Citace Původně odeslal herma
tož....FW vrátit na 1.04 nepomohlo. Toshiba byla také bloklá(i když jsem si myslel že je odbloknutá). Ovšem zjistil jsem asi vám známou věc s měřením PI/PIF chyb... sem nevěděl že se to musí dělat ne max rychlostí, ale jen 5X. Takže tady je to samé TDK jako minule: což už je dle mě podstatně lepší.
To už odpovídá a není to špatné. Při zkoušce v Toshibě 1802 má 8x -R TDK z ND-2500A velmi podobné hodnoty, LG 4082 kolem stovky, moje 3520 do 40). TDK sice mají většinou o něco více PI chyb (a to i na jiných mechanikách); ovšem ne až tak vysoké hodnoty, že by to mělo člověka znepokojovat. Rychlost jsem přehlédl (za což bych se měl stydět), asi proto, že 1802ka mezi různými rychlostmi rozdíly moc nedělá (hauznumera totiž ukazuje vždycky, jediné, co celkem sedí, je tvar křivky)...

Hmmm...ale 8x Ricoh @ 12x má PI po celém disku do 20, v první polovině dokonce pod 10, z 2500 ~ 20-30. Nějak mě napadá, že to bude s Imationy podobně jako u médií Arita, kde něco je Ritek, něco Ricoh a média jsou stejná (což jsou) a asi berou B-čkovou třídu.