Včera jsem poprvé zkusil nainstalovat Win XP x64 Prof. na svůj stroj, 64bit ovladače jsem sehnal snad na všechno, ale mrzí mne, že na Live nejsou 64bit od KX project, ale jen beta od Creativu. Systém celkově je velmi svižný. Hromada původních aplikací běží bez jediného problému, na druhou stranu aplikace, které využívají nějaké drivery, ovladače, prostě jsou nějak hlouběji zakomponovány do systému jsou často nefunkční (třeba blbý USDM od EPoXu zhavaruje při startu).

Zatím to mám vyřešený tak, že mám na "déčku" uložený v Ghostu Image WinXP 32bit i WinXP 64bit a když chcu dělat pokusy, tak je jen natáhnu na "céčko" - zabere to max. 10 minut a je to spolehlivý - nehrozí znefunkčnění obou systémů naráz apod.

Jo a co se týče bezpečnosti - antivir pro x64 funguje Norton Antivirus 10.xxx 64bit edition a jako firewall třeba Tiny personal firewall...

Dotaz: nevíte někdo o nějakém webu, kde by byl souhrn aplikací, které jsou již připraveny na provoz pod Win x64? Stránky s driverama jsou zmíněny zde v sekci ovladače, ale na nějaký "list" programů jsem zatím nenarazil... (možná jsem slepej)