Mirek: není to sice ideální schéma, ale jsem si jist, že z toho pochopíš můj záměr
Právě to druhé schéma je deferred rendering S3 DeltaChrome. Je to sice německy, ale dá se to přelouskatNeušetří se tím sice sběrnice, spíš naopak (využití Z-bufferu), ale ušetří se fillrate).
A zrovna S3 Deltachrome je ukázkou toho, že deferred rendering se dá provozovat i bez TBR (proč by neměl?). Stejně tak jako TBR nemusí být deferred (neušetříme fillrate kvůli overdraw, ale paměťovou sběrnici kvůli Z-Bufferu, případně můžeme používat MS bez ztráty výkonu). Ale mě osobně připadá téměř jako hříchpoužívat tyto technologie jednu bez druhé - nádherně se totiž doplňujou. Z-testy deferred renderingu nemusejí při použití TBR vytěžovat paměťovou sběrnici a naopak když už máme Z-Buffer v jádře, je škoda toho nevyužít pro snadnou realizaci HSR. Obě technologie tak vzájemně vyeliminují svoje zápory a přinášejí hromadu výhod.
btw... trochu OT, ale když se to tak vezme - spočítal jsem, že dnešním kartám vychází mnohem nižší bandwidth na pipeline a MHz, než KyruDnešní karty, které sběrnici přetěžují přenosem Z-dat tak jako žádné před tím (MS FSAA + hi-res...), mají nižší bandwidth na pip, než Kyro, které si "pomalejší" paměti pohlo dovolit právě kvůli internímu z-bufferu
Ale ne, my si přidáme dalších 8-16 pipeline a vyrazíme do boje s novou generací "úžasných" grafických karet
![]()

Odpověď s citací