Citace Původně odeslal killerGBU
Tak poslední dobu čtu zprávy o AMD jak často mění patice CPU. Všichni argumentují špatnou možností upgradu a zmatek v paticích. AMD chtělo mít prostě 2 patice, jednu pro low a druhou pro high eng, ale trh chtěl jinak tak se to snaží napravit. Osobně netuším co všichni řeší, já když upgraduju comp tak starej prodám a koupím nový, protože do starého se mi nechce investovat, radši dám 1000-2000 navíc a mám za to podporu moderních technologií. Takže kdybych kupoval PC dřívě, tak bych měl s754 a byl bych stejně spokojený jako nyní. Sice bych si za stejné peníze mohl dneska koupit něco lepšího, ale to by znamenalo mít doma starou "plečku" a snít o novém PC, nebo mít nové PC na stole a užívat si výhod co mi nabízí.
Jedna patice byla dobrá, když jsem chtěl vyzkoušet starého durona jestli je fungční (v tu dobu jsem měl A1800+). Socket je sice stejný, ale pro nové CPU bylo potřeba větší proud, změnily se SDR za DDR. Takže do KT133A těžko dáte Bartona, i když je to stejná patice, takže tohle šílenství nechápu. Jediný velký přešlap byla podle mě Intelův s423.
Prostě kupte co je ted, stejně to za rok budete nabízet v bazaru a kupovat nové grafiky, cpu a jiné periferie.
Pokud se pletu, tak mě opravte
co to tu placas za blbosti ..?