Tatkovi zacina pripadat, ze jeho PII 350MHz uz nejak nestiha, takze vybiram neco noveho. PC bude asi tak od vseho neco, takovy ten standart, filmy, hudba, video, fotky, hry ze vseho nejmene ( tak jednou za rok v Brne)
Zatim jsem sesmolil takove zakladni soucastky, jaka je asi moje predstava...
Gigabyte GA-8I945P Pro - Intel 945P
Intel Pentium 4 530J 3,0GHz 1MB 800MHz BOX 775pin
Kingston DIMM 2048MB DDR II 533MHz Dual Channel Kit CL4
Leadtek Winfast PX6600 TD 256MB, PCI-E (asi bude od Mawy, takze s tim se moh hybat neda, ale to taky neni moc jiste, jelikoz ma poslednich par kusu a o tomhle nevim, kdy se to uskutecni a jestli vubec, takze muzete radit i s GPU. )
S tema dilama navrch mam docela (az na tu GPU, viz vyse ) jasno a asi si do toho moc kecat nenecham.![]()
Naopak s cim nemam jasno vubec jsou prave HDD. Takze musi to mit NCQ, 200GB ( nejlepsi kc/GB ) a pujde to do Raidu1. Hlavni pozadavky mam ticho ( mam na mysli to hnusne svisteni ploten z ktereho vas po par hodinach zacne bolet hlava, proti obcasnemu koncertu bicich nic nemam (aspon vim, ze to neco dela a dnes je to u vsech disku na pro me bezproblemove hranici, takze to bych videl u hdd jako posledni hledisko. ) ) Ale ne zase, ze mi tu zacnete navrhovat nejake 5400rpm, to ne. Ten vykon by se taky hodil ( ale jeho potrebuju castecne eliminuju ramkama, takze aby rychle hrabal swap netreba. ) a spolehlivost by se taky hodila ( ale to taky castecne eliminuji tim raidem, hlavne aby neodesly oba nejdnou. )
Zatim mezi favority radim Maxtor DM 10 a Hitachi T7K250 u ktereho se mi libi zpomalovani ploten pri idle asi na 60% ( jen se bojim, jak dlouho to muzou vydrzet ) ( taky doufam, ze to nechali i u tohoto hdd, normalni 7K250 to ma, u toho si nejsem jist. ) Naopak proti mluvi, ze bude mit o jednu plotnu navic. Takze tady vazne nevim.![]()
Vite-li o necem lepsim (Samsung ? ), sup sem s tim, preci jen idle to nebude stale a kdyby to bylo tiche stale, tak bych byl radsi.
Dale kdyz jsme u toho hluku, tak bych rad vyresil do ceho to strcit a cim napajet. Kdyz jsem koukal po casech, tak jeden ohavnejsi nez druhej.Nakonec jsem nasel nejprijatelnejsi Chieftec LBX-03B-B-B černá - Middletower 410W, tam zase nemam poneti jak je to se zdrojem. Nejdrive jsem chtel vzit Chill 400W, jak recenzoval GABO a k tomu case, ale case bez zdroje jsem vazne zadnou slusnou nenasel. Taky muzu vzit Chill Chieftec a Chieftec zdroj prodat, nicemu se nebranim, hlavne at mirime k tomu nizkemu hluku.
Takze to by byl zacatek pohadky a ted bych byl rad, kdybyste mi ji pomohli nejak dovypravet.