No obecně určitě MVA lepší než PVA není. To jsou prakticky totožné technologie, ale to ještě nic neznamená. Nejdůležitější je, jak se komu povedl implementovat overdrive. U VS už jednoznačně exaktně (nikoliv jen subjektivně) změřili na tomshardware, že odezva je pro všechny odstíny pod 16ms (je to víc než udávaných 8ms, ale skvělý výsledek, to ani 8ms TN panely nemají celou křivku pod 16ms).
Ovšem na FSC, co já vím, zatím vyšly pouze 2 recenze a to 1 německá a na pctuningu. V ani jedný, i když s odezvou byli poměrně spokojení, neprovedli žádný přesnější měření.
Podle dalších diskuzí, co jsem kde našel se zdá, že ten FSC má o trošku horší odezvu než ten VS, jenže nikdo nedělal přímý porovnání, tak to tak být nemusí.
V tuto chvíli s dostupných informací vím, že VS je 100% podle mojich představ, u FSC to nemusí tak být (i když určitě je to taky dobré LCD).
Takže jsou 2 možnosti: VS je o za ty 3tisíce navíc o trošku lepší nebo to jsou vyhozený 3k. A VS je jistota. Bohužel nemám jednoduchou možnost se jít na ně podívat a nejlépe sám porovnat v reálu.
Dále se mi na VS líbí menší jas 250cd/m2 x 280cd/m2 FSC. A v testu naměřili dokonce jen 220, což je ještě lepší. I ten menší kontrast je taky skoro lepší, 1:800 je tak akorát. Není nutno pak moc snižovat kontrast -> tzn. opět trošku lepší odezva (hodnota nastavení kontrastu má poměrně velký vliv na odezvu, to už jsem si i vyzkoušel v praxi se 193P).
Když jsem objednával minulý týden, tak na Cybexu VS neměli, tak to bylo jednoduché (Cybex sice není nejlevnější, ale poskytuje záruku na vadné body jak na VS, tak na FSC - sice je možné při koupi v každém inet. obchodě LCD bez důvodu vrátit, ale těžko by mě pak poslali třeba 2x nový kus, kdybych měl smůlu na vadné body).
Proto se v tuto chvíli začínám přiklánět k VS. No ještě mám tak 2 dny na změnu objednávky. FSC bude na Cybexu v pátek, VS ve čtvrtek.

Odpověď s citací