Citace Původně odeslal Halen
Citace Původně odeslal ja.viper
Spis to je darek od AMD pro sve verne a milujici oddane fanousky kdo jiny ti proda 2500 GHz CPu za 2000,-
Já mám na věc trošku jiný názor. To, co nám naservírovalo AMD v podobě TBredů revize B má podle mě dva aspekty. 1 - vesměs se jedná o procesory, které měly být XP2400+ Neprošly ale testem AMD pro defaultní voltáž. Takže co s těmito procesory. Vyhodit - nesmysl. Můj názor je ten, že část jich skončila s vyšším XP ratingem jako 1800+ 2000+ nebo 2100+ U druhé časti AMD provedlo stejný krok, jako Intel u svých populárních modelů P4/1,6A a P4/1,8A Marketingový tah, kdy se procesory záměrně označí nízkým modelovým číslem, i když se ví, že zvládnou podstatně vyšší frekvenci. Díky tomuto kroku lze získat značnou část trhu, která je nadšená perfektní přetaktovávatelností a získání velikého výkonu "za hubičku". Tím to ale nekončí, protože takto získaní zákazníci budou většinou ochotní v budoucnosti sáhnout po vyšším modelu za podstatně vyšší částku. Takže se dá zjednodušeně říci, že v tomto případě je to od AMD příprava trhu pro časy budoucí.
Halen máš úplnú pravdu, ten systém výberu naozaj tak funguje! Ja som to niekde čítal ešte keď sa parili Durony . vtedy tiž bol dopyt po najnižších modeloch a určité série išli riadne vysoko !
A prečo idú tak taktiť? V postate ako píšeš.
Aj keď ich otestujú a vklude by s nich mohli byť možno aj XP2200+, tak im budú stáť na skladoch a na trhu vznikne nedostatok nižších modelov. A predsa by nechceli stratiť miesto na trhu v tomto segtmente, keď budú mať plné sklady Xp2100+ po ktorom momentálne nieje taký dopyt a v obchdoch budú slintať(a nadávať?) zákazníci po nižších a hlavne lacnejších modeloch.

Mne sa zdá že séria JIUGB sa im síce vydarila ale nakolko bol momentálne velký dopyt po XP1700 tak ju aj keď možno neradi pustili na trh ako XP1700+. Nás to može len tešiť
Ani ja som to už nevydržal a bol som si dnes v Proca TN jeden kúpiť ,tak uvidím čo s neho vyžmýkam