Citace Původně odeslal kubajzz
Citace Původně odeslal Halen
Citace Původně odeslal kubajzz
Citace Původně odeslal Halen
Citace Původně odeslal Evils
Tak porad jsem se nedozvedel co je lepsi ?
A ani se to nedozvíš, protože každá strana si zuřivě hájí svoje. BTW - jedna zajímavá statistika - prodej chipsetů pro platformu AMD tvoří 32% všech prodaných chipsetů. Nějak to nekoresponduje s prodejem procáků, asi si je někteří doma cpou do polštáře, ty čipové sady.
Asi to znamená, že jeden procesor AMD přežije 2-3 základní desky k němu. => desky k AMD jsou nahovno
Nebo to spíš znamená, že si můžu jeden a ten samej procesor posadit do různých desek. A nebo to znamená jinou věc, a tou je zkreslení výsledků prodeje CPU různých firem auditorskou firmou Mercury Research ... Jinak řečeno 10 ks prodaných CPU AMD je ve finančním pohledu zhruba 3-4 CPU Intel. Takže jestli se poměr trhu hodnotí podle FINANCÍ, vůbec to neodpovídá procentnímu zastoupení procesorů v KUSECH. BTW - v Japonsku je poměr AMD-Intel v mainstreamu cca 60:40, v západní evropě zhruba 50:50 a průměr kazí "Hamburger národ", USA, s poměrem 30:70 . Co taky chtít po amících, pro které je přemýšlení nadlidský úkon.
To se mi nějak nezdá. To je tvé přání nebo si to někde četl? Hoď sem odkaz. Nějak si protiřečíš (32% desek a potom ty poměry).
Ale stejně asi půjdu z tuleně do AMD.
Našel jsem odkaz, bohužel Gartner research chce za jeden dokument 95$ a to si nemůžu dovolit. Ale tady je to popsáno celkem srozumitelně. Ty chipsety v sobě zahrnují CELOU sféru IT, tedy domácí PC, podniková PC, servery ... kdežto poměr AMD versus Intel v domácích počítačích je trochu jiný. Koneckonců, tady je odkaz. http://www.vanshardware.com/news/200...et_Strides.htm