Citace Původně odeslal kecinzer
Citace Původně odeslal sendik
Citace Původně odeslal kecinzer
sendik:
To je zajímavá možnost, jen mi neni jasnej ten socket 754, protože mi přijde stejně moc nerozšiřitelnej, něco jako socket A, ale asi to bude o chlup výkonnější.
V podstate mas pravdu, s754 je vicemene nerozsiritelny a bude za chvili koncit, ale do kompu do 20k se cenove vleze jen s754 nebo s-A..a s754 je znatelne vykonnejsi, takze to je imho jasna volba.
A navic se vyborne taktuji, kdyby to nahodou mladou chytlo
No já teda nevím, ale chtěl bych vidět ten zantelně vyšší výkon, protože ta deska co si mi sem psal je taková jediná dostupná a nemá dualchanel paměti. Procák bude cca stejně výkonnej 2500+/2600+, a paměti v duálu, takže bych ten drastickej výkonností rozdíl chtěl vidět.
IMHO nebude skoro žádnej.
Navíc to má bejt fakt comp ne na hraní, jen místama.
Delej jak chces, ja ti to nenutim

Jen pro doplneni - zadna deska pro s754 nema dualchannel, ale ve vysledku to tak nevadi - viz. dnesni test na pctuningu.
Ze tam bude stejny procesor 2600+ - stejny je mozna v nazvu, ale jinak je to neco naprosto jineho s-A sempron je v podstate stare jadro thoroughbread, kdezto s754 sempron je zalozeny na novem, mirne osekanem jadre clawhammer (a novejsich) - tedy A64, a z toho plyne jedine - procesor ma v sobe integrovany pametovy radic a dalsi nove technologie, mnohem min topi..a v neposledni rade bude mit pri pozdejsim prodeji vyssi cenu.
Doporucuju tento eagluv clanek http://www.svethardware.cz/art_doc-6...3006CA582.html