Výsledky 1 až 16 z 16

Téma: Problemy s videom, prosba o radu

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Problemy s videom, prosba o radu

Ahoj, neviem ci sa pytam na spravnom mieste, ale nevedel som to vobec zaradit .
    Mam taky problem, uz som asi skusil vsetko, ale nic nepomohlo. Nejdu mi prehravat filmy. Ten, kto si mysli, ze si iba neviem nainstalovat kodeky, sa pletie (aspon dufam). Som skusal asi vsetky znamejsie codecpacky (allin1, nimo, gordianknot, ace ...) a potom aj jednotlive kodeky xvid, divx, antifreezy ... ale nic nepomohlo. Dokonca mi nejde prehrat ani obycajne video typu mpg, a co je zarazajuce, ze mpg funguju v QuickTime, v nicom inom. Tak som si povedal, ze skusim ine playery ... zase som skusal, skusal ... a ziadny nefunguje (iba QuickTime a to iba na mpg).
    A ako sa to chova? No, ked zapnem film (ci video) tak sa mi ukaze prvy frame a dalej nic, zvuk ide v pohode. Ale akonahle sa pokusim urobit nejaku "akciu" s prehravacom (zastavit, pauznut, pretacat, alebo aj vypnut program) tak Windows prestane reagovat. A to takym sposobom, ze okrem mysky nic nefunguje, a po cca 7-mich kliknutiach mysou mi pipne PC-Speaker a komp totalne zamrzne (a uz ani myska nejde ).
    Ked sa mi to stalo 1-krat, som si povedal, ze je to nahoda, ale ked som zistil, ze nemozem pozerat vobec filmy, tak som zacal hladat riesenie, ale nic som zatial nevyriesil. Netusim cim to moze byt .

Som uz fakt bezradny, preto prosim, ked si niekto mysli, ze by mal napad, ako to spravit, prosim dajte vediet. Predom dik za kazdy hint.
    AMD Athlon XP 2600+ Barton | Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2) | RAM 2x512MB PC400 DualChanel | Sapphire ATI Radeon 9600Pro Advantage | Seagate SATA 200GB 7200rpm | Teac CD-RW 52/52/24

Voňavoučká Liberty mince Avatar uživatele AjsTi
    Věk
    49
    Vliv
    326

Standardní Re: Problemy s videom, prosba o radu

Citace Původně odeslal Oscar
    Ahoj, neviem ci sa pytam na spravnom mieste, ale nevedel som to vobec zaradit .
    Mam taky problem, uz som asi skusil vsetko, ale nic nepomohlo. Nejdu mi prehravat filmy. Ten, kto si mysli, ze si iba neviem nainstalovat kodeky, sa pletie (aspon dufam). Som skusal asi vsetky znamejsie codecpacky (allin1, nimo, gordianknot, ace ...) a potom aj jednotlive kodeky xvid, divx, antifreezy ... ale nic nepomohlo. Dokonca mi nejde prehrat ani obycajne video typu mpg, a co je zarazajuce, ze mpg funguju v QuickTime, v nicom inom. Tak som si povedal, ze skusim ine playery ... zase som skusal, skusal ... a ziadny nefunguje (iba QuickTime a to iba na mpg).
    A ako sa to chova? No, ked zapnem film (ci video) tak sa mi ukaze prvy frame a dalej nic, zvuk ide v pohode. Ale akonahle sa pokusim urobit nejaku "akciu" s prehravacom (zastavit, pauznut, pretacat, alebo aj vypnut program) tak Windows prestane reagovat. A to takym sposobom, ze okrem mysky nic nefunguje, a po cca 7-mich kliknutiach mysou mi pipne PC-Speaker a komp totalne zamrzne (a uz ani myska nejde ).
    Ked sa mi to stalo 1-krat, som si povedal, ze je to nahoda, ale ked som zistil, ze nemozem pozerat vobec filmy, tak som zacal hladat riesenie, ale nic som zatial nevyriesil. Netusim cim to moze byt .

Som uz fakt bezradny, preto prosim, ked si niekto mysli, ze by mal napad, ako to spravit, prosim dajte vediet. Predom dik za kazdy hint.
    Zacni tym , ze odinstalujes vsetky ovladace resp. vsetky kodeky , po dalsie co skusit pri prehravanai sa odpojit od siete a este s[yware atd.
    Ked som sa v detstve rozhodoval co budem dalej robit, guglenie bola jasna volba...
    Are you Samuel James Witwicky, descendent of Archibald Witwicky? | The boys thermal levels suggest he wants to mate with the female.

