Citace Původně odeslal Wizzy
Citace Původně odeslal Skodik
No jo ale je to jen kondik, nevim zda je to normalni ale uz jsem par zrdroju "potkal" ktere pri odpojeni od el. site davali na fazi u zastrcky taky 230V nez se vybil kondik.. ale imho ti takove napeti z kondiku nic neudela, protoze nema dostatek proudu, ne? Jinak je tohle normalni?
Šmarjá a toto jsi vzal kde?? Stalo se mi jednou to, co popisoval Rainbow, vrtal jsem se jen v malinkým prťavým zdroji k externímu disku - odpojeným! - a takovou prdu, jakou jsem dostal z jednoho koďanu jsem nedostal ani ze zásuvky. Projelo mi to jen přes bříško prstu, ale celej zdroj leťel reflexivním škubnutím přes celou místonst do opačnýho rohu (cca 8 metrů) a v prstu jsem měl vypálenou asi 3mm díru. Jestli trochu hovíš elektrice, tak si spočítej energii, která se schovává v koďanech, co jsou v normálním zdroji
Pravda...300V a k tomu velmi slusny proud to je zaklad slusny slehy a popalenin...

Doma mam kondenzatorovou roznetnici na pokusy, dava po nabiti 1300V a na zkrat 12,5A (jen na mzik nez se to vybije ) ... Nak