Citace Původně odeslal Gentle Giant
Citace Původně odeslal Baki
Citace Původně odeslal Gentle Giant
Drž se striktně toho, že frekvence HTT má být nejvýše 1000MHz, takže při FSB 220Mhz a násobiči 5 ( ten je asi i u Tebe defaultní)jsi na fci 1100MHz, nebádej nad tím a hned jak zvedneš FSB nad 200MHz sundej násobič HTT na 4x, nad 250MHz na 3x . Ještě mě napadlo, že asi ten násobič nemůžeš v BIOSu najít. Mobos GA mají rozšířené volby skryté, otevřeš je kombinací Ctrl+F1.
ale ted jsi mi v tom udelal gulas. ja myslel, ze fsb se u a64 jmenuje HTT
Já mám teda dost trpělivosti, ale, promiň, ty snad nejsi ani natvrdlej. FSB je obecný výraz pro systémovou sběrnici, pomocí níž procesor komunikuje se základní deskou. Její rychlost je dána externí frekvencí, já ji postaru stále nazývám FSB( v GA BIOSu to máš nazvané CPU frequency), to je těch 200MHz a hodnotou násobiče (2 až 5) výsledná frekvence je tedy max. 1000MHz u desek u nichž je inzerováno HTT 800MHz se při základním taktu FSB ( to je těch 200MHz) nemůžeš na 1000MHz dostat, protože maximální násobič je 4.
Já nevím ,vysvětlil jsem ti to včera tak, že by to snad pochopilo děcko z MŠ. Pokud základní takt zvedneš (třeba na 220MHz), musíš sundat násobič. Proto jsi měl taky problémy s rozpoznáním periferií. A pokud říkáš, že ti někdo v něčem udělal guláš, tak se tu neptej a používej google apod.
hele tak ted fakt nevim, mej me klidne za batole (tvoje vysvetleni chapu uz z prvniho vysvetleni) ale neni tech 800 nahodou HT a tech 200 HTT?