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní Re: Problemy s videom, prosba o radu

Citace Původně odeslal AjsTi
    Zacni tym , ze odinstalujes vsetky ovladace resp. vsetky kodeky , po dalsie co skusit pri prehravanai sa odpojit od siete a este s[yware atd.
    Takze skusil som vsetko co si pisal (okrem toho atd.), odinstalovat kodeky, spybot-SD, ad-aware, regclean, odpojit siet ... ale nepomohlo , nejaky iny typ?
    AMD Athlon XP 2600+ Barton | Asus A7N8X-E Deluxe (nForce2) | RAM 2x512MB PC400 DualChanel | Sapphire ATI Radeon 9600Pro Advantage | Seagate SATA 200GB 7200rpm | Teac CD-RW 52/52/24

Standardní

Mne pocitac s R9600 taky takhle blbnul - ale uz nevim jak sem to vyresil, mozna jine drivery, mozna nejakej tweak v ATT, mozna vypnuti FastWrites
    Audiotrak Prodigy HD2 (2xOPA2134PA + LT1364) => Little Dot I+ (WE408A + AD8022) => Sennheiser HD555@595
    Asus Xonar D1 => Technics SU-A800 => Tesla 2xARN6608 + ARV-104

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Caleb
    Mne pocitac s R9600 taky takhle blbnul - ale uz nevim jak sem to vyresil, mozna jine drivery, mozna nejakej tweak v ATT, mozna vypnuti FastWrites
    Skusil som uz nejake optimalizovane drivery (nic), trochu tweak v RivaTunery ale stale ziadne zlepsenie. To fastwrites som nasiel ako neprestavitelnu hodnotu v DisplaySettings, aktualne tam bolo napisane Off. Da sa nejak inak nastavovat, aby si bol clovek isty?

Co mi trochu vadi, ze je tam AGP off a netusim, co to znamena , ale vobec sa mi to nepaci. Nevie niekto, co to znamena, lebo sa to neda prepnut.

Standardní

Tak to je divný, jak máš nastaveno AGP v BIOSU? Neflashoval si grafiku? Zkus softmod ovladače třeba z guru3D.com nebo jiné.

Co ovladače desky máš nejnovější Nepoužíváš nějakou utilitku pro GK
    PROJECT: Digital Fantasy
    Více projektů na mých www

Standardní

V QuickTimu to šlo proto, pže to nejede přes systémový kodeky a taky přes DirectShow, nebo jak se tomu nadává.
    Na ATI se v režimu Theathre (Divadlo) přepne při spuštění videa obraz na TV automaticky ve fullscreenu, zatimco na monitoru zůstane normální v okně. Tohle u Quicktimu nefunguje, z čehož usuzuje, že má jinak pořešený zobrazování (přeci jenom je to Jabko )

Můžeš zkusit (pokuď jsi nezkoušel) FFDshow codec, ale to je takovej výkřik do tmy..., ale v codecu to podle mě nebude, bude to "vejš"

To "vejš" by mohlo bejt DirectX... vyzkoušej přehrávač Media Player Classic - umí tam nastavit dost různejch způsobů pro Output DirectShow videa...v tom by to možná mohlo bejt...
    ...všechno lze nějak udělat, otázkou je jak...

Senior Member Avatar uživatele Peca-on-line
    Věk
    38
    Vliv
    312

Standardní

to Gappa: není to direckX spíš "níž"

Už sem párkrát něco podobnýho řešil a buhožel to asi opravdu může bejt kde co. Z toho co tu eště nebylo mě napadá jedině ještě zkusit odebrat tu grafiku úplně ze systému a znovana instalovat.
    Děkovat mi kromě karmy můžete také v BTC: 1JVRVYsWRYFb9AajzoHRVnmqjgpBjYmykr

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Tak FFDshow codec som instaloval, ale to uz som mal asi kazdy kodek, co existuje.
    Media Player Classic som neskusal (len ten mrkvosoftacky, a ten padal ako vsetko ostatne)
    Ovladace dosky mam pomerne nove, niesu "starsie" ako 2 mesiace (resp. pred 2mi mesiacmi som ich stahoval z www.nvidia.com), na asusackej stranke je vsetko stare min 1 rok.
    Ovladace grafiky som tiez skusal novsie, starsie, a aj z guru3d.com, ale bez vysledkov.
    DirectX pouzivam directx_9c

Nastavenia v BIOSe mam:
    AGP Spread Spectrum 0.50%
    Graphic Aperature Size 128MB
    AGP Frequency AUTO
    Video RAM Casheable Enabled
    AGP 8x Support Enabled
    AGP Fast Write Capability Enabled

Tak este skusim v biose vypnut ten fastwrites.
    ...
    Tak som to skusil, doinstaloval ffdshow a mediaplayer classic ... a nic

Hardwareovu poruchu by som vylucil, lebo mi to nepada v QuickTime a filmy mi funguju v pohode v Linuxe (ale potrebujem to rozbehat pod windowsom).

Dědeček hříbeček Avatar uživatele Mymak
    Vliv
    309

Standardní

hmm, nefunkcni AGP akcelerace ... asi bych zkusil odinstalovat ATI smartgart
    HOME: C2D E8400 @ 400x9, GA-P35-DS4 rev. 2.1, 2x TWIN2X4096-6400C4DHX, HD5850 1GB, U3415W, CT256MX100SSD1, WD6401AALS, WD1001FALS, 2x HD154UI, DVD-E616A3, SH-S202H, VX550, MX Revolution
    WORK: DELL OptiPlex 9020 (Core i7-4770, 32GB RAM, Nvidia GTX645, Samsung SM841 256GB) + 2x DELL UltraSharp U2713H + Logitech Wireless Desktop MK710
    new home in progress: i7 3770K, P8Z77-V PRO, 4x 8GB Hynix DDR3/1600, HD7950 3GB, U3415W, 2x SSD 850 Pro 1TB, .....

Standardní

idu ti vobec hry Oscar? to vyzera fakt na ovladace GK
    Sound (Sennheiser HD 580 + Meier Corda Move) just great
    Workstation (Intel i5 4590 + Noctua DH14×Asus Z97-A×24GB DDR3×480GB Sanmsung 850 Pro + 1TB WD + 1TB WD + 1TB Samsung+×MSI N760 TF 2GD5/OC ×Enermax Pro82+ 425W×Antec Solo Modded×Dell UltraSharp U2713HM 27"×Logitech MX3200×Inspire T3030) not so silent anymore
    Photo (Sony A6000×32GB SD×stuff×Crumpler Long Schlong+Tenba D-15c×Velbon V2000×Lomo LC-A) creative
    Notebook (IBM ThinkPad T420s×nejaká i5×240GB Samsung 850Pro×8GB RAM×dve baterky×blabla) mobile
    Neděkujte, nenadávejte, pokud se vám něco líbí nebo nelíbí, používejte prosím reputaci (tj. ikonka s vahami pod avatarem), už můžete i "anonymně".

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

No hry mi idu v pohode. (Konkretne CounterStrike 1.6, NFS Underground 2 .. a nejake starsie ako StarCraft, GTA2 a pod.)
    Ked som ju kupoval, tak mi na nej "predajca" ukazal Half-Life 2 (aj StressTest) a bola v pohode. S hrami som zatial nemal problemy, ale pravdupovediac moc nehrajem.

Som skusal uz viacej driverov, aj starsie od ATI (5.3) aj novsie (5.5) a jeden z 3dguru (NGO ATI Optimized Driver v1.5.5 (2.5)) a pravdepodobne ani jeden nechodi tak, ako by mal. Mam WinXP, SP2 a najnovsie aktualizacie asi tak spred 2 tyzdnov.

Standardní

2Oscar:

mne tiez raz R9600pro toto robila - nieco podobne.

v nastaveniach grafiky - uz si nepamatam zalozku je taky chceck-box. Vola sa

"Write Combing" alebo tak nejak - VYPNUT - bude to chcet restart. Nasledne v biose vypnut FASTWRITES.

Ako posledne riesenie.
    Windows prec. grafiku prec. ak mas grafiku aj nadoske tak pouzit tu ak nie tak pozicaj hoc jaku agp grafiku a naistaluj ciste widle. naistaluje ffdshow a skus pustit film (zistis ci je chyba v instalaci winow).
    Potom ak je vsetko OK, vymen grafiky a naistaluj ovladace. A uz len dufat ze bude vsetko OK. - nezabudni skontrolovat to writecombing.

Loki
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

Citace Původně odeslal Loki12
    "Write Combing" alebo tak nejak - VYPNUT - bude to chcet restart. Nasledne v biose vypnut FASTWRITES.
    Tak to FastWrite mam vypnute, ale zlepsenie tam neni ziadne.
    Write Combing, alebo nieco podobne som bohuzial nenasiel, nevies ako by sa to mohlo volat po cesky, lebo mam nejaku divnu jazykovu mutaciu winshitu, je anglicky, ale asi som mu nemal napisat stat, kde sa nachadzam, lebo programy automaticky beru ten jazyk, a tak mam semtam dialogy ceske .
    2Loki:
    Prosim, mohol by si sa pozriet, kde ten Write Combing mozem najst?

Standardní

pravy klik na destope
    properties (vlastnoti)
    zalozka settings (nastavenia)
    buton advanced (spresnit)
    zalozka troubleshot (riesenie problemov)

"Enable write combining"
    AMD Athlon XP 1700 B0 MSI K7T266Pro2-A 512 MB DDRAM Sapphire R9600Pro Seagate Baracuda 7200.7 40 GB Maxtor 20GB Teac 16x10x40 Teac DVD Genius 5.1 HT Hercules Fortissimo III 7.1 Olypmus C-730 UZ

Junior Member
    Vliv
    0

Standardní

sorry, som pozeral len ATI zalozky.

Po vypnuti Write Combing ale bohuzial tiez nenastalo zlepsenie :'-(. Budem asi musiet zase preinstalovat windoze, vobec sa mi do toho nechce, no strasne.

Informace o tématu

Users Browsing this Thread

Toto téma si právě prohlíží 1 uživatelů. (0 registrovaných a 1 anonymních)

Pravidla přispívání