Výsledky 1 až 11 z 11

Téma: Asus A7V600-X a sempron 2500+ a 2300+

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní Asus A7V600-X a sempron 2500+ a 2300+

Ahoj, mám problém s deskou Asus A7V600-X. Známý si koupil Asus A7V600-X,sempronem 2500+ a ram V data 256Mb,
    Ostatní věci měl starší. Sestavili jsme to a asi 3x při instalaci Win Xp se to kouslo, pomohl jen reset. Nakonec se nám to podařilo nainstalovat, ale Windows byly šíleně nestabilní, stačilo otevřít nějaký okno a kouslo se to. Zkusil jsem nastavit paměti na 333 Mhz ale stejné. Pomohlo jen podtaktování procesoru na 1400Mhz-to bylo vše ok.
    Tak to bylo v prime i v memtestu v pohodě. Jakmile jsem to ale vrátil na 1750Mhz opět se sekal. Pamětí jsem vyzkoušel víc a všechny vyhazují v memtestu (když nechám procesor na 1750Mhz ) chyby.memtest se úplně rozsype na obrazovce. Jakmile poodtaktuju procesor je vše ok.
    Ještě než jsem tohle věděl, objednal jsem tuhle desku do sestavy ze sempronem 2300+, přišla až když jsem tohle zjistil, takže jsem hned zkusil memtest, vše v pohodě na správné frekvenci procesoru. Nedalo mi to a zkusil jsem tam ten sempron 2500+, dělal to samé co v první desce, memtest se úplně rozsypal. Tak jsem si říkal že je KO procesor, když sem do desky vrátil semprona 2300+ a zkusil memtest tak se taky rozsypala obrazovka. ve windows je to v poho, ale když spustím hru restne se počítač-třeba po 5 min. Jsem docela zoufalej-myslíte že by jí mohl odprásknout procesor? Nevím co mám reklamovat. Díky za rady

mrtvej brouk mince Avatar uživatele mISHA
    Vliv
    357

Standardní

to je zapeklite. hlavne ta deska je pruser. nicmene bych popadl procesor a desku ( predpokladam, ze jsi to koupil v jednom obchode ) a donesl jim to, ze ti to proste nebezi. pokud neni nic fyzicky poskozeneho, tak sami uznaji reklamaci.
    zaklepal nozickama, ale nastesti predtim stihl uvalet svou kulicku

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

Citace Původně odeslal mISHA
    to je zapeklite. hlavne ta deska je pruser. nicmene bych popadl procesor a desku ( predpokladam, ze jsi to koupil v jednom obchode ) a donesl jim to, ze ti to proste nebezi. pokud neni nic fyzicky poskozeneho, tak sami uznaji reklamaci.
    No bral jsem tu desku jako levnou variantu ze serial ata, že je takhle prů*erová jsem netušil. Jeden POc jsem na ní už udělal, tam nebyl problém. Pak ten kámoš měl problém, ale to už jsem měl na poště opět tuhle desku . Blbý je to že to všechno objenávám přes net a chodí mi to poštou, protože je to z obchodu z Prostějova.
    Nicméně až vyřeším problém s reklamací už s touhle deskou NECHCI NIC MÍT...

Vliv
    357

Standardní

Citace Původně odeslal jimi00
    Citace Původně odeslal mISHA
    No bral jsem tu desku jako levnou variantu ze serial ata, že je takhle prů*erová jsem netušil. Jeden POc jsem na ní už udělal, tam nebyl problém. Pak ten kámoš měl problém, ale to už jsem měl na poště opět tuhle desku . Blbý je to že to všechno objenávám přes net a chodí mi to poštou, protože je to z obchodu z Prostějova.
    Nicméně až vyřeším problém s reklamací už s touhle deskou NECHCI NIC MÍT...
    no pokud to objednavas pres net, tak verim tomu, ze je tam tech 14 dni na vraceni. jinak a7v600 byla problemova ( cas od casu, ale pak to stalo za to ) a -X by melo znamenat pouziti levnejsich komponent...

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

No nevím ted mi napsali:

"desku jsem včera osadil a nechal běžet přez noc
    se spuštěným 3D Markem a rovněž dnes ji více zatížil
    a doposud běží bez nejmenších problémů. Ještě zkusím
    úplně stejnou kombinaci komponent jako ve Vaší objednávce
    jestli zde nebude nekompatibilita k některému z nich."

Tak nevím co s tím
    Nerad bych dělal potíže nebo byl nepříjemný, neboť jsem už přes rok jejich spokojeným zákazníkem...

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

No tak to neni potesujuca sprava, dnes som kupil tu dosku pre brata, tak dufam ze nebude robit zbytocne problemy...
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Junior Member
    Vliv
    261

Standardní

No já jsem se s nima nakonec domluvil a desky mi vyměnili za nové. Po těchto zkušenostech desky od asusu neberu.

Opteron 144@2,4Ghz, GA-K8N51GMF-9, 2x512
    A-data /500, WD 250Gb, NEC ND4570A

Standardní

Podle mě (mám tu desku teprve krátce) je největší problém v kompatibilitě pamětí. Takže pokud to nekupujete v eshopu, kupte to spolu s vyzkoušenou pamětí... A rozhodně netestujte nové díly instalováním jakýchkoliv Woknows, existuje nástroj, který Vám spolehlivě určí stabilitu a bezpracně. Jmenuje se Knoppix...
    Honza
    Am386 DX 40

Vliv
    357

Standardní

ot: no jenze ne kazdemu se chce ( a muze ) stahovat 700M live distribuce linuxu...

Senior Member Avatar uživatele daggy
    Věk
    46
    Vliv
    288

Standardní

Nuz skusal som tu dosku a musim povedat, ze zatial nebol ziaden problem. Dufam, ze jej to nadalej vydrzi...
    Intel C2D E7500 2,93 GHz, Gigabyte EP-45-UD3, A-Data Vitesta 2x2GB 1066 MHz, Hitachi Deskstar 250 GB + Samsung HD321KJ 320 GB SATA II + WD 2500KS 250 GB SATA II + WD 7500AACS 750 GB SATA II, Sapphire ATI Radeon X1950XT+AC Accelero S1+AC AF 12025PWM, Creative SoundBlaster Audigy 4, LCD LG L194WT-SF 19" Widescreen + telka Hyunday, Technisat Sky Star HD2 + 85cm parabola + motor Optibox DM2800, DVD-RW SONY DRU190A, DSL2+ Router Zyxel Prestige P-660HW-T3, Razer Diamondback Chameleon, Fortron 500W PFC, Scythe Ninja rev.B + Evercool SCB-CD, Case CoolerMaster Mystique 631s

Standardní

Ja som tiez nemal s touto doskou ziadne problemy, akurat raz mi zamrzli okna, aj to mojou vinou, pretoze som moj Athlon XP 1700+ nataktoval na 2400 MHz, a nezmenil som mu ani napajanie. CPU mi v pohode bezi na 2000 MHz (10x200MHz) bez zvysenia napajania.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání