Citace Původně odeslal Darth Maul
Citace Původně odeslal Snaker
Každopádně fotit a ateliéru širokáčem je zhovadilost, protože deformuje obličej. A ať už tomu říkáš perspektiva nebo ne, to je prostě fakt.
Pořád si meleš svou, i když už dávno argumenty hovoří proti Tvému tvrzení - klidně můžeš v ateliéru fotit i širokáčem, pokud dokážeš mít dostatečný odstup od fotografované osoby!

Pochop už konečně, že pokud budu fotit z dostatečné vzdálenosti několika metrů, můžu použít širokáč stejně jako tele a "zkreslení" bude pořád stejné! Samozřejmě, že v prvním případě budu mít na snímku velkou část postavy a v druhém akorát portrét... přečti si ten článek ještě jednou a pořádně, prosím...
Maule klid. Neber to osobně. Já od začátku mluvil o portrétu a nevhornosti použití širokého ohniska pro ni. Je jasný že portrét se široáčem s odstupem několika metrů neuděláš a zkreslení s tímhle odstupem nebude už patrné.

A ano v článku který jsem uvedl je napsáno, že perspektiva je ve výřezu různých ohnisek stejná (focené ze stejné vzdálenosti). Tohle je můj poslední příspěvek, aby si mISHA neujížděl na tom, že v dikusi musí mít někdo poslední slovo