Citace Původně odeslal jeromme
Vymenil jsem intelacky chaldic za Arctic Cooling SS 4 Ultra TC a ted, po spusteni pocitace mi to jednou pipne a objevi se kratce tahle zpravicka a pak comp v poho najede a podle Asusackeho programku ten fan v poho najede a funguje ... poradite, co jsem udelal spatne?
procti si tady thready o vetracich a deskach, melo by stacit vypnout v Biosu funkci (vetsinou se to jmenuje CPU Fan Protection), ktera ti vypina desku pro nedostatecne vysoke otacky ventilatoru, protoze vetsina deske je nastavena v tyhle funkci Biosem na cca. 1700-1800 ot, a ten Arctic ma pri rozbehu asi jeste mene, proto se ti deska vypina.
Pokud se nedostanes ani do biosu (tahle funkce ti to killne drive), tak doporucuju jumperem resetovat CMOS, jelikoz default Biosu by mel bejt na tuhle funkci OFF.
Pokud ani to nepomuze (default Biosu je na ON - ale to nepredpokladam) tak staci na chvilku pripojit na vystup toho CPU vetraku nejakej obych vetracek s vyssimi otackami, jit do Biosu, CPU Fan Protection vypnout a je to

EDIT: ted jsem to precetl a koukam, ze ti to jede ale blbne, no i tak to zkus vypnout a podivej se po nevejsim Biosu k tvy desce, vetsinou to novejsi verze resej, a to tak, ze zmensej hodnotu pro kontrolu otacek pro vetrak.