Hraní na Pc možná zmizí za 10 let, ale počítače se stejně nezbavíte. Ty hry si budete muset ještě taky na něčem vypálit. Nebo se snad mýlím? Prosím vyveďte mě z omylu

EDIT:

A ještě něco... co v dnešní době hýbe vývojem her? Samozřejmě vývoj hardwaru a softwaru. Konzole, která se nemění po několik let není vyhovující jak pro výrobce, tak pro uživatele. Výrobci uchází zisk a uživatel se postupem času nudí víc a víc. Přece by jste nechtěli, aby hry vždy stagnovali na jednom bodě po několik let. Navíc to ani není možné. Spousta lidí by přišla o práci a firma, která by si najímala lidi jen jednou za pár let by byla šílená. Jediné řešení by bylo každý rok jít do upgradu a jsme u toho znova.

Jisté řešení by bylo možnost upgradovat vždy jen nějakou část konzole, ale opět jsme u začarovaného kruhu. V dnešní době mají konzole svůj harddisk a připojujete si k nim klávesnice s myší, aby jste si usnadnili přístup na internet. Za chvíli si již na ně budete instalovat software což vám usnadní práci, či hraní. Od této chvíle nejsme daleko od toho, aby si lidi začali programovat sami své programy a kde jsme teď? No samozřejmě opět u PC ... z konzole se pomalu, ale jistě stává klon PC...

Pokud si myslíte, že by to mohlo jít způsobem, že firma vyrobí konzoli, pak si dá rok voraz a poté si rozmyslí jestli jim stojí za to, aby vytvořili další, tak jste asi vedle. Důvod proč vznikají nové konzole je ten, že se prostě musí vyrovnat stále se pohybujícímu trhu PC a ten se pohybuje hlavně kvůli tomu, že se vyvíjejí stále náročnější hry a aplikace, které naplno využíjí ten nový kus železa...

Přeberte si to jak chcete, ale podle mne jedno bez druhého nemůže existovat... Nicméně jsem se vzdálil od tématu diskuze... takže