Ač ve vedoucí pozici, tak se zjevuji na prodejně často a jak doklad pro zákazníka, tak kopii pro nás podepisuji a dělají to i všichni ostatní, jinak totiž máme problém s auditory, kteří nám každý rok ověřují účto (že by nás prudili jen tak z plezíru se mi moc nezdá). Zákazník mi při nákupu podepisuje pouze převzetí zboží (nicméně jeho podpis při nákupu je vyloženě fakultativní).
Důvod, proč je podpis z hlediska zákona o DPH v případě dobropisu obligatorní, ti nevysvětlím... (snad stupido parlamento) já ty zákony netvořím - všichni víme, co se v nich objevuje za nesmysly
![]()
K odstoupení od smlouvy a předání... je to tak jak to říkáš, nicméně mně to přijde jako jeden z nesmyslů (nebo nedotažeností) v zákoně.
Já bych to asi uzavřel s tím, že pokud to po Vás prodejce bude chtít, tak to není jeho výmysl, ale našich zákonodárců (nebo jiného podobného ptáka), takže mu to podepište a případně požadujte úhradu poštovného. Když mu to nepodepíšete, tak se buď domluvíte jinak (prodejce ten podpis po 10min tréninku zfalšuje (ale pssst!!!)), když Vám bude i dále dělat problémy, tak už asi jen ta ČOI...
Rozhodně to není o tom, že na Vás tím podpisem zkouší nějakou špinavost.![]()

Odpověď s citací