No jak chceš, ale s minimálním úsilím to zvládneš se zhruba stejným výsledkem za cenu do 100Kč (60Kč součástky + popř. nějakejch 30Kč za kabel). A navíc budeš pak mít radost z dobře udělané práce.Původně odeslal Waliz
Malých zkušeností s bastlením se neboj, já sám taky nejsem vůbec sběhlej v elektronice a spájel jsem to vpoho. Pokud umíš připájet součástku na drátek tak to zvládneš![]()
![]()
Já jsem si koupil prodlužku na COM a na konec jsem připájel takovou krabičku (něco jako od Tictacu) s elektronikou, čidlo jsem vyvedl tak, aby vyčnívalo ven. Připájet čidlo přímo na COM konektor není vhodné, protože zezadu počítače by byl horší dosah. Když si pouštím film, tak položím čidlo na stůl a při přímé viditelnosti ovladače/čidla reaguje správně čidlo i na vzdálenost větší než 10m.
S těmi TXT tlačítky jsem to myslel tak, že je vhodný navolit jako funkční tlačítka tlačítka na ovladači, na který nebude televize při pouštění filmu reagovat (tudíž tlačítka pro teletext jsou vhodný).
P.S: Kdybys chtěl objednávat součástky z GME (a jsi taky tak nezkušenej v elektro jako já), tak ti můžu poslat přesný parametry součástek včetně objednávacích kódů pro GME (napsal mi je kdysi tady na fóru Caf).