipne ze mi ten exter box nejede... vnejsi kabely sou zkousel a box proste ani netukne..
ha ! Chyba byla v kabelu od zdroje, diky flexu mi vylez jeden kablik z flexa a hezky mi to zkratlo o skrin.. ted uz vse jede jak maAkorat ten dalkac este vychytat
este dotaz : je nejakej rozdil kdyz zapojim ten digitalni prenos od CDromky do zvukarny ?
Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)