Výsledky 1 až 9 z 9

Téma: Debian; problem s particiou

Member
    Vliv
    278

Standardní Debian; problem s particiou

V Linuxovej scene som tak trochu novy a moj zaciatok sa samozrejme nezaobisel bez problemu...

Moj problem spociva v tom, ze:
    mam disk, na ktorom som mal povodne nahraty win XP na jednej particii a na particiu druhu som si ukladal rozne veci, konkretne hudbu...
    rozhodol som sa, ze ked uz mam tolko volneho casu, tak by som sa chcel naucit robit v Linuxe (predtym som mal nejake skusenosti so Slackom, ale je to uz nejaka doba), tak som si pekne stiahol Debian cd s tymi najpotrebnejsimi vecami...
    Nabootoval som z neho a nastal problem, kam ho "ulozit" (vtedy to nebol problem, problemom sa to stalo az postupom casu...). Na tom disku, ktory som uz spominal vyssie, som odkrojil z tej particie, kde mam (dufam) tu hudbu a nainstaloval to cele tam...
    Bohuzial, ako som neskor zistil, tak mi to dokurv*lo cely disk... Ked sa hodim do winu, tak tu odkrojenu particiu (tam kde je ta hudba) vobec nevidim... Spustim partition magic a disk ako celok (tam kde mam uz teraz win, linux aj tu hudbu) je oznaceny ako "BAD"... proste nic...

Linux tej stratenej particii pridelil hda5, je to ntfs, ale bohuzial to nejde vobec namountovat... (viem ze tam je, pozeral som to cez cfdisk a je to tam)
    vyhadzuje to stale nieco taketo:
    Kód:
    fifo:/# mount -t ntfs /dev/hda5 /win
    mount: wrong fs type, bad option, bad superblock on /dev/hda5,
           missing codepage or other error
           In some cases useful info is found in syslog - try
           dmesg | tail  or so
    prosim vas, keby ste mi niekto nieco poradili... fakt ro potrebujem dik

Standardní Re: Debian; problem s particiou

Citace Původně odeslal MeShell
    Kód:
           In some cases useful info is found in syslog - try
           dmesg | tail  or so
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Member
    Vliv
    278

Standardní

hej to dmesg som skusal:

Kód:
    NTFS-fs error (device hda5): read_ntfs_boot_sector(): Primary boot sector is invalid.
    NTFS-fs error (device hda5): read_ntfs_boot_sector(): Mount option errors=recover not used. Aborting without trying to recover.
    NTFS-fs error (device hda5): ntfs_fill_super(): Not an NTFS volume.
    a toto stale dookola

Standardní

zkus k tomu mountu pridat -o errors=recover

jestli to nepomuze tak getdataback
    Hrrrr, will you stop using people as human driven search engines? Google.com has all the answers you need.

Member
    Vliv
    278

Standardní

kurca nepomaha...

vyzera to tak...

dik za rady

Standardní

Hmmmm.... cim jsi tu partition zmensoval? NTFS je dost chatrny filesystem na to, aby to prezilo ruzne utilitky na zmenu velikosti. Kazdopadne jeste zkus chkdsk ve win, obcas to dokaze zachranit data (anebo taky nadobro poslat do vecnych lovist). Mountovat to v linuxu bych ani nezkousel, neverim tomu (ani readonly).
    In a world without fences and walls, who needs Gates and Windows? | Nesnáším wide monitory.
    Workstation: Xeon E3-1275v5 :: Silentmaxx TwinBlock fanless :: Fujitsu D3417-B :: 32 GB ECC DDR4 :: Radeon Pro WX 2100 fanless :: Dell UP2715K :: Gentoo
    Server: Xeon E3-1245v6 :: Supermicro X11SSH-F :: 32 GB ECC DDR4 :: Aquantia 5GBase-T :: 36 TB storage :: Gentoo Hardened

Member
    Vliv
    278

Standardní

Diky za rady... GetDataBack to vyriesilo
    uz je to all right

Standardní

Citace Původně odeslal Gargamel
    Hmmmm.... cim jsi tu partition zmensoval? NTFS je dost chatrny filesystem na to, aby to prezilo ruzne utilitky na zmenu velikosti. Kazdopadne jeste zkus chkdsk ve win, obcas to dokaze zachranit data (anebo taky nadobro poslat do vecnych lovist). Mountovat to v linuxu bych ani nezkousel, neverim tomu (ani readonly).
    naopak ... linux to readonly zvlada hodne dobre uz mi to dvakrat zachranilo data z lehce nakoply ntfs partisny

Member
    Vliv
    278

Standardní

Citace Původně odeslal Fox!MURDER
    Citace Původně odeslal Gargamel
    naopak ... linux to readonly zvlada hodne dobre uz mi to dvakrat zachranilo data z lehce nakoply ntfs partisny
    aj to som skusal... nepomohlo

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání