Stránka 1 z 2 12 PosledníPoslední
Výsledky 1 až 25 z 40

Téma: Schema Wi-Fi sítě

Standardní Schema Wi-Fi sítě

Plánuju vytvořit Wi-Fi síť kterou pak připojím bezdrátove na internet.
    Mělo by to vypadat zhruba takle:

Jde o to jaké mám použít AP...
    AP na připojení k netu by bylo Ovislink WL-1120AP http://www.okcomputers.cz/DetailPage.asp?DPG=50974, to me namontuji při připojení k netu...
    Spíš potřebuju vyřešit ty tři další...
    Tohle schema mi doporučil kámoš, jenže mě vadí ze když je AP v režimu klient tak se na něj nědá připojit třeba notebookem...
    Tak jsem si myslel že kdyby se tam dali AP které umějí fungovat jako přístupový bod a bridge zároveň tak by to ten problém vyřesilo, bylo by bezdrátově pokryto větší území než tím jedním...
    Nebo kecám? Přece se ne klienta nemůžou připojovat další zařízení...
    Ještě podotýkám že by ta vnitřní síť měla jet na 54Mb...
    Já bych tam dal 3x tohle AP http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=27804
    Nebo víte o něčem lepším řešení?
    Díky za návrhy...
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Administrátor mince Avatar uživatele Jezevec
    Vliv
    300

Standardní

Zapomen, to ti nikdo neudela, byl by blazen. Jestli tim teda myslis to co ja, museli by naconfit i svoje AP a tim by ziskali jedine, a to zhruba 1/2 brandwitch.

Pokud to chces udelat na svych APckach (= ne tom klientskym k ISP), tak muzes, ale zadelas si na problemy a nakonec dojdes sam k tomu, ze je to blbost.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    Mnoho je prostředků, které léčí lásku, ale žádný není spolehlivý.
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    -- Francois La Rochefoucauld
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Standardní

Ahoj co tam hodit 5 d-linku 900+ ?? ... udelas krasne pruhlednou sit

jako AP ... to je jasne ... a jako klient tez ... tazke takhle nejak:

AP net
    |
    vzduch
    |
    AP klient
    |
    kabel
    |
    AP
    |
    vzduch
    | |
    AP klient , AP klient

..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Standardní

no a kdys mermomoci chces 54 mego ... tak co to postavit na AirCA8 ? jsou tez pruhledne ...
    ..:: Nas-Net.org ::.. programming,build-up and management networks,development,freenet,education

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    Zapomen, to ti nikdo neudela, byl by blazen. Jestli tim teda myslis to co ja, museli by naconfit i svoje AP a tim by ziskali jedine, a to zhruba 1/2 brandwitch.

Pokud to chces udelat na svych APckach (= ne tom klientskym k ISP), tak muzes, ale zadelas si na problemy a nakonec dojdes sam k tomu, ze je to blbost.
    Co se ti na tom nelibi? Použít tam ty bridge?
    Asi to teda udělám podle toho obrázku, ale teď jaký HW...
    Ten AirCA8 je moc drahej, premejšlým nad
    http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=2
    nebo
    http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=99
    nebo
    http://www.wifiobchod.cz/good.php?goodId=153
    anebo
    http://www.czechcomputer.cz/product_...xpandSection=1
    Co byste doporučili?
    NTB MSI EX600, CPU Intel Core 2 Duo T5550@1,83Ghz, 2GB RAM, GF8400M-G 256MB, HDD 320GB...

Standardní

noo AirCA8 je prima za tu cenu ... ma atheros

co se tyka toho d-linku ... 2000AP no nevim moje zkusenost byla ze pekne casto usina ... s ostatnimi nemam zkusenost ...

kde bys na tom obrazku chtel pouzit bridge ??

Standardní

Citace Původně odeslal frantacrack
    noo AirCA8 je prima za tu cenu ... ma atheros

co se tyka toho d-linku ... 2000AP no nevim moje zkusenost byla ze pekne casto usina ... s ostatnimi nemam zkusenost ...

kde bys na tom obrazku chtel pouzit bridge ??
    Tolik peněz zas nemáme, AP tak max. 2000Kč...
    Bridge ->Tam ja na sebe koukaj ty 3 AP...
    Co, nešlo by to?

