Já se teď taky rozhodoval mezi FSC P19-2 a Viesonicem, ale Viewsonic VP191s. VX 912 je TN displej, tudíž nemá smysl o něm uvažovat. Stačilo mě doma testovat týden Hyundai L90D+, který patří k těm nejlepším TN na trhu a pro mě to byla teda hrůza (i když na netu je spousta spokojených majitelů tohoto Hyundai), ty úhly na TN jsou prostě zcela nepoužitelný + rovnoměrnost podsvícení velmi mizerná (tohle platí pouze pro L90D+ který jsem déle testoval), ten dithering je taky někdy docela vidět.

Teď mám na chvíli Samsung 193P, který je na práci vynikajicí, ale ve hrách trochu maže (především tmavé scény typu Doom3, tam je to znát dost).

Teď mám objednaný FSC P19-2, který vypadá, že je spolu s Viewsonic VP191s a Eizem 778 první LCD, která jsou už téměř univerzální jak na práci (výborné barvy a úhly), tak na hry.
Viewsonic VP191s je ale o cca 3,5k dražší a vypadá, že jsou s FSC P19-2 přibližně srovnatelné (FSC má lepší kontrast, VP191s je možná o chlup rychlejší, ale zatím nikdo neproved přímé porovnání).

Především bych se vyhnul jakémukoliv TN panelu. Ty měly smysl pouze pro hard core hráče v době, než se teď objevily VA panely s overdrive technologií.