Jo, v nadpisu píšu VGA SILENCER rev.3(až tenhle by měl být kompatibilní s AIW verzí).
To nedostatečné chlazení pamětí mě sice napadlo, ale v casu přece jen obvykle proudívá vzduch a tak by ta vrtule v krytu Silencera neměla být oříškem, pokud se netaktuje.Navíc u origa ofukuje jen jednu stranu a navíc se paměti při přehřívání hlásí artefaktama...
S tím napájením - to jakože Silencer "žere" víc než default větráček?Napájet ho z MB není problém, popř. rovnou ze zdroje - ale co ty HISky? Ty to přece maj taky z karty a že se jedná o VGA Silencera není pochyb.
Mě spíš napadá, jestli se to teplo z jádra dostatečně rychle dostane nahoru k žebrům a pryč, protože ten Silencer má dost masívní základnu, tak jestli to nezůstává u jádra moc dlouho žhavý.Na XT je měď a podstatně tenčí a to ještě vede teplo líp než hliník.Ani na CPU jsem neviděl chladič s tak masívní základnou a to maj vysokootáčkový velký větráčky.
Stejně dík za pomoc a zkušenosti!
P.S. A ještě jedna věc - ta spona z druhé strany je plastová a "zaizoluje" zadek PCB nad jádrem, to asi taky moc neochladí, co?Novější typy už maj plech.