Vliv
    300

Standardní

Jestli te chnapu, chces aby ty dva AP klienti zarove byli jako APcka ? Ti rikam, zadelas si na problemy, protoze se ti muze stat (a taky stane), ze se ti tam pripojej klienti, co se budou bavit navzajem a tobe uz nezbude zadny pasmo na komunikaci s APckem co poskytuje inet. A pokud to AP bude vylozene jen radio, tak nemas zadnou moznost jak tomu zabranit.
    IMPROBE AMOR, QUID NON MORTALIA PECTORA COGIS - krutá jsi, lásko, kam až ty doženeš smrtelná srdce -- Vergilius
    S tím, čeho se na nás dopustili druzí se už nějak vyrovnáme. Horší je to s tím, čeho jsme se na sobě dopustili sami.
    Nabídnout přátelství tomu, kdo chce lásku, je jako dát chleba tomu, kdo umírá žízní.

Senior Member Avatar uživatele skorec1
    Věk
    45
    Vliv
    268

Standardní

mno, moje siet vyzera asi takto...
    ale bezdrat je o nicom...

Standardní

he he .... kdybych to u nas kreslil ... juuuj to by me dalo ....

Standardní

Pokial nepotrebujes aby sa ti prenasali mac adresy tak je to zbytocen davat do wds rezimu a takto ako to mas to bude dobre
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Standardní

Citace Původně odeslal XanFX
    Pokial nepotrebujes aby sa ti prenasali mac adresy tak je to zbytocen davat do wds rezimu a takto ako to mas to bude dobre
    Dobre, prekecali jste me, udelam to podle obrazku...
    ted jen potrebuju doresit par problemu...
    To AP-klient co se pripojuje na net bude umísteny na cizí budove a napajeni tam bude tazeno pres ethernet, ne PoE, jen nezakrimpuju do RJ45 konektoru 2 dratky a po nich potahnu napajeni...
    A ted otazky:
    Bude to napajeni stabilni kdyz kabel bude dlouhej cca 60m?
    Ten kabel bude tazenej vzduchem, tak jak to mam vyresit aby se to AP neodpalilo kdyz kdyz se neco naindukuje na kabelech, popr. aby se tam nic neindukovalo... Stinenej kabel a ten uzemnit?
    Budou vadit signalu draty el. vedeni?

Rozhodl jsem se pro AP od ovislinku: 11Mbps na net a 54Mbps WLAN..

Standardní

No tieneny kabel je samozrejmost. Tienenie pripenvi na kolik zasuvky alebo pokial bude na druhej strane sietovka(pocitac) tak tam daj tienenu koncovku a je to vyriesene.

60m je uz dost vela, max co som robil bolo 30m a to bol ap micronet 11mbit (12V adapter), zato 54mbit micronet so zdrojom 5V a stacilo ked kleslo napatie na 4,5v uz nesiel ledka sice svietila ale nic nerobil

No ja by som to robil tak ze by som pouzil adapter s vyssim napetim a potom na strane AP by som tam dal stabilizator na prislusne napetie
    ASRock K7S8XE+, Barton 2500+ 200*11, 1,65V, Y909267L30018 AQYFA 0350 RPMW, 512MB DDR400 Twinmoss, ATI Radeon9000pro 320/316, Maxtor max+8 30GB 7200rpm a Maxtor max+9 120GB 8MB cache, DVD-RW Plextor PX-708A, Plextor PX-130A, Big tower + Enermax 300P - VE, 3COM 905C-TX-M, Logitech MX510, IBM P260

Standardní

oni na te budove jako nemaji 220V ?? si tam dej hodiny ... no a tech 250,- za rok jim jako zaplat

Standardní

oni na te budove jako nemaji 220V ?? si tam dej hodiny ... no a tech 250,- za rok jim jako zaplat
    Asi maj, ale je bezpečnější tam tahnout maly napeti, a navic se nemusime na nikoho vazat... Ono je to zemědělská kůlna celá z plechu, tak nevim jestli tam neco maj...

Mám na ten stíněnej kabel dát stíněný konektory(oba konce do AP) a ješte to stínění natvrdo uzemnit přes zemnící kolík?

Až bude mít kámoš praxi tak se po nějakym tabilizatoru koukne..

Standardní

No v podstate tam ani nemusis davat tienene koncovky staci ked to tienenie privedes na kolik zasuvky

Standardní

No v podstate tam ani nemusis davat tienene koncovky staci ked to tienenie privedes na kolik zasuvky
    Jen na jednom konci? Co kdybych druhy konec spojil s jednim dratkem z toho kabelu a tim pak uzemnil oba koce na jednom miste?

Vliv
    300

Standardní

Citace Původně odeslal Chuck
    Jen na jednom konci? Co kdybych druhy konec spojil s jednim dratkem z toho kabelu a tim pak uzemnil oba koce na jednom miste?
    PRECTI SI LASKAVE FAQ

Standardní

Citace Původně odeslal Jezevec
    PRECTI SI LASKAVE FAQ
    No jo, dik, pomohlo to

Standardní

Tak jsem si pořídil 3 AP OvisLink WL5430AP... Když jsem je doma zkoušel tak mi to při 100 procentech signálu (dodávaný anténky 2m od sebe) kopírovalo jen 40kB/s... Čím to může být?
    Ukazovalo mě to při kopírování v total commanderu..

Standardní

Tak jsem si pořídil 3 AP OvisLink WL5430AP... Když jsem je doma zkoušel tak mi to při 100 procentech signálu (dodávaný anténky 2m od sebe) kopírovalo jen 40kB/s... Čím to může být?
    Ukazovalo mě to při kopírování v total commanderu..
    Protokol? FTP?

Mas zapojene vsechny tri tak blizko sebe?

Standardní

Citace Původně odeslal jedik
    Protokol? FTP?

Mas zapojene vsechny tri tak blizko sebe?
    Byli to jen 2, jeden jako AP a druhej jako klient...
    Přes FTP to nebylo, bylo to obyč sdílení ve windows... Protokol TCP/IP...
    Nemůže to být nějakým rušením?
    Nastavením to snad nebude kdyz bylo vsechno na AUTO ne?

Standardní

nooo otazka je jaky si mel signal ... ale spis bych to videl jako ze ovis neni nic extra

Standardní

nooo otazka je jaky si mel signal ... ale spis bych to videl jako ze ovis neni nic extra
    No s tím signálem jsem to tam malinko nepobral...
    Když se připojím na klienta na web rozhraní tak me ukazuje signál 100%, ale když se připojim na to AP tak to ukazuje signal quality 53, číslo bez rozměru... Co má znamenat to číslo?
    Vypadá to že tyhle AP jsou pěkně na ho...

http://802.11b.cz/CLANKY/AP-USB-PCI/...y-fimware.html
    http://forum.11b.cz/cti.asp?f=3815&f...n=84401,709038

Ještě bych potřeboval koupit ten stíněnej kabel, ale nikde ho nemaj... Potřebuju ho 70m...
    Nevíte kde se dá sehnat? nejlepsí někde v Hradci Králové...
    Jsem byl v jednom obchodě a tam mi říkal že to stínění se provádí tlustší izolací PVC a ze ten oplet stejně nepomůže...

Standardní

No to bezrozmerne cislo je takova (nejen) Ovislinkacska hovadinka. Obecne plati pokud se pamatuju ze minimum je 65 pro jakstaks stabilni spoj.

Kazdopadne hlavne to nezkousej pres Windowsi sdileni ale pres to FTP. Taky muzes ale driv zkusit pingat (ne jakoze 3x pingnes ale trosku vickrat - parametr -t ) ruzne velke pingy a divat se na PL.

A 70m kabel jaky? Od ceho kam?

